Last news in Fakti

4 Октомври, 2012 12:34 2 166 1

Камерите не са засекли кражбата на bg кокаина

  • кокаин-
  • български-
  • кораб-
  • "св. николай"
Камерите не са засекли кражбата на bg кокаина - 1
Снимка EPA/БГНЕС

Крадците са направили дупка в стената на сграда, която се намира в непосредствена близост до склада на полицията. Интересното е, че извършителите не са били засечени от охранителните камери, нито от външните датчици за движение. Това съобщи испанският сайт farodevigo.es по повод на извършената кражба на 290 кг. кокаин от полицейски склад в Кадис, които са част от задържаните 3 тона кокаин на българския кораб „Св. Николай”.

В средата на август при международна полицейска операция на българския кораб бяха открити три тона кокаин, заради което бяха арестувани при операция „Спартан” 21 български моряци. При операция „Спартан“, която се състоя през средата на август месец, беше разбита международна мрежа за трафик на наркотици с клонове в Галисия.

Кражбата на 290-те килограма  дрога от склада в Кадис е извършена този уикенд. Тя е станала в ранните часове на събота срещу неделя.

Министерството на вътрешните работи на Испания е започнало разследване, като оттам заявиха, че тепърва предстои изясняване на случая.

В складът, намиращ се в Кадис се намира по-голяма част от конфискуваните 3 000 килограма кокаин, което бе заловено на търговския кораб „Св. Николай“, на 15-ти август.
При операцията със задържания  български кораб, бяха арестувани 4 души в Галисия. В курорта „Коста де морте“ бе арестуван и сержантът от гражданската гвардия – Джоузеф А. О. , обвинен за покриване на наркотрафикантската мрежа, както и съсед на Мухиа, вероятно свързан с историческия клан „Люлюс“.

Като част от операция „Спартан“, в Мадрид и Толедо „паднаха“ други 6 колумбийци, включително братята Диего и Едуардо Велес, които, според разследващите, се намират на челни позиции в наркотрафикантския бизнес.

На борда на „Св.Николай“ бяха арестувани 21 души, български екипаж. В България властите обвиниха собственика на кораба за случката. „Разбира се, че са знаели какво имат на кораба“, заяви от София, българският министър на вътрешните работи, припомня испанският сайт.  

Операцията е поета от съда в Коркубион и Върховният съд. В момента те са шокирани от случката с част от откраднатия кокаин миналият уикенд. Още по-ужасяващ е фактът, че складът на полицията се намира в центъра на град Кадис, в близост до гарата.

Това е четвърта кражба на наркотици , които са били конфискувани през последните години в Андалусия. Първо бяха откраднати наркотици от главното полицейско управление в Севиля, после от официалният полицейски склад в Малага, а след това и от седалището на Националния институт по токсикология в Севиля.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    xaxa