22 Август, 2020 08:00 4 838 8

Разкриха две оранжерии за марихуана в Ловешко

  • ловеч-
  • ловешко-
  • марихуана-
  • канабис-
  • оранжерии-
  • летница

При акцията са арестувани двама мъже

Разкриха две оранжерии за марихуана в Ловешко - 1
Снимка: МВР

Две големи наркооранжерии разкриха полицаи от ОДМВР - Ловеч. При операцията са задържани двама мъже.  Акцията е част от провеждащите се в цялата страна специализирани полицейски операции срещу наркоразпространението, под ръководството на прокуратурата, съобщиха от МВР.

До разкрития се стига след съвместна оперативно-издирвателна работа на криминалисти от ОДМВР и РУ Ловеч и окръжната прокуратура в града.

В хода на работата, в хотел в центъра на Летница, и прилежащи към него сгради, криминалистите откриват три помещения за отглеждане на марихуана и изградени към тях високотехнологични и скъпи инсталации: вентилационна, осветителна и напоителна. Имало и отделно помещение за сушене на добитото количество марихуана.

В непосредствена близост, в съседна сграда, са разкрити още няколко помещения, с друга наркооранжерия, отново с пригодени за сушене и производство на канабис помещения.

И в двете лаборатории са намерени изсушени количества канабис, готов за експедиция, с общо тегло около 50 кг, а общият брой на зелените растения в помещенията е малко под 700.

При направените полеви тестове откритите растения са дали положителна реакция канабис. По първоначални данни, задържаните количества канабис са с пазарна стойност, равняваща се на десетки хиляди лева.

На този етап са задържани двама жители на гр. Летница, като на единия е наложена мярка за неотклонение до 72 часа и предстои внасяне на искане за постоянното му задържане. В процес на изясняване е съпричастността към деянието и на трети човек.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лопатата

    4 10 Отговор
    На Майчето конопа. Хахахахаха
    Е тва е находка, а не див коноп на полето.
  • 2 Ъхъ

    14 4 Отговор
    Ааа оранжерия, така звучи правдоподобно, щото като каже някой ,,нарколаборатория,, и се едно ботаниката не е наука. А какво общо има растителността с наркотиците ? Ми нищо, въобще нямат нищо общо, само в съзнанието на невежите, природата се класифицира като лаборатория, която си синтезира дрога, за да се друсат приматите
  • 3 Гробар съм

    17 1 Отговор
    Как все наесен ги откриват беее, като вече някой ги е отгледал и са готовинза продан....
  • 4 милиционерски истории

    12 1 Отговор
    полицията вече е намерила пазар за новите 50кг готови за експедиция но за останалите растения още се уговаря сделката... ако не е поп кръстю ще хванете само дедовия
  • 5 Asdfg

    8 1 Отговор
    Чушкопек намериха ли?
  • 6 Бабугер

    6 4 Отговор
    Да не се окаже, че са изкоренили джоджен и босилек! Че вчера унищожиха манифактурата на една баба за чушки, домати и компоти. Още й взимат натривки от ръцете, ама свалят само веро, оцет и прах за пране!
  • 7 Прах в очите

    8 0 Отговор
    Мафията управлява държавата имаите го на предвид! Него прават за народа а за тях да се продава само техното. Най-грозното е че МВР участва от години БИЧ ЗА НАРОДА
  • 8 Hristof

    1 1 Отговор
    Всичко остана в миналото за Ууу!