10 Декември, 2019 15:11 2 284 7

Майки помагали на децата си да въртят наркобандата от Елин Пелин

  • елин пелин-
  • наркобанда

Разследващите обясниха, че складът в квартал "Триъгълника", откъдето се зареждала бандата, е разбит по време на сделка

24-годишни младежи са въртели разбитата втора банда за наркотици в Елин Пелин, а техни първи помагачи са били техните майки.

Шокиращият факт беше огласен на брифинг на спецпрокуратурата и ГДБОП. Родителите на арестуваните били напълно наясно с какво се занимават синовете им. Една от майките на единия задържан изхвърлила буркан с марихуана през прозореца, когато униформените дошли на обиск в дома им. За друга майка разследването показало, че осъществявала транспортирането на наркотиците от София до Елин Пелин, съобщи trafficnews.bg.

„Толерирането на тази дейност от родители е крайно неприемливо. Необходима е здрава семейна среда“, заяви заместник-директорът на ГДБОП Стоян Темалкиев.

За период от четири денонощия органите на реда разбиха две групи, разпространявали наркотици на територията на Елин Пелин.

"Двете групи са се познавали, но не са имали съвместен бизнес. Явяват се конкуренти. Зареждането с наркотични вещества, по - конкретно с марихуана и амфетамини, е ставало от депо в София. То е било държано от лидера на групата, който е зареждал наркотиците и ги е разпределял в разфасовки", разясни Темалкиев.

Ръководителят на специализираната прокуратура Димитър Петров пък каза, че групи за разпространение на наркотици се разбиват често, но те отварят ниша, която бързо се заема от друга банда.

Разследващите обясниха, че складът в квартал "Триъгълника", откъдето се зареждала бандата, е разбит по време на сделка. Там са открити и голяма част от наркотиците и фалшивите еврови банкноти. Те били с номинал от 100 евро и на пръв поглед с добро качество. На този етап обаче прокурор Франтишек се въздържа от коментар за фалшивите пари, защото разследването продължава.

В ареста са четирима от арестуваните членове на бандата, а петият е под гаранция заради влошено здраве.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Напалм

    7 4 Отговор
    Напалм и след време пак напалм
  • 2 ???

    12 1 Отговор
    То и полицейски чадър не трябва да се толерира, ама дали няма?
  • 3 Хахахохохихи

    7 1 Отговор
    И най-тъпото същество ш с сети, че методите на ,,милицията,, са гола вода, щом разбиват една група, но веднага се появява друга т.е. ,,милицията,, харчи пари за хайки с общо взето никакъв ефект. Безкраен кръговрат, който го виждат и милиционерите, но не им пука, понеже са много ,,умни,, очевидно......
  • 4 Тиквун

    7 4 Отговор
    В нормалните държави марихуаната е легална, а амфетамини е заменен с енергийни напитки
  • 5 Пунта Мара главаначки

    5 0 Отговор
    ...а представете си тогава бащите им кви са !
  • 6 Ganiu tzarvula

    2 2 Отговор
    Nisto ne moje da me uchudi v tazi dolna durjava!...izmet
  • 7 Празни приказки седесарски

    1 1 Отговор
    .,.,.,.,..,