Last news in Fakti

17 Август, 2020 09:21 2 426 11

Осъденият за бруталното убийство на доцента в Пловдив иска по-лека присъда

  • пловдив-
  • убийство-
  • доцент

Прокуратурата пък настоява за доживотен затвор

Осъденият за бруталното убийство на доцента в Пловдив иска по-лека присъда - 1
Снимка: БГНЕС

За по-лека присъда настоява Илия Стоичков, който бе признат за виновен за умишленото убийство на доцент Стефан Нейков в Пловдив. Мъжът, който бе признат за виновен в края на миналата година, обжалва 20-годишната си присъда. Така делото ще стартира отново в Пловдивския апелативен съд.

Стоичков е поискал от магистратите да бъде променена квалификацията на деянието. Междувременно близките на Нейков, чието тяло бе открито до Военна болница, също са обжалвали присъдата. Те настояват да доживотен затвор на убиеца му. Такова е искането и на прокуратурата, която е внесла протест. 

Припомняме, че Илия бе признат за виновен за това, че на 2 юли 2018 година умишлено е умъртвил Стефан Нейков по особено мъчителен начин. Освен това, той е откраднал златен синджир от убития. Нейков бе открит мъртъв на 2 юли 2018 край Военна болница, след като е бил пребит и изнасилен с бейзболна бухалка в землището на село Оризаре. Основният мотив за убийството е връзка между жената на Илия - Иванка и Стефан, която карала част от студентското си обучение при 71-годишният доцент. В последните години преди смъртта си той бил пенсиониран, но работил като научен сътрудник в Институт по растителни генетични ресурси в Садово. 

В края на миналата година Окръжният съд осъди Стойчев да изплати и обезщетение на близките на пострадалия в размер на 220 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    13 17 Отговор
    Абе направо го пуснете по живо по здраво, тоя доцент като е задирял жена му си го е получил

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 5 Отговор
    НЯКОГА ЗА убийство имаше смъртна присъда
  • 4 ТОЗИ

    13 6 Отговор
    Заслужава доживотна присъда
  • 5 Изключително прост индивид,

    13 3 Отговор
    С още по проста жена, ако не и се беше хванал на въдицата, а я беше оставил професора да си свърши работата, сега хем тя щеше да си има диплома, хем и той нямаше да мисли за затвора, а сега понеже е много умен, ш прекара до края на живота си в затвора, където и на него ще му покажат що е тъй мъжка любов, пък жена му ще си го слага на воля с които си иска, а той нека рони кродилски сълзи за нея.
  • 6 Ели

    8 5 Отговор
    Каква по лека ,та ти си за същата присъда СМЪРТ.
  • 7 Емо

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Задирял друг път...изверг и жена му е същата.....боклук72
  • 8 Герб - техен член

    3 3 Отговор
    Тоя е от ГЕРБ, извършил е престъплението от идеологически подбуди с цел да удовлетвори жаждата си за върховенство постъпва като мутренския министър-председател Борисов - с бухалката.
  • 9 Някой си

    6 9 Отговор
    Доцента си заслужава да бъде разпорен с бухалка още поне два пъти, а този който го уби заслужава да го наградят, не да го съдят!
    Ще задиря чужди жени а, получл си е заслуженото!
  • 10 Добре го е направил

    13 2 Отговор
    Пускайте човека! Нека да знаят декани и други такива учени, че дето си вадиш хляба, не си вадиш оная работа! Бях в чужбина, плащах на сестра ми семестрите и обучението! Оказа се че тя е преспала с всички учени в бургаския свободен институт, платила им е отгоре, и си е взела диплома! Взеха я в една банка на работа, на 6-тия месец я изгониха по некадърност, и вече 15 години е безработна, с две деца от различни бащи, и понеже вече не давам стотинка, извива ръцете на жената която ни е родила!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.