Last news in Fakti

14 Април, 2020 10:41 2 423 16

Десетки глобени след литургия за Цветница в Самоков

  • цветница-
  • литургия-
  • глобени

Над 200 души са присъствали в Евангелската църква в ромския квартал

Десетки глобени след литургия за Цветница в Самоков - 1

Стотици вярващи се събраха на литургия за Цветница в Самоков въпреки призивите на властите да не се излиза и да няма масово струпване на хора. Полицията започна проверка, десетки са глобени за нарушенията.

Над 200 души са присъствали в Евангелската църква в ромския квартал.

„Цял месец поради кризата нямаше никакви събирания, но тъй като сега хората имат нужда да бъдат мотивирани, насърчавани и да има молитва за тях – в неделя имаше едно служение на открито, като сме спазили всичките мерки за безопасност“, каза пасторът Николай Василев, цитиран от bTV.

От храма припомниха, че службите не са забранени. Обясниха, че са спазили правилата – литургията е била на открито, хората са се дезинфекцирали, спазвали са дистанция и са носели маски.

Пасторът уточни, че е запознат с рисковете, но не е можел да върне хора, идващи за молитва. В квартала малцина признаха, че са присъствали на служението за Цветница.

48 са актовете за нарушения в Самоков по Цветница, а глобите са от 300 до 1000 лева.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Супер Марио

    20 2 Отговор
    Глобили 200 черни кожи които никога няма да си платят актовете!

    Коментиран от #6

  • 2 пройчо

    7 7 Отговор
    "... Над 200 души са присъствали в Евангелската църква в ромския ...."****Всички модели попове са идиоти!Паството им--също!

    Коментиран от #3, #14, #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 киро

    11 2 Отговор
    Циганин - евангелист ! Има ли такова ЖИВОТНО ?

    Коментиран от #5

  • 5 Има

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "киро":

    Има! И то масово!
  • 6 Мислещ

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Супер Марио":

    То и българите няма да ги плащат. Няма да го бъде тяхното. Освен ако не променят закона да могат да ти вземат всичката пенсия или да те оставят на улицата. Понеже в момента поне това право нямат и няма да видят пари.
  • 7 Behemoth

    1 1 Отговор
    Въобще не ми е ясно колко рая има ...тия сега сигурно няма да ги пуснат в православния рай...Ама като се замислиш той копелдака има разтроение на личността сигурно ги е сколасал няколко паралелни реки от мед и масло...
  • 8 ???

    3 0 Отговор
    Даже и телефона не е ба мое име.
  • 9 ТРОПЧО

    4 3 Отговор
    ТЕЗ КОИТО ПИШАТ АКТОВЕ И ТЕЗ КОИТО ГИ КАРАТ ГОСПОД ЩЕ ГИ НАКАЖЕ РАНО ИЛИ КЪСНО САМО ГЛЕДАИТЕ ГОСПОД ЗАБАВЯ АМА НЕ ЗАБРАВЯ ЩЕ ИМА ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ВСИЧКИ ДРЪЗНАЛИ ДА СПИРАТ ХОРАТА ДА НЕ ХОДЯТ НА ЦЪРКВА

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ей го на

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "ТРОПЧО":

    ти си нагледен пример за лудост, не защитавам глоби или милицията, ама ми е интересно от къде знаеш какво мисли ,,Бог,, какви са намеренията му и т.н. ??? Не се ли страхуваш, че може и да не мисли като теб, или че му се въртят други планове в главата ??? Аз ако бях ,,Бог,, например, за това, че си позволяваш да заплашваш от мое име, бих издал заповед на Св.Петър да не те допуска до Рая
  • 12 Нова

    5 0 Отговор
    Ай стига бе. Съставили актове, глобени и т. н, за бога покажете един платен акт, та да повярвам, че законите на България важат за всички. Колко ли българи гледат лигавщините Ви с ма нгаурците? Те много набожни станали! Едните станаха мюсюлмани другите евангелисти, а по време на избори герберисти. Интереса клати феса.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 БПФ

    0 0 Отговор
    Уведомете ни, ако поне ЕДИН акт бъде платен !!! Те и без това ги имат колкото щеш - за кражба на вода, на дърва, за замърсяване, за шофиране без книжка - за какво ли не - НИЩО не плащат и продължават да безчинстват. И това няма да спре, докато не започне принудителна събираемост - както при нас - нормалните хора, дето ни запорират заплати и пенсии и ни конфискуват имущество. На гнуснявата напаст и помощите не смеят да им запорират, щото им били за "оцеляване" - а нашите заплати за кеф ли ги получаваме?

    СПЕШНО да се ремонтира законът - събираемостта на финансовите санкции да се обезпечава включително с принудителен труд. Я оковете хъхряшкото подсъщество с пранги и го заставете да чyка камъни два месеца под ударите на бичът - пък да видим дали няма да се научи да спазва законите.