Last news in Fakti

6 Януари, 2023 20:24 2 981 34

Прокуратурата: Мотивът на 18-годишния младеж да убие 82-годишна жена в Русенско е сексуален

  • убийство-
  • жена-
  • русенско

Престъплението е извършено на 1 януари в дома на жертвата в с. Щръклево

Прокуратурата: Мотивът на 18-годишния младеж да убие 82-годишна жена в Русенско е сексуален - 1
Снимка: БГНЕС

Мотивът за убийството на 82-годишната жена от русенското село Щръклево е сексуален, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. За престъплението вчера беше задържан 18-годишен младеж.

Убийството е извършено на 1 януари между 13 и 17 ч в дома на жертвата, показват данни от аутопсията. Тялото е намерено на 2 януари от сина ѝ, припомня бТВ.

Веднага са установени следи от насилие и са започнати процесуално-следствени действия. Тъй като не е имало следи от взлом, нито изчезнали пари и вещи, кръгът на разпитваните е сведен до познатите и съседи.

Разпитан е и 18-годишният съсед Светлин Ангелов, който отрекъл да знае нещо. След изясняване на алибито на всеки един са извикани криминални психолози от Плевен да работят с младежа. В рамките на 24-часовото му задържане по ЗМВР е установено, че той е извършителят на тежкото престъпление.

Той се е признал за виновен и посочил като мотив сексуални желания. Вчера е бил извършен следствен експеримент, който е потвърдил признанията.

Според прокуратурата 18-годишният е съзнавал действията си и е изразил съжаление за стореното. Ще му бъде назначена психологическа и психиатрична експертиза.

За него се знае, че има затруднения в комуникацията, завършил е само 9. клас, част от семейството му живее в Дания, където той е работил. Има роднини и Нидерландия. В България не е работил нищо. Неговото семейство е помагало на възрастната жена и затова тя му е имала доверие.

Русенският окръжен съд остави за постоянно в ареста 18-годишния младеж. Служебният защитник поиска от съда по-леката мярка „домашен арест“, като обясни, че той е само на 18 години и постоянният арест може да увреди психиката му.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МакРук

    52 2 Отговор
    "Служебният защитник поиска от съда по-леката мярка „домашен арест“, като обясни, че той е само на 18 години и постоянният арест може да увреди психиката му."

    Този с слънчевия тен дано да си остане на 18 години....
  • 2 Ром Бакарди

    28 2 Отговор
    Ба.х.т.и шокаршито.....ти да скиваш-половината рода у денмарк, другата-у нидерландс. Ко е искало туй лапе-саму да му пращат паре негувите, а то да бичи айляка тука и да иска да плю.щи. туй не е наред нещу сас главата-не го слуша тя.
  • 3 Кочо

    60 4 Отговор
    Тия наши медии, включетелно и Факти се боят много да посочат от коя малцинствена група е убиецът или какъвто и да е там извършител на престъплението! Непълнолетни деца убили 59 тодишен заради половин шише ракия, 18 годишен блудствал с 82 годишна жена, след което я убил! И читателя е оставен сам да стига до извода, че убийците са цигани! Някак си не е цивилизационно и европейско да посочиш, че това са неща характерни за циганският етнос! Имал бил роднини убиеца в Нидерландия, но пропускат Факти да кажат, че има роднини и в циганската махала, от където идва след като са закупили къщата до убитата жена! Ей, Факти, много по американски ги представяте фактите!

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Перо

    45 5 Отговор
    Джендърията ни докара увредено поколение, не ставащо и за чеп за зеле! 10-годишни уроди убиват човек за ракия, 17-годишни изнасилват бабички и какви ли не подчовешки явления няма да видим!

    Коментиран от #15

  • 6 Исторически парк

    27 1 Отговор
    Галите от остров ман са животни!
  • 7 Ивелин Михайлов

    32 3 Отговор
    Когато наборките не ти връзват щот си черен манг и налиташ на баби
  • 8 мдаа

    52 2 Отговор
    Мотивът 18годишният да убие 82-годишната жена бил сексуален?! Сериозно? Пожелал е сексуално прабаба си, обаче тя се е съпротивлявала и той, в пристъп на необуздана страст, я убил. Сериозно ли? А служебният защитник /защо служебен при толкова роднини в чужбина, които могат да платят на адвокат/ поискал да не го вкарват в ареста, защото щяла да му се увреди психиката? Това някакъв съдебен театър ли е? Колко повече да му се увреди психиката на това човекоподобно, което може да пожелае сексуално жена на възраст да му бъде прабаба и после да я убие? В какъв водевил живее ние? Нещо нормално в него има ли изобщо?
  • 9 Българин

    39 2 Отговор
    4/5 от населението на тая територия е за газовата камера...
  • 10 Русофил

    43 1 Отговор
    Живял в чужбина и се върнал.. тия никога няма да се интегрират нито запад,нито изток

    Коментиран от #11

  • 11 Точно

    36 2 Отговор

    До коментар #10 от "Русофил":

    Не само живял , а и работил в Дания ! За тези 18 г. кога успя да работи там и да се върне тук . Защо не са го записали на училище след като живеят там ?

    Коментиран от #30

  • 12 карамфила

    43 2 Отговор

    До коментар #3 от "Кочо":

    Модерно е да не се пишат и дори споменават имената на цигани убийци или престъпници за да остане публиката с убеждението че циганите са ангели а българите престъпници.Щом прикриваш убиец и ти самият,факти,си съучастник.
  • 13 Ха ха ха

    32 3 Отговор
    Предлагам на адвоката да му разпорят задния отвор, за да не предлага повече такива такива неща.....

    Коментиран от #19

  • 14 Механик

    35 2 Отговор
    " Служебният защитник поиска от съда по-леката мярка „домашен арест“, като обясни, че той е само на 18 години и постоянният арест може да увреди психиката му."
    Ето тука се крие всичко. Така нареченият "злужебен защитник" е НАЗНАЧЕН и ПЛАТЕН от някое НПО. Полицията, следствието и прокуратурата са заплашени и или заплатени от друго някое НПО. Ромът, с БГ имена, ще мине метър понеже бил млад, неопитен, мераклия, геронтофил и намкъфси.
    п.п.
    Споменавайте адресите на които можем да го намерим тоя, моля!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Справедлив

    23 2 Отговор
    Какъв ,,сексуален мотив" може да има тоя 18-годишен към една да ме простите баба на ...82 години,че да се ангажират толкова служби,,,специалисти и експерти" за да ,,разследват"...Едно макетно ножче само е нужно и два метра въже....на публично място...
  • 17 Тия роми

    31 2 Отговор
    Ни убиват ден след ден, а ако българите не са спряли влаковете за конц лагерите, Хитлер нямаше да остави и един ром в Европа.
  • 18 Стършел

    26 2 Отговор
    Нека го пуснат под домашен арест, сина на бабата да му отиде на гости.
  • 19 Механик

    23 5 Отговор

    До коментар #13 от "Ха ха ха":

    На тоя адвокат му е "обрабтен задния отвор" отдавна. Той и за това се продал на "разпорено общество" и "америка за българия". Щото през "комунизма" е бил малтретиран понеже са го изловили, че си пада по парчоци.
  • 20 Трагедията в държавата

    25 2 Отговор
    Щом е убил значи е с увредена психика.Да бъде осъден на доживотна присъда без обжалване
  • 21 Майка му.

    16 3 Отговор
    И тоя е инка.
  • 22 Майка му.

    13 3 Отговор
    И тоя е инка.
  • 23 Неудобната истина

    3 23 Отговор
    Младежът твърди че бабката е правила секс със него на 2 пъти преди това. Не е ясно защо на третия път са се разкиснали нещата и защо се е стигнало до фатален край. Ако наистина я е душил, би трябвало да има следи по шията. Ако е паднала и задушена от повръщане, присъдата ще е съвсем друга. Не обвинявайте момчето преди да се завърши експертизата, само защото е ром.

    Коментиран от #24

  • 24 Анонимен

    16 1 Отговор

    До коментар #23 от "Неудобната истина":

    И ти поверява!!!!!???

    Коментиран от #25

  • 25 Неудобната истина

    3 27 Отговор

    До коментар #24 от "Анонимен":

    Звучи ми напълно правдоподобно и прекалено хитро за да бъде просто измислица на това ромче което едва умее да говори. Бабките и те искат секс, колкото и да ви е неудобно да го признаете. Не съдете предварително хората само защото са роми. Преди това все пак и е помагал, ходил е до магазина да и купува неща. Това не поведение на изверг както се опитвате да го изкарате. Затова статуята на Темида е сляпа, да не се влияе от повърхностното и привидното, а само от доказателства.

    Коментиран от #27

  • 26 Морално лицемерие

    3 24 Отговор
    Стана ми смешно когато гледах репортажа. Адвокатът на момчето каза, че момчето твърди че са правили секс с бабата два пъти преди това и репортерката моментално започна да пъшка и въздиша " потресено и възмутено". Все едно репортерката е дала обет за благочестие след 60 годишна възраст. Възрастните жени често се заглеждат по младоци, вземете за пример Шер. Така че това което момчето казва има голяма вероятност да е истина, колкото и да не ви харесва на престорените моралисти, които живеете само в пост и молитви за благочестие.
  • 27 глупости

    23 3 Отговор

    До коментар #25 от "Неудобната истина":

    Това е несъстоятелната версия на служебния защитник. Колкото и да е семпъл като защита, все пак се е досетил, че няма как да се докаже, че възрастната жена не е сладострастница, която похотливо е оплела в мрежите си 18-годишен хлапак, който я е пожелал сексуално. Вие нормален ли сте? Щом жертвата е на 82 години, то тя е родена през 1940 г., което означава, че е възпитана така, че и през ум няма да й дойде да налети сексуално на когото и да било, какво остана на хлапак, който може да й бъде правнук. Тук не говорим за днешните джукести и цицорести силиконки, а за жена, която има здрави морални устои, защото така е възпитавана и това е част от нея. Как смеете да петните името на жертвата с подобни пошли и отвратителни намеци? За никаква сексуалност тук не става дума, а за първосигнална жестокост, каквато дори дивите зверове не притежават, защото те убиват само за да се нахранят. Няма място за оправдание за убийството на възрастна и беззащитна жена. Няма. А вие се засрамете.

    Коментиран от #28

  • 28 Аре нема нужда

    4 19 Отговор

    До коментар #27 от "глупости":

    Първо, това да правиш секс на стари години не е нито "пошло" нито липса на "морални устои". Точно тази фалшива моралност може да си я приложете върху себе си и цялото си семейство и да не давате морални наставления на другите. Ние живеем в по нов век. Старите жени също искат секс. Старите дъртаци като вас се обръщат след ученички - вероятно понеже са възхитени от интелекта им, навярно? А как е починала жената ще се определи от съдебната експертиза, не от разни кухи моралисти като вас, които вече осъдихте момчето поради цвета на кожата му.

    Коментиран от #32

  • 29 бгправосъдието рече

    15 1 Отговор
    Щом е.РОМ.по.презумпция е НЕВИНЕН, няма значение деянието нито мотива.
  • 30 Само питам

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Точно":

    Уведомена ли е датската полиция?Сто на сто и там се е метал на бабички и има неразкрити престъпления от блудство до убийство.
  • 31 Специалисти

    7 1 Отговор
    Не, мотивът на блудствените действия е сексуален, а я е убил, за да прикрие престъплението си. Последното е с много тежка квалификация по чл. 116 НК.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ИВАН

    8 0 Отговор
    Мотива за убийството е - прикриване на сексуално престъпление .... келеша извършва едно престъпление и за да го прикрие извършва и друго още по тежко престъпление - убийство
  • 34 ИВАН

    5 0 Отговор
    Опсс, почти съм повторил коментар 31, случва се .... а журналистиката ни е под всякаква критика, явно нарочно се правят на дебили - за да са в крак с модата