Last news in Fakti

18 Юли, 2012 13:37 1 584 2

Бизнесменът, изнудван от депутата от ГЕРБ, проговори

  • димитър аврамов

"Такова чудо не ми се е случвало и дано не се случи на други хора", заяви пред радио „Дарик“ в Монтана собственикът на изнудваната от депутата Димитър Аврамов фирма.

Народният представител е поискал 100 000 лева и 3000 декара от земята в село Стубел. Първите 50 000 лева са били занесени в дома на Аврамов от служител на фирмата по време на специализираната акция на ГДБОП и ДАНС.

В съда в Монтана се разпитват останалите свидетели.

Историята започна в началото на юли, когато две арендаторски фирми се сбиха за реколтата от блок с рапица в местността Жидовица, в землището на село Стубел.

Единият от земевладелците още тогава подаде сигнал до Министъра на земеделието и горите и директора на Националната служба "Земеделие" за нарушения от директорката на областна служба "Земеделие" в Монтана при разпределението на земята в Стубел.

Министър Мирослав Найденов тогава коментира случая като "балкански нрави". По същото време ощетеният арендатор подаде сигнал и пред ДАНС.

Парите, които е поискал депутатът Димитър Аврамов, са били необходими за осигуряване на политически чадър над изнудваната фирма, за да няма проблеми с областната служба и с кмета на селото при разпределянето на земята.

Според собственика на фирмата директорката на областна служба "Земеделие" е укрила доброволната делба за землище Стубел, в която участва и фирма "Игал", свързана с народния представител Димитър Аврамов. Целта била да се присвоят европейски субсидии в размер на 40 000 лева.

Изнудваната фирма има да получава субсидии за 3 милиона лева, за 130 000 декара, за стопанската 2010-2011 година, които не са изплатени. 

Скандалът с Димитър Аврамов е огромен, защото до днес той беше шеф на Предприемачи ГЕРБ. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ..............

    0 1 Отговор
    "Скандалът с Димитър Аврамов е огромен, защото до днес той беше шеф на Предприемачи ГЕРБ."
    МОГАТ ДА ГО ПРЕМЕСТЯТ НА НОВ ПОСТ В ДРУГА ДИРЕКЦИЯ---------------------------------ИЗНУДВАЧИ -ГЕРБ.--------------------------------
  • 2 velislav

    0 1 Отговор
    човек с власт е по-страшен от терорист самоубиец, защото терориста удря веднъж, а властимащия многократно.Многократно, нагло и ако не си с него има наказание.