Last news in Fakti

16 Юли, 2012 16:22 6 489 4

Арест и обвинение за шефа на затвора в Бургас

  • диян костов-
  • затвор-
  • бургас-
  • арест-
  • мвр
Арест и обвинение за шефа на затвора в Бургас - 1
Снимка: БГНЕС

Началникът на затвора в Бургас Деян Костов бе задържан и му е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване, съобщиха от пресцентъра на МВР. Арестът  е осъществен от полицаи и ГД “Изпълнение на наказанията” към Министерството на правосъдието.

Костов е отведен в Столичната следствена служба, където му е повдигнато обвинение за извършено длъжностно престъпление по чл.282, ал.1 от НК. Предвиденото наказание е затвор от 1 до 5 години.

Задържаният е с мярка за неотклонение “Подписка”.

Работата по образуваното срещу него досъдебно производство продължава,  предстои провеждането на допълнителни процесуално-следствени действия. Целта е установяване на евентуална съпричастност и на други служители от затвора в Бургас.

Факти.бг припомня, че в Бургаския затвор  бе извършена проверка на Инспектората на Министерство на правосъдието. Докато тя течеше Костов бе отстранен от работа, за да не пречи. Това стана преди близо месец.  Той силно се надяваше, че няма да бъдат установени груби нарушения в работата му и, че министър Диана Ковачева ще бъде убедена в лоялността и професионализма му. Едновременно с това по сигнали работеха и МВР и ДАНС.

През май наркотици, издевателства, забранени предмети и толериране на ВИП-затворници предизвикаха внезапна проверка на зам. министър Пламен Георгиев. Една от килиите, които тогава са претарашени е на Пламен Дишков – Кела. В килията му бяха открити мобилни телефони, таблет, остри дървени прътове, пирони, имало хапчета и топчета канабис.  

Тогава бе пенсиониран заместник - шефът на затвора Кирил Христов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 невежи

    0 0 Отговор
    Столичната следствена служба не съществува отдавна.Проверете преди да изнасяте неточна информация!!!
  • 2 aha

    0 0 Отговор
    Тогава бе пенсиониран заместник - шефът на затвора Кирил Христов - ne UVOLNEN i saden ,a pensioniran....da ne zagubi 20-te zaplatki!
  • 3 freelive

    0 0 Отговор
    всичко е само хвърляне на прах в очите , всеки гледа първо далаверата после работата
  • 4 Дядо поп

    0 0 Отговор
    За да си е рискувал работното място явно е получил повече отколкото би получил от работата си до края на дните си с всичките повишения и награди накуп.