25 Септември, 2020 10:36 2 444 5

Шест години затвор за мъж заради опит за убийство в Русенско

  • кошарна-
  • русенско-
  • опит за убийство

49-годишният Е. Г. нападнал с нож свой съселянин в Кошарна, докато бил пиян

Шест години затвор за мъж заради опит за убийство в Русенско - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Постановена от Окръжен съд – Русе на 13.01.2020 г. присъда беше потвърдена от две инстанции и влезе в законна сила. Тогава 49-годишният Е. Г. бе осъден на шест години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим след проведено съкратено производство

На 10.08.2019 г., след като се почерпил с алкохол през деня, около 19,30 ч. подсъдимият отивал към магазина в с. Кошарна, придвижвайки се с каруца. В този момент пострадалите М. М. и Ю. М. били пред къщата им заедно с техни близки. Наближавайки ги, Е. Г. започнал да крещи към М. М. „Сега ще те заколя, ще те убия“. Спрял каруцата, извадил ножа, който носел със себе си и се насочил към М. М. Свидетелят Ю. М. застанал пред баща си в опит да го защити. В разразилата се схватка М. М. получил порезни рани в областта на главата, на лявата част на гърдите, както и по ръцете.

Въпреки наложеното наказание в минималния по закон размер, Е. Г. го е обжалвал пред Апелативен съд – Велико Търново, а след това и пред Върховния касационен съд, тъй като го е счел за несъразмерно тежко. И въззивната, и касационната инстанция са приели, че искането за определяне на по-леко по размер наказание лишаване от свобода се явява неоснователно. В решението си касационните съдии отново са подчертали правилния извод на Окръжния съд, че и най-лекото наказание не е несъразмерно тежко предвид предходните осъждания на подсъдимия, сред които се открояват такива за причиняване на средна телесна повреда, хулиганство и закана за убийство.

С това присъдата на Окръжен съд – Русе, с която Е. Г. е осъден на шест години и осем месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, вече е окончателна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    5 0 Отговор
    Никъде по света няма такива присъди.След 4г.е на вън и то за убийство.Кажете името на съдията!!!
  • 2 Антон Тодоров

    5 0 Отговор
    Всеки престъпник по света си мечтае за наще съдий.За съда човешкия живот е нищо!!!
  • 3 Б.Б

    5 0 Отговор
    Значи наща съдебна система ни казва убивайте,може да не лежите въобще.Но ако случайно влезете на топло ще е 2-3 години.Евала на такива съдий.....
  • 4 Тодор

    5 0 Отговор
    Въпрос към съдията:Ако убият твоето дете колко ще дадеш на убиеца???Всички съдий сте за затвора.
  • 5 херодот

    0 1 Отговор
    Никоя политическа сила не пожела да промени законите ,а само се оправдават с тях.Кой ли нямаше мнозинство в парламента ?