Last news in Fakti

18 Декември, 2019 10:12 3 442 12

Говори най-възрастната жена, разпространител на наркотици у нас

  • цветанка чавкарска-
  • наркотици-
  • дрога-
  • люлин

78-годишната Цветанка Чавкарска от столичния жк "Люлин" е с едногодишна условна присъда

Говори най-възрастната жена, разпространител на наркотици у нас - 1
Кадър: NOVA

78-годишната жена, осъдена за продажба на наркотици и участие в организирана престъпна група, проговори пред NOVA. Това е най-възрастната жена, привличана към наказателна отговорност у нас. По случая е осъден и внукът ѝ.

По професия, Цветанка Чавкарска е счетоводител. Преди година попада зад решетките по обвинение в наркотрафик. Казва, че никога няма да забрави как спецполицаи от ГДБОП я арестували в апартамента ѝ в "Люлин".

"Оставиха ме в една килия. Вътре имаше едно метално легло, някакво скъсано одеяло и един метален стол. Беше студено", каза осъдената на първа инстанция като наркодилър Цветанка Чавкарска.

Остава там една седмица. След това я пускат под домашен арест. Сега е на свобода, с присъда от 1 година, условно. Избягва да се среща с хора, за да не я сочат с пръст.

Запитана как е възможно една жена, която е и майка, и баба да продава наркотици на деца, тя отговаря: "Много пъти съм мислила за това и затова дори, когато можех да излизам, аз ходех само зад блока – отивах докрая и се връщах. Просто не исках да срещам хората. Исках да виждам хората, да ги чувам, да говоря с тях, но се чувствах неудобно".

Въпреки присъдата Цветанка не изпитва вина. Не хвърля такава и върху внука си, който е осъден на 4 г. затвор. "Аз не съм разпространявала наркотици, нито съм вземала пари от децата, както казват. Не съм продавала", коментира тя.

Не и според съда. "От събраните доказателства е установено, че възрастната жена сама разфасовала марихуаната на дози и е продавала в дома на си клиенти след предварителна уговорка по телефона", заяви Сийка Милева, говорител на Специализираната прокуратура.

Цветанка твърди, че е противник на дрогата. "Обичам всички деца – малки и големи и се моля никога да не им се случва нещо такова - да вземат наркотици", каза тя.

"Тя е изхвърлила от прозореца плик, съдържащ наркотични вещества. Жената се опитала да изхвърли и останалото съхранявано от нея наркотично вещество в тоалетната чиния", каза Сийка Милева.

Освен условното наказание възрастната жена трябва да плати и глоба от 5 000 лева. Присъдата ѝ не е окончателна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Внука

    21 3 Отговор
    Златен бабек.
  • 2 Д-р Събина Андреева

    49 2 Отговор
    Ех, ако бяхте и толкова строги и към Златко Баретата и компания.
  • 3 То бива

    28 12 Отговор
    Бабето е нагло.
    Бабето е трябвало да лежи в затвора до края на дните си, а не да ми развива пасквили, колко я е срам от хората, ама пък не се учвствала виновна.
    Не била продавала?! Ми кво си правила, ма? Подарявала ли си!
    За такива само бой до умирачка и после на прасетата!

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Бабето да ти е проблема

    23 10 Отговор

    До коментар #3 от "То бива":

    С 200лв пенсия не ще продава,ами каквото си иска може да прави.
  • 5 Ченгето

    20 1 Отговор
    Хванали са продавачи на коноп, и то самостоятелни или такива които край стоката на истинските производители търговци са пробутвали и своя!

    А ченгетата по поръчка на началниците им са ги хванали да не бъркат в меда!
  • 6 Японеца

    12 9 Отговор
    Бълхария! С 200лв. пенсия, какво да прави?
  • 7 Бабката

    20 2 Отговор
    Още една причина да не живея в миризливата кочина София и палячовската бълхария! - децата ми да растат заобиколени от квартални наркомани и бабки, които пият/продават наркоман. А Митьо Пикочите ходи чист като момина сълза!
  • 8 Пародия

    21 2 Отговор
    Вижте какъв мизерен народ е българския,килата кокаин,хероин и прочие се затварят очите,бабката за някакви дребни количества тревичка ще я съсипят медиите и съда. Ето за това предпочитам да се махна от вас мизерници скапани.
  • 9 Бай Миле

    16 10 Отговор

    До коментар #3 от "То бива":

    Ти нормален ли си ? Явно живееш още по времето на диктатора от Правец.Те така пращаха хората на прасетата. В Европа ще легализират марихуаната,той иска жена на 78г да я праща на прасетата! Малоумна комунистическа работа.
  • 10 гост

    4 2 Отговор
    Един вид е поела вината на внука си. Имах съсед, който изведнъж се замогна, без да работи, имаше камера над входната врата, от балкона му се чуваше позвъняване, приемане на среща и след това излизаше със спортното си бмв, след по-малко от година спецотряд му щурмува жилището и арестуваха за разпространение на марихуана. Като потребител на наркотични вещества не мислиш за това откъде идва марихуаната, хапчетата, кокаина и др., но реално това е противозконно и ако има повече разяснение сред младежите то вероятно потреблението ще спадне, а оттам и хората, които се занимават с разпространението. Но има ли търсене има и предлагане.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 некойси

    7 3 Отговор
    Преди да съдите искам да ви видя да поживеете няколко години на 200 лв. пенсия, дали ще сте готови да продадете и душата си? На колко бихте я оценили?
    Това не са реални условия за оцеляване на пенсионерите, това е чист геноцид!