Last news in Fakti

20 Август, 2020 11:16 2 242 18

Ромки продават бебетата си в Гърция

  • бебе-
  • циганки-
  • ромки

Цената на пеленаче - до 28 000 евро, а за майките - 5000 евро

Ромки продават бебетата си в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС

Гръцки полицаи заловиха в Лариса наш трафикант. Той бил част от международна банда, която набирала български ромки, които да раждат в Гърция и да продават бебетата си.

От 25 000 до 28 000 евро - това е цената, за която се търгува едно българско бебе в Гърция. Биологичната майка обаче полува едва 4000 евро от тях. Това стана ясно, след като гръцката полиция арестува българин в град Фарсала. За него имало данни, че е част от международна банда, която набирала български ромки и продавал новородените им деца на бездетни семейства от южната ни съседка, съобщава кореспондентът на "Труд" в южната ни съседка Бойка Атанасова.

Разследва се връзката на задържания с арестуван през януари т. г. в южната ни съседка друг българин, за който от 2018 г. имаше издадена заповед за арест.

На 5 август 48-годишна българка беше арестувана на ГКПП “Кулата”- “Промахон” от полицията при опит да напусне южната ни съседка. Тя също имала европейска заповед за арест за трафик на бебета. 48-годишната жена била една от десетките членове на престъпна верига, която намирала млади ромки в България със сериозни финансови проблеми, убеждавайки ги да продават новородените си деца.

Според разследващите центърът на българо-гръцката банда е в Солун. Според разкритията на местната прокуратура гръцки адвокати и лекари-акушери се явяват сътрудници на нашите мафиоти, а служителите на частни клиники за асистирана репродукция действали като “посредници”.

Какви са схемите на трафикантите на деца?

Най-често бременната жена се извежда от България малко преди да роди, настанява се в болница, където остава около месец с детето. После се подписва, че се отказва от него и вписват бебето на гръцки родители.

При другата схема каналджиите уговарят момичетата още в начална бременност. Извеждат ги при гръцки семейства, където живеят до раждането на детето.

Трета схема е да се изведе родено у нас бебе. В Гърция майките се подписват, че се отказват от родителските си права. Колкото е по-здраво и по-хубаво детето, толкова цената му е по-висока.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циганизация ЕС

    46 1 Отговор
    Ми в България само това се произвежда, това изнасяме !
  • 2 Ами нормално е

    35 5 Отговор
    Дали ромче или гърче няма разлика. Те си приличат
  • 3 Next

    33 2 Отговор
    Да ги продават де, и дъртите маНговци да продадат, в България паразити не ни трябват.
  • 4 свидетел

    17 2 Отговор
    това е традиция още от древен Рим.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Грейс

    12 1 Отговор
    Че какво лошо има? Вместо тук да живеят нещастници и не образовани, тежащи на нефелната ни социална система, осоновителите им осигуряват нормален живот въпреки, че тези осиновител акъл имат ли, като знаят какъв им е генът? Ако знаят? И не разбирам какво е това съжаление, че циганката получавала 4хиляди,ами то всичко е с пари, като сложиш разходите и пари за трафиканта не получава малко. Догодина пак, хем кеф, хем пари!
  • 9 Азз

    6 1 Отговор
    Една ферма е добра идея!
  • 10 Ел Греко

    11 3 Отговор
    Неслучайно купуваме ромчета. Така никой не може да заподозре комшията, че си е купил чавенцето, а не си го е направил сам. Хем е с теб като нашия, хем е по-красиво.
  • 11 Боко АЗ-ът

    12 1 Отговор
    Всъщност това е единствената заслуга и постижение, която Бойко Борисов, като Премиер вече три мандата може да си препише и то чистосърдечно и да му се признае безапелационно!
  • 12 Ертъуии

    12 1 Отговор
    Ако може всичките да ги изнесат на там.
  • 13 Да продадеш ромче в гърция

    7 0 Отговор
    Е същото като да продадеш вакло агънце на пазар за вакли агънца.
  • 14 Роза

    2 1 Отговор
    Аз съм съгласна,че е по-добре за ромските деца да бъдат осиновявани от гърци,но бълг.законодателство не може да подкрепи продажбата на бълг.граждани на чужденци.Това е в разрез с нормите на европейското законодателство.

    Коментиран от #15

  • 15 Само един луд може да го направи!

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Роза":

    Аз съм виждал пораснало ромче в Гърция! Само да знаеш, "вълкът кожата си мени, но нрава никога"! Родителите му продадоха земи и къщи за да го отърват! Накрая, го вкараха! Гените са си гени!
  • 16 въхх

    7 0 Отговор
    Чи то затва ли са такива мургави новите гърци? И музиката взе да става една такава кат на Азис?
  • 17 Гнусно племе !

    1 0 Отговор
    Жалко ,че Хитлер нема време да разчисти света от тях !
  • 18 Боби

    1 0 Отговор
    Стари цигани не искат ли гърците.