Last news in Fakti

30 Декември, 2020 08:01 3 828 17

10 месеца затвор за шофьор без книжка от Русе

  • шофьор-
  • неправоспособен-
  • без книжка-
  • войната на пътя

Системният нарушител, който е с основно образование, е осъждан общо девет пъти

10 месеца затвор за шофьор без книжка от Русе - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Шофьор е осъден ефективно на 10 месеца затвор и глоба от 600 лева за управление на автомобил без книжка, съобщиха от Съдебната палата в Русе. Мъжът е неправоспособен водач, с основно образование и не работи. Налагани са му 13 административни наказания по Закона за движение по пътищата, като е осъждан общо девет пъти.

Е.Е. управлявал автомобил на 25 юни 2017 г., когато бил спрян за проверка. Полицаите му съставили акт, а след това му било издадено и наказателно постановление за това, че не притежавал съответно свидетелство за управление.

Около шест месеца по-късно – на 17 декември, той отново седнал зад волана на автомобил. Преди това употребил и алкохол. Мъжът потеглил с колата от село Смирненски в посока Русе, като в превозното средство пътували още трима души, както и дете. По пътя изгубил контрол над колата и се блъснал в дърво. Пристигналите на място полицаи установили, че шофира без книжка, а кръвната му проба за алкохол показала 0,64 промила.

Делото пред Районния съд в Русе протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което определеното наказание от година и три месеца затвор било намалено на десет месеца. Подсъдимият обжалвал присъдата и поискал по-леко наказание.

Според Окръжния съд първоинстанционната присъда дори е занижена, тъй като подсъдимият години наред управлявал моторно превозно средство без да има шофьорска книжка. Отделно, налаганите му глоби и наказания за други извършени престъпления не изпълнили своята роля да го превъзпитат към спазване законите на страната.

Решението на Окръжния съд в Русе е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    44 0 Отговор
    О чудо, имаме осъден
  • 2 Софийска сган

    23 0 Отговор
    Законите вече не важат за никой..
  • 3 Рффф

    47 0 Отговор
    Неграмотен, без книжка, пиян, катастрофирал... ма той е невинен! Black lives matter.
  • 4 да де

    48 1 Отговор
    Пфу били го осъдили, а някой виждал ли е циганнннин в учебна кола.
  • 5 Охо Бохо

    32 0 Отговор
    След 10 месеца пак също, а 600 л ги пишете бегали, освен ако не се конфискува колата. От циг... и пари?
  • 6 Бонговец

    34 0 Отговор
    Тва ша е некой Норвежец. Само те прават така. 9 пъти осъждан и нито веднъж лежал. На десетия път вместо да получи доживотна присъда, след 5 месеца ще излезне. Пак ще кара пиян без книжка. Ще убие някой и ще го осъдят на 20 месеца.

    Коментиран от #10

  • 7 Трудовакъ

    23 2 Отговор
    Забележете, установено било, че лицето "не работи"! Защо не работи, на какво основание не работи и с чие съдействие не работи?! Откъде взема пари, за да се снабдява с автомобили, които после троши по пътищата? НАП защо не му направи една пълна ревизия по ЗДДФЛ? Защо нямаме Закон за трудовите ресурси и трудовата мобилизация? После пищим - нямаме лекари, нямаме мед. сестри, няма кой да обере розите, черешите и т.н. и т.н. Ами няма, като няма кой да мобилизира най - вече безделниците, хрантутниците, тунеядците и лицата водещи паразитен и противообществен начин на живот. Някога здравните работници подлежаха на мобилизация при необходимост, а сега такива като д-р Енчев се чудят на коя чалгаджийка какви цици да напомпат и какви джуки да им надуят, а няма кой да да работи в провинциалните болници. Работа трябва за този мат'рял, работа...
  • 8 баджо

    14 0 Отговор
    Само затвор!
  • 9 Братя сме

    1 7 Отговор
    Е стига де, хора сме!
  • 10 Един

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бонговец":

    Казаха,че бил Швед!

    Коментиран от #14

  • 11 Аз40

    2 0 Отговор
    Ехее! Чак да не повярва човек! Един "потенциален" убиец по-малко на пътя.
  • 12 Аз40

    1 0 Отговор
    Ехее! Чак да не повярва човек! Един "потенциален" убиец по-малко на пътя.

    Коментиран от #13

  • 13 Аз40

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Аз40":

    Нета ми засече и 2 пъти коментирах. Тц-тц!
  • 14 Гаранция

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Един":

    "Софийски" Швед, със сигурност!
  • 15 Евала на съда както винаги пълен позор

    7 0 Отговор
    Мнго сте му дали няма що🤔и след 10 месеца репетишън ама тоя път може да утрепа някой😂
  • 16 Алито

    1 0 Отговор
    Голямо чудо!!! Ако проверяват всеки ден с Селямета и в Чародейка, такива бол! Ама полицията има капаци на очите за нашето брата Рома!
  • 17 Кънев

    0 0 Отговор
    Какво като е ром? И той е пълноправен гражданин и има човешки права! БХК решително се противопоставя на езика на омразата!