Last news in Fakti

9 Юли, 2012 14:11 2 169 0

Видин: Спипаха кокаин в капсули за гълтане

  • кокаин-
  • капсули-
  • гълтачи
Видин: Спипаха кокаин в капсули за гълтане - 1
Снимка: Агенция "Митници"

 

Вчера, 8 юли, около 10 ч. сутринта митническите служители на Митнически пункт Ферибот Видин са селектирали по метода анализ на риска за щателна проверка влизащ в страната автомобил Audi A6 с българска регистрация, съобщават от Агенция „Митници”.

В колата са пътували трима български граждани. При извършената проверка митническите служители са открили в пода на автомобила специално изработен тайник. В него е бил скрит найлонов плик с 48 капсули, пълни с бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало на кокаин. Наркотикът е с общо тегло 438 гр.

Пътниците твърдят, че пристигат от Австрия. Начинът на опаковане на наркотика сочи, че той най-вероятно е бил пренесен от Южна Америка от гълтач, на европейска територия е бил изведен от тялото му по естествен начин и в последствие е направен осуетеният от митническите служители опит за трафикирането му до България в тайник.

 

Наркотрафикантите са задържани, по случая работят компетентните органи.

Митнически експерти поясняват, че подобно количество капсули обичайно се поглъщат от един гълтач. Най-опитните и умели гълтачи могат да погълнат близо 100 капсули с такива размери. В зависимост от начина на опаковане (восък или презервативи) и индивидуалните особености на организма на гълтача, капсулите могат да издържат до 48 часа в стомаха на "мулето".

Това е вторият успех на видинските служители от сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика” на отдел „Митническо разузнаване и разследване” в Митница Лом, които точно седмица по-рано разкриха и осуетиха опит за наркотрафик на 4,2 тона хашиш към Белгия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА