Last news in Fakti

23 Март, 2020 13:35 8 956 14

Марио Дебелия арестуван зрелищно в "Люлин"

  • арестуван-
  • марио дебелия

Беглецът се навъртал около хранителен магазин, като подготвял кражба, подозират разследващи

Марио Дебелия арестуван зрелищно в "Люлин" - 1
Снимка: Shutterstock

Затворник с 12 присъди е бил задържан, след като се укривал в продължение на 20 дни в столичния кв. "Люлин", пише "Телеграф". Марио Дебелия имал внушително криминално минало.

Дълго се занимавал с продажба на наркотици, а после се пренасочил към кражби и грабежи. Заедно с друг затворник правел и опит за бягство. Този път обаче администрацията на затвора го пуснала в отпуск. След като ваканцията свършила, Марио забравил да се прибере и се върнал към старите си занаяти.

Бандитът бил пуснат за издирване в системата на МВР след телеграма от 28 февруари. Оперативни служители, познаващи контингента в "Люлин", го разпознали в сряда около 14 ч.

Беглецът се навъртал около хранителен магазин, като подготвял кражба, подозират разследващи. Това бил единственият начин, по който мъжът изкарвал пари, а после ги харчел за наркотици. Когато го изненадали, Дебелия опитал да окаже яростна съпротива, но бил обезвреден и задържан при акцията на полицаи от Главна дирекция "Национална полиция".

"Сериозни проблеми създава. Когато го пуснат, започва да се друса и пак се започва с грабежите", коментира разследващ. Последната присъда, която Марио излежавал, била за грабеж в условията на опасен рецидив.

"Сега поне ще му образуват ново дело и се надяваме скоро да не види отпуска", добави още криминалист. След задържането си бандитът е приведен в Централния софийски затвор.

Само преди дни бе освободен друг известен затворник. Както БЛИЦ съобщи, обирджията Стефан Стефанов, който атакува банка в Сливен и държа 6 служителки като заложници, бе освободен и също живее в "Люлин" при приятелката си. Това стана след пресрочното му освобождаване от затворническото общежитие в Кремиковци с решение на Софийския апелативен съд от 13 март.

През 2018 г. Стефанов беше преместен от затвора в Бургас в София, защото приятелката му била в столицата. Той излежаваше присъда от 15 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професор по Стоманобетон

    9 9 Отговор
    ГАздов,пускай свинете!

    Коментиран от #8

  • 2 Алфа Чакал

    36 3 Отговор
    Пускаме го отпуска ,знаем че ще направи удар ,но няма проблеми.Иначе продавачката която ще преживее шока от обира и нейните роднини който ще си притесняват покрай нея да се оправят.
  • 3 ГРОБАРИ

    17 3 Отговор
    И ВАШИЯТ ДЕН ШЕ ДОЙДЕ ! ГЕНИЯТ ОТ БАНКЯ НЕ ГИ КОМЕНТИРА ТЕЯ ИЗРОДЩИНИ .
  • 4 ГОНЗО

    29 1 Отговор
    Тия които ги пускат, се заселват в Люлин. А тия които не могат да ги хванат в Дубай.
  • 5 Лелее

    11 1 Отговор
    Ми Боко и Мутафчийски не са му забранили да “работи” , за него “ пропусквателни “ Пунктове и да се чуди как да си плати сметките НЯМА !!!
    Рестрикциите са за НАС нормалните , третират ни като овце ...
  • 6 Независим

    14 2 Отговор
    Не мога да разбера каква е тая мания на отговорниге да ги пускат,аможе би са много подкупни и вземат явно много манги,докато не започнат те да им излежават присъдите,няма да се управим..
  • 7 Подозрение

    6 1 Отговор
    -Докторе, подозирам, че съм болен от сифилис.
    -Защо подозираш?
    -Ами като пиках вчера главичката падна в гърнето.
  • 8 Гад голям си

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Професор по Стоманобетон":

    Ти всъщност си професор - общ работник!!! В пандела ли завърши???????
  • 9 Има нужда от фасада...

    2 0 Отговор
    Големите седнаха и се разбраха, шанаджиите които не уважават кукловодите са в ареста, останаха михлюзи на които лепив прякори, ей така, да радват биомасата...
  • 10 Вуйо

    11 1 Отговор
    Защо тази жалка Утрепка,хващана многократно е пусната в отпуск. Такъв отявлен отпадак трябва да не излиза от панделата
  • 11 Гошко

    2 2 Отговор
    Абе на всички такива, задържате ги за 48часа, след това им давате от най чистия и повече наркотик, който ползват и те сами да се оправят..пукат и това е..няма оправия за такива..
  • 12 КОМБАЛА

    4 0 Отговор
    МАРТОООО ЛАПАИ ТВА ДЕ ГО ЛАПА БУЛКАТА ПЪРВАТА ВЕЧЕР БОЛИ МЕ .......ЗА ТЕБ КАВАЛ
  • 13 поп

    1 0 Отговор
    А втората
  • 14 поп

    1 0 Отговор
    Ега отслабне свинята