Last news in Fakti

21 Ноември, 2012 18:52 1 662 0

Созополският подпалвач си отмъщавал за 600 лева

  • созопол-
  • пожар-
  • павел господинов

 „Съжалявам за случилото се. Няма да се повтори”, заяви пред Бургаския окръжен съд Павел Господинов, който миналата седмица подпали дървена къща-паметник на културата в Созопол, оставяйки три трупа след себе си.

Предвид сериозността на извършеното престъпление съдът днес определи за него най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража, и не уважи искането на защитата му за по-лека мярка като домашен арест предвид на факта, че Господинов се възстановявал от хепатит Б, имал цироза на черния дроб и трябвало да се лекува.

За решението освен високата обществена опасност на деянието надделя и богатото криминално минало на Павел, както и това, че обвинението може да бъде преквалифицирано в по-тежко, ако в хода на досъдебното производство се докаже, че той е знаел, че в къщата има хора. В момента му е повдигнато обвинение за палеж и причиняване на смъртта на трима души по непредпазливост, за което се предвижда наказание от 5 до 15 години затвор.

Според говорителя на Окръжна прокуратура – Бургас, Красимира Кателиева 50-годишният Господинов, който е родом от Мадан, но от дълго време живее със семейството си в Созопол, вече е осъждан няколко пъти - за кражби, шофиране в нетрезво състояние, неправомерно прикачване към ВиК мрежата и противозаконно отнемане на лек автомобил, .

От полицията съобщиха, че Господинов е направил пълни самопризнания. Те и събраните доказателства сочат, че къщата в Созопол е запалена с половин литър бензин и запалка. При обиск разследващите са открили тубата от бензина в багажника на колата му, а следствен експеримент е доказал как точно е извършил палежа.

Като мотив за палежа е посочено, че през 2009 година жертвата Диана Великова и оцелелият Георги са живели под наем при Павел Господинов и все още му дължали 600 лева. Той неведнъж бил заплашвал длъжниците си, че ще ги запали. Като очевидец и свидетел след пожара Господинов обаче беше заявил, че със семейството на Георгиев не били в остри отношения и дори понякога си правели услуги.

Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Бургас на 28 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА