Last news in Fakti

11 Юли, 2012 15:17 9 007 9

85 000 лв парична гаранция за Иван Славков

  • гаранция-
  • иван славков-
  • варненски апелативен съд

В закрито заседание днес Варненският апелативен съд потвърди определение на  Варненския окръжен съд от края на юни тази година, с което бе изменена мярката за неотклонение на Иван Славков от “задържане под стража” в „парична гаранция” в размер на 85 000лв. Бившият президент на ФК"Спартак" и общински съветник от Варна отговаря пред закона заедно с Янко Колев, Николай Хаджимихайлов, с Пейчо Пеев и Свилен Николов. Според обвинението, престъпната група е създадена от Славков за наркоразпространение, склоняване към проституция, пране на пари и трафик на хора.

Днес Апелативният съд във Варна разгледа частния протест от Варненска окръжна прокуратура срещу изменената мярка за неотклонение, както и жалбата на защитата на подсъдимия Славков срещу големия размер на паричната гаранция. Обвинението настоява за потвърждаване мярката за неотклонение „задържане под стража”, а в частната жалба се иска определяне на мярка за неотклонение „подписка” или по-нисък размер на определената гаранция, тъй като не била съобразена с имотното състояние на подсъдимия.

Въззивната апелативна инстанция определи както протеста, така и жалбата като неоснователни. За да измени мярката за неотклонение първоинстанционният съд е приел, че делото е в съдебна фаза от три години, а повече от този срок продължава и задържането на подсъдимия Славков. В настоящия момент са проверени всички доказателства, посочени от обвинението, а съдебното следствие е към финалната си фаза. Първата съдебна инстанция е отчела и друг важен факт. От началото на годината Славков или адвокатите му не са ставали причина за неоснователно отлагане на делото. ВОС е приел, че „разумността” на срока на задържане по мярка за неотклонение е нарушена и поради тази причина следва да бъде изменена с по-лека процесуална мярка за принуда.

Апелативната инстанция счита, че задържането на подсъдимия Славков с мярка за неотклонение е продължило достатъчно време и е извън разумните срокове за това. Вярно е, че продължителният съдебен процес се дължи в голяма степен на злоупотребата с права от страна на защитата на всички подсъдими, но най-малко техните подзащитни следва да търпят неблагополучия от това, коментира съдът Само на това основание следва да се измени мярката за неотклонение без да се обсъжда нито сериозността на възведените обвинения, нито достатъчността на основанията за това.
Що се касае до представените от адвокатите удостоверения от банкови институции, то и този съд счита, че те по никакъв начин не установяват имущественото състояние на подсъдимия. Предвид тежестта на обвиненията, за които Славков е изправен пред съда, втората съдебна инстанция намира, че сумата на определената гаранция от 85 000 лева не е завишена. Апелативният съд намира, че парична гаранция в посочения размер е съобразена и със степента на обществена опасност на престъпленията, и с данните за личността на подсъдимия.
Определението на Варненския апелативен съд, с което бе потвърдена паричната гаранция в размер на 85 000 лева за подсъдимия Иван Славков, подсъдим по наказателно дело за създаването и ръководена от него  престъпната група за наркоразпространение, склоняване към проституция, пране на пари и трафик на хора не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 7654

    0 0 Отговор
    E това е истината . Какво задържане под стража какви полицай какви 5лева
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ..............

    0 1 Отговор
    Този мискинин си мисли,че дядо му още е жив.
    Н е за арест и парична гаранция,ами за клиника за алкохолици.
  • 4 Сашо

    0 0 Отговор
    Сигурен съм, че Иван Славков е починал.

    Коментиран от #8

  • 5 Дядо поп

    0 1 Отговор
    Няма значение ,че е починал.щом съда го е призовал ще трябва да го изкопат и да го носят два пъти седмично да го отмятат мазните счетоводители.Господи къде си да си прибереш перверзните комунисти.
  • 6 неутрален

    0 0 Отговор
    Ей чудно ми е какво щяхте да кажете ако беше Иван Иванов..

    Оставете мъртвите на мира.. Няма нищо славно и престижно в това да се подиграваш с починал човек..
  • 7 WakeUP

    0 0 Отговор
    http://posledenmarsh.blogspot.com/
  • 8 Stefan Gruev

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сашо":

    Хорааааа не става въпрос за Батето (Иван Славков) , а за Иван Славков от Варна ! Просто съвпадение на имената !
  • 9 pacoran

    0 0 Отговор
    tia dolukomentira6tite sa e.asi homobanditite prosti tva 4e mu suvpada imeto ne zna4i 4e e edin i su6t 4ovek be lapeta