Last news in Fakti

30 Октомври, 2012 14:11 2 859 2

Майка крие нелегални цигари в газова бутилка

  • митници-
  • цигари

Нов случай на използване на дете за прикритие при контрабанда на цигари разкриха на Капитан Андреево служителите от мобилните митнически групи, съобщиха от Агенция "Митници". Микробус с пловдивска регистрация пристигнал на пункта с пътуващи в него мъж, две жени и детето на една от тях. При огледа митническите служители открили пробив в газовата бутилка на колата, която се оказала бутафорна, тъй като автомобилът всъщност се движел на дизелово гориво. След демонтажа на газовата бутилка станало ясно, че в нея са укрити 340 кутии цигари VIKTORI EXLUSIVE без бандерол.
Митнически експерти многократно са алармирали, че едно от най-погрешните и опасни схващания е възприемането на контрабандата с цигари като престъпление без жертви. Използването на деца за куриери при продажбата на контрабандни цигари и за прикритие при преноса им през граница е най-яркият пример за това кои са невинните жертви на този вид организирана престъпност.

През изминалото денонощие митническите инспектори спряха за проверка и лек автомобил KIA KARNIVAL с трима пътници, пътуващи от Турция за България. При щателната проверка били открити 460 кутии цигари. Надявайки се на занижен контрол по време на засиления трафик по повод мюсюлманския празник Курбан Байрам, пътуващите мъж и жена от Пловдив не декларирали общо 280 кутии цигари. Друга част от цигарите, 180 кутии от същата марка, били укрити в предните калници на колата, за което е съставен акт срещу шофьора на автомобила.

През седмицата около празника Курбан Байрам митническите служители на МП “Капитан Андреево" задържаха 5692 кутии цигари. По метода на анализа на риска при щателни митнически проверки митническите служители са открили 3191 кутии цигари и 66 кг тютюн за пушене, за които са съставени 58 акта за установяване на митнически нарушения. От други 82 преминаващи пътници са иззети 2501 кутии цигари, които са били над нормата за безмитен внос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    0 0 Отговор
    При огледа митническите служители открили пробив в газовата бутилка на колата, която се оказала бутафорна, тъй като автомобилът всъщност се движел на дизелово гориво.

    хахахахахахахахахахахахах тва се казва трафикант
  • 2 Уй

    0 0 Отговор
    Ми да беха монтирали на Трабант кухи акумулатори и да кажат, че е електромобил, па що чади като звер