Last news in Fakti

13 Май, 2020 17:30 10 643 20

Разбиха жестока банда биячи в София

  • банда-
  • биячи

Пребили почти до смърт 18-годишен

За жесток побой над 18-годишно момче, извършен на 4 май в София, са задържани 13 мъже на възраст от 18 до 35 години. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 04.05.2020г. около 00.19 ч. в гр. София ж.к. „Св. Троица“, Димитър С. в съучастие с Виктор И. и други лица, чрез нанасяне на удари в областта на главата с палка, причинили на М.М. закрита черепно - мозъчна травма, реализирала разстройство на здравето временно опасно за живота, по хулигански подбуди, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на установените от закона правила.

След получен сигнал в 03 РУ-СДВР, за сбиване между мъже в ж.к. „Св. Троица“, на място е изпратен патрул. Пристигналите полицейски служители установили пострадалия М.М. в тежко състояние. Той бил с видимо счупена лява ръка и докато бил в съзнание обяснил, че заедно с приятелите си С.Т., И.И., М.Р., П.В. и И.С., стоял на беседка пред блока.

След това видели шест автомобила да спират на улицата и от тях да слизат около петнадесет човека с маски на лицата и тръби в ръцете и са побягнали в различни посоки. М.М. бил настигнат от четири - пет човека, които го свалили на земята и започнали да му нанасят множество удари по цялото тяло и главата.

След като съседи от блока са вдигнали шум, нападателите са се изплашили и са потеглили с автомобилите си. На място е дошъл екип на ЦСМП и е откарал М.М. в болнично заведение.

След преглед било установено, че М.М. незабавно трябва да бъде настанен в болница. Към момента той е в медикаментозна кома. На М.М. е причинена закрита черепно – мозъчна травма; счупване на втора и трета предкиткови кости на лявата ръка, както и множество мекотъканни наранявания.

С постановление от 08.05.2020 г. към наказателна отговорност са привлечени обвиняемите Димитър С. и Виктор И.

Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Димитър С. и Виктор И. за срок до 72 часа, след изтичането, на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

При последвалите огледи и претърсвания в обитаваните от тях жилища, са намерени и иззети предмети и вещи, съотносими към извършеното престъпление.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 . . .

    75 2 Отговор
    Сигурно са футболни фенове, най-вероятно нападателите са от Левски Запад, шайката на Батков, той-изгони нормалните хора от Герена и сега са сборище от откачалки, между другото Прокуратурата не е лошо да разследва дали няма от негова страна финансиране на преспъпни организации, подпомагане, лобиране . . .
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чудно ми е

    58 1 Отговор
    След 2 дена тези биячи, ще се окажат че имат всички болести от вътрешната медицина, и ще бъдат пуснати под домашен арест! Как днес са биячи, а след 2 дни ще са полуинвалиди!
  • 4 Иван

    72 1 Отговор
    Келеши с голямо самочувствие и малки анатомични органи. Истинските мъже се бият един срещу един, а джендърите скачат 10 срещу един, щото им липсват топките

    Коментиран от #13

  • 5 гост

    50 4 Отговор
    Щом са носели маски и палки е повече от ясно,че не е било без причина...Я заради някоя девойка или по скоро дрога...Според мен са мръсни наркоманчета !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Касапино

    19 3 Отговор
    Мъжете си решават проблемите сами(не в групи). Когато всеки един от тези онези или всеки едни остане лице в лице с някой мъжкар започва да плаче, напиква се и заеква от страх. ПОВЯРВАЙТЕ МИ.
  • 8 Гост

    43 0 Отговор
    Шест автомобила от, които слизат петнадесет човека с маски? Да имате чувство, че някой не си върши работата в тази държава?
  • 9 Домакин

    37 1 Отговор
    Разбили жестока банда. Как я разбили, като арестували двама от петнадесет. То напрво нищо не е останало то бандата.
  • 10 Стойчо

    16 0 Отговор
    Сега, като чуят от прокуратурата думите организирана, предумишлено, опит за убийство и ще започнат да се връщат към реалността.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Р03ИКОПЕВЛР032ОКВПЕФД

    20 0 Отговор
    Е що ми изтрихте коментара да не би да съм в грешка че пияни и дрогирани са по улиците и не може да се спи от тях през ноща????????????????
  • 13 ААА333

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Вие не прочетохте ли че само един са хванали А другите са избягали като плъхове там е имало поне 6 келеша .Защо не са останали нали са голямата работа да викат и да са тежки обаче като дойде чичото 120кг и над 1,90 м с още като него и бягат веднага .
  • 14 Good

    15 0 Отговор
    Света Троица с платена подкрепа от полицията се превърна в най-голямото нарко сборище.
  • 15 гост

    15 0 Отговор
    Наркодилърчета се бият за територия.
  • 16 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    Те са жестоки, а властта хуманна !? ПАЗЕТЕ "СВЯТИТЕ" ИМ ИМЕНА !
  • 17 Миньон

    9 0 Отговор
    В България продължават да ни заливат с информация от вида някои направиха нещо.
    Кои са тези с маските, кои са пребитите, за какво са ги пребили?
    Или да повярвам в още по-страшното - спират шест коли, излизат петнадесет маскирани и започват да млатят наред. Следващото какво е ескадрони на смъртта?
    А ония горе се замерят с футболни отбори.
  • 18 гощо

    12 1 Отговор
    Oт цяла банда само 2-ма ли са задържани?!?! Нали били 6 коли и 15 човека?!?!
  • 19 драгият зрител

    7 1 Отговор
    Поздравления на полицията! Авторе, наблегни на словореда! Аз бих препоръчал заглавие: "Разбиха банда жестоки биячи в София" или "В София разбиха банда жестоки биячи". Как ти звучи, че спомените са ми от 5 клас, а това беше отдавна? Ако не си завършил българска филология, простено да ти е!
  • 20 Дългият

    8 1 Отговор
    Наказанието да е реципрочно,да ги натрошат както те са били момчето...до същото състояние...мисля че е справедливо...