Last news in Fakti

12 Ноември, 2012 19:10 1 966 1

Контрабандисти пренасят нелегални цигари в ковчези

  • ваньо танов-
  • агенция "митници"-
  • контрабанда-
  • цигари
Контрабандисти пренасят нелегални цигари в ковчези - 1
Снимка: БГНЕС

Контрабандисти пласират безакцизни цигари в ковчези и линейки, за да не будят съмнение, разкри директорът на Агенция „Митници" Ваньо Танов, обявявайки най-големият удар срещу тази контрабанда до момента.
Близо 25 000 000 къса нелегални цигари в склад под наем в столичния квартал „Дружба“ са открили днес столичните митничари. Разкриването на случая е отнело няколко месеца.

Стойността на „находката“ само като акциз е 3,5 млн. лв. и не по-малко от 2-3 млн. лв. е стойността на самите цигарите. Общо стойността на заловеното рекордно количество по цени на съдопроизводството е 6,6 млн. лева.
Разследването ще уточни кои са извършвали контрабандата.

Складът е собственост на „Софарма“, каза Ваньо Танов и обясни, че има уговорка с прокуратурата да не се изнася информация, която може да попречи на разследването. По думите на Танов контрабандистите са познати на митническото разузнаване и разследване.

За транспортиране на контрабандните цигари в страната са използвани ковчези,  както и няколко линейки.
В търговските обекти няма такива цигари, категоричен бе Танов. „Като гледам количествата, мисля, че не е във възможностите на дребни риби да затворят 3 или 5 млн. в цигари“, заяви той и изрази увереност, че разследването ще стигне до онези, които са на върха на пирамидата. Според Танов те са имали сигурност, за да съхраняват огромно количество цигари на едно място.

„Не знам какво им дава тази сигурност. Доволен съм от това, че не изтече информация и митническото разузнаване започна да действа“, каза Танов и намекна, че в подобни случаи обикновено има чадър върху лицата, осъществявали мащабната контрабанда.

Той също така изтъкна, че приходите от акциз през тази година са със 120 млн. лв. повече в сравнение с предишната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баба врангелка

    1 0 Отговор
    митничари ,внимавайте оти това контрабандистите са готови на секви изненади