Last news in Fakti

1 Юни, 2020 19:25 3 779 9

Осъдиха мъж с ампутиран крак, похарчил незаконно парите за протеза

  • протеза за крак-
  • каварна

Мъжът платил погребението на баща си и раздал част от сумата на братята си

Осъдиха мъж с ампутиран крак, похарчил незаконно парите за протеза - 1
Снимка: Shutterstock

10-месечна присъда с тригодишен изпитателен срок получи 53-годишният С. Ч. от Каварна. Мъжът, който е инвалид, е обвинен в кражба на протеза за крак.

53-годишният подсъдим претърпял ампутация през 2007 г. На 26 май 2016 г. подал документи в „Социално подпомагане“ в Каварна за отпускане на целева помощ за закупуване на бедрена модулна протеза, както и принадлежности към нея.

Агенцията за социално подпомагане отпуснала сумата от 3882 лева на С. Ч. Още на 16 юни 2016 г., когато получил в банковата си карта парите за протезата, подсъдимият заедно с жената, с която живеел на семейни начала, изтеглил 3200 лева. На следващия ден – и останалите 680 лева.

Вместо да плати изработката на протезата, Симеон похарчил парите за лични нужди. Платил погребението на баща си и раздал част от сумата на братята си.

След като не представил в определените срокове документи, които да удостоверят целевото разходване на отпуснатите средства, била издадена заповед С. Ч. да възстанови преведената сума.

Днес съдебният състав на Районния съд в Каварна уважи и гражданския иск на Агенцията за социално подпомагане. Осъденият ще трябва да възстанови сумата от 3558 лева, тъй като междувременно върнал 321 лева.

Присъдата на съда е била постановена при условията на съкратено съдебно следствие с цел получаване на наказание, намалено с една трета. Тя подлежи на обжалване и протест пред Добричкия окръжен съд.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tomb Raider

    27 4 Отговор
    За 3 бона ще те осъдят за 10 милиарда ще се направят на слепи! Мисля 3:Люлката на простотията BG!
  • 2 Няма къща в Барцелона

    27 5 Отговор
    Гнусна държава с гнусни закони. Хванали най"големия престъпник. Пак добре, че не са се сетили да отрежат и другия крак на горкия човечец.
  • 3 Жоро

    22 5 Отговор
    Оня с терасата го пратиха на служба в Испания.В бойколандия е така

    Коментиран от #4

  • 4 Моамар

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Жоро":

    Навсякъде по света е така,ама ти като не излизаш от вас как да знаеш.
  • 5 Алфа мечка-елен-лъв-вълк

    4 5 Отговор
    Старите римски статуи имат микроскопични мъжки полови органи. После ни искат пари да го оголемим. Давам за пример най-известната мъжка статуя в света - статуята на Давид от Микеланджело.

    Коментиран от #6

  • 6 Манаф

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа мечка-елен-лъв-вълк":

    Е значи приличам на римска статуя
  • 7 Някои хора

    1 1 Отговор
    Си мислят, че са по-напред, от римляните, относно размерът на мъжките пишки?! И си върнат?
  • 8 Рошко

    3 1 Отговор
    За милиони няма закони, за кокошка, ай в случая теле, няма прошка
  • 9 Уви

    1 2 Отговор
    Един път да прочета за осъден в бг