Last news in Fakti

20 Януари, 2021 06:48 2 284 41

Съдят двама, удряли колата на жената с децата при протеста на "Ситняково"

  • ситняково-
  • съд-
  • кола-
  • протест

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото

Съдят двама, удряли колата на жената с децата при протеста на "Ситняково" - 1
Снимка: БГНЕС

Двама от участниците в антиправителствените протести през лятото отиват на съд. Зapaди инцидeнтa нa столичния булевард "Cитняĸoвo" за хулиганство ще отговорят 25-годишният Гeopги Гeopгиeв и 32-годишният Cтoян Aтипoв, предаде БНР.

Paзcлeдвaнeтo е пpиĸлючилo и обвинителният акт е внесен в Coфийcĸия paйoнeн cъд.

На 17 август миналата година - малко след 09:00 вечерта, по време на поредното блокиране на движението пред Румънското посолство, зъболекарката Елена Мицева прави опит да премине през протестиращите с колата си.

В автомобила са съпругът ѝ и двете ѝ малки деца. На мястото няма полицейски патрул и се стига до конфликт между нея и намиращите се около колата.

Според Прокуратурата Георгиев и Атипов започнали да удрят по автомобила. Това изплашило децата, които се разплакали.

Обвинението на Георги Георгиев е, че е счупил с ръце предното стъкло на колата и е обиждал Мицева.

Стоян Атипов пък е удрял по страничните стъкла и по капака и свалил регистрационната табела.

Двамата прекараха 72 часа в ареста и бяха освободени с решение на Софийския районен съд - Георгиев срещу подписка, а Атипов срещу парична гаранция.

По време на разследването адвокатите им поискаха официално Прокуратурата да разследва и Елена Мицева за опит за убийство, защото се врязала в протестиращите пред Румънското посолство, въпреки, че е видяла, че кръстовището е блокирано.

Няма информация това да се е случило. Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимафиоти

    35 48 Отговор
    От уплаха децата могат да се разболеят. А платените хулигани в затвора няма да имат запек.

    Коментиран от #5, #34

  • 2 Дирижирано от ГЕП

    54 25 Отговор
    Предварително е наредено там полиция да няма, а тази гербаджийка зъболекарка и е наредено да се вреже в тълпата хора, за да създаде смут у настрой едни хора срещу други.
    “Разделяй и владей”, така управлява Борисов и накрая вместо на съдят тази психопатка, те репресират протестиращи граждани не гербаджии.
  • 3 Просто човек

    57 31 Отговор
    А защо не съдите шофьорката, врязала се в хората и продължаваща да кара срещу тях?! Тя е терорист...В Боковата държава това ли е правосъдие?!
    04.04 #ОСТАВКА!

    Коментиран от #17

  • 4 Gonzo

    50 27 Отговор
    Всеки нормален би избегнал протестиращите. А тази платена жена социалните и прокуратурата няма ли да я погнст, че е застрашила живота на децата си.
  • 5 Бaро Вкаров

    18 30 Отговор

    До коментар #1 от "Антимафиоти":

    Тва са били велики народни въстанници ,фенове на ДеБъ.Те никога нямат запек.🐵
  • 6 Чочо

    22 9 Отговор
    Балъците обират пешкира.Тариката си стои на теферич в резиденцията с 15000 заплата и всичко безплатно,после пожизнена пенсия 8000....

    Коментиран от #11

  • 7 Ю Кортес

    14 12 Отговор
    Първо са били обгрижени няколко нощи в общия арест с ромите
  • 8 5555

    13 22 Отговор
    Още ли са на свобода ?
  • 9 Пешо

    26 33 Отговор
    Всички викат че са се е врязала, а жената искаше да мине с не повече от 20км/ч. Освен че сте грозни сте и глупаци
  • 10 Вълк

    21 16 Отговор
    А вдигащия юмручета спи спокойно при Десата
  • 11 Пацо

    22 8 Отговор

    До коментар #6 от "Чочо":

    Така де...мутри вън,ама той си е на топло в резиденция Бояна,гавазите го пазят,съветници стари номенклатури с дебели заплати,а тия льохмани тръгнали по улиците да гонят михаля.
  • 12 Гост

    18 23 Отговор
    Неправомерно блокиране на пътя и ограничаване движението на свободен гражданин.Всичко друхо е празни приказки.Овреждане на собственост,обида и нападение срещу малолетни с особенна дързост.Това е ! Да нападнеш колата с децата вутре може да го направи само човек ,който няма деца и е с празна глава.

    Коментиран от #23, #24

  • 13 Щерю

    19 10 Отговор
    Колко трябва да си прост за да те използват фигуранта МаяМа маджото пикаещия по фонтаните дъртите отровители,тъпото от видин....защото никой от тях няма да стои по арести и да плаща глoби,напротив,ще се сдобият с нови постове
  • 14 гост

    21 17 Отговор
    Гледам няколко оуигофренос налазиха веднага да ни обясняват как жената се е ,,врязала,, била ,,гербаджийка ,, и пр.Само че се вижда от видеозаписите съвсем друго.Няма никакво ,,врязване,, а тълпата наобикаля колата и почват да блъскат и да чупят.

    Коментиран от #29

  • 15 янко бибитянко

    20 20 Отговор
    А жената няма ли да осъдят. Първо, че виждайки, че има тълпа се врязва там и застрашава живота на хората, и второ заради това, че децата са й в колата, а тя застрашавайки тяхната психика, техния живот предприема неща не присъщи на нормален човек

    Коментиран от #18

  • 16 Мвр

    16 11 Отговор
    Дайте и ние да ги блъскаме тия тиквочи ... срещу жена с деца много смели.
  • 17 Протестър

    11 12 Отговор

    До коментар #3 от "Просто човек":

    От всякъде си личи че си от ГЕРБ, който с абсурдите си искаш да изкараш протестиращите идиоти. Не ти минава номера. Българите са умни. ОСТАВКА!!!

    Коментиран от #36

  • 18 Българин

    16 12 Отговор

    До коментар #15 от "янко бибитянко":

    Абе тая тълпа там ли й е мястото??? Да не би събирането на хората там да е законно??? И как се е врязала???? Караше с не повече от 10 км/ч. Ако някой патладжан ти се хвърли върху колата на паркинга, ти ли ще си виновен?
  • 19 Пламен

    12 11 Отговор
    Единият е регистриран наркоман,сега ще му регистрират и геврека в панделата
  • 20 Другия с коня

    13 11 Отговор
    Как да се прибере в дома си жената,при положение,че в същото време е блокиран и Орлов мост...Целия трафик минаваше през Румънско посолство.Това си беше най голямата Провокация на Тримата престъпника спрямо мирни жители на София.

    Коментиран от #25, #30

  • 21 Ха ха ха

    14 10 Отговор
    Тази т*па овца за някой лев на какво подлага децата си. Ако това стане в Германия още нямаше да е излязла от ареста за тероризъм.
  • 22 Бай Курти

    9 12 Отговор
    Сега да им друснат поне по пет години и да ги разработят отзад.Защото никой няма право да пречи на нормалните да се приберат в къщи.
  • 23 Перо

    13 5 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    В ЗДП и писано какви са санкциите за водач на МПС,който се движи,без да се съобразява с пътната обстановка!
  • 24 Перо

    11 7 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    В ЗДП и писано какви са санкциите за водач на МПС,който се движи,без да се съобразява с пътната обстановка! Десетки други са съобразили обстановката и са се върнали обратно,да минат по заобиколни пътища. Тук е налице селски тарикатлък и комплексарщина.
  • 25 Митко

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Другия с коня":

    Тримата глупаци имаш предвид нали?
    Или да не обиждаме чедата на Доньо Донев

    Коментиран от #31

  • 26 Аз40🏴‍☠️

    10 6 Отговор
    А тази няма ли кой да и повдигне обвинение, че застраши живота на хората, които бяха там? Предлагам ако осъдят някого да се съберат участниците и да я съдят, защото кадрите, които гледах бяха страшни. Тази е потенциална убийца.
  • 27 Бацо

    7 6 Отговор
    А терористката с маската кога? Всички видяхме как блъска събралите се там хора
  • 28 Бацо

    4 3 Отговор
    А пачките на баце кога, мата харки барцелонки. След 04.04
  • 29 много прости хора

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    чета тука доста олигофренос идиотикус са се навъдили на хранилка да обясняват че овцата не била виновна а на видеото ясно се вижда как се опитва да пробие тъпата от хора и дори блъска някои от тях за да се мръднат !!! незнам дали има толкова п-р-о-с-т човек който да иска да мине през тълпата освен ако не са му платили !!! нейните комшии как се прибират с хеликоптери ли те защо не ходят да блъскат протестиращи? тази гладкомозъчна пп трябва да бъде съдена за опит за убииство и да се проведе разследване дали да инсе оставят децата да ги гледа или да се дадат на социалните тази жена няма мисленето на родител !!!
  • 30 ти идиот ли си

    5 5 Отговор

    До коментар #20 от "Другия с коня":

    тази жена комшии няма ли те как са се прибрали защо не отидоха да блъскат протестиращи ???

    Коментиран от #32, #35, #41

  • 31 Другия с коня

    5 5 Отговор

    До коментар #25 от "Митко":

    Ставаше дума за Тримата Заразители -Арменец,Комунист и Адвокат,М.Манолова и БСП,успели да разнесат Дифузно вируса чрез събиране на големи групи протестиращи по време на Пандемия напълно Умишлено,съзнателно и целенасочено.Те причиниха смъртта на хиляди Невинни,затваряне на Икономиката и днешните ограничителни мерки след решение на БСП за Общ Отпор на ГЕРБ и Б.Борисов.Потрошената кола е най- малкия проблем,който сътвориха...
  • 32 Умен по цялата глава

    5 4 Отговор

    До коментар #30 от "ти идиот ли си":

    Това не е законен протест,разрешен по Реда.Това е Бунт срещу законна власт по член 95 от НК.Това е Окупация на пътна инфраструктура и саботаж на Държавата....Трябваше да ви Арестуват всички ..И не е късно ....
  • 33 Комунист

    5 3 Отговор
    Чета тук ,че доста олигофренчета нападат жената.Ами тя си кара по пътя ,който трябва да е достъпен за всички граждани.Чий го търсят там баламурниците Радеви и на Манолица!?Като искате да протестирате отивате там ,където е виновника за протестите.А не да пречите на нормалните хора да се приберат в къщи.А пък за саморазправата да не говорим.За това затвор и яка глоба.
  • 34 Criminal

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Антимафиоти":

    А тая слива, беше снимана от камери как влиза в тълпата и тогава се започва всичко........кой е платения, а......или от гроб не ви изнася........тая като е притеснена за децата си, да беше заобиколила от някъде, в София няма 2 кръстовища..........
  • 35 Criminal

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "ти идиот ли си":

    Те тоя и ония, заедно с двата коня, я съберат акъл за един кон, я не............
  • 36 минувач

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Протестър":

    Нямам нищо против протестите.Защо трябва да се блокират кръстовища и да пречат на обикновенните хора да се приберат от работа?Каква цел се постига с това?Излиза че едни хора които няма какво друго да правят блокират кръстовище и се заяждат с останалите.
  • 37 До 34 Criminal

    4 3 Отговор
    Да бе ,че 20 лумпена решили да затварят кръстовища да обиколи София!Може жената да живее около Орлов мост и просто трябва да мине през това кръстовище.
  • 38 Кси

    2 3 Отговор
    Всеки да отговаря за действията си, щом са могли да си го позволят, сега да имат мъжеството/както тогава/ да понесат последствията
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 маргинал

    0 0 Отговор
    Абе "тихият и мирен шум"...09:00 НЕ Е ВЕЧЕРТА....
    Да бе написал 21:00 -същия брой знаци има ...
  • 41 Имахте късмет

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "ти идиот ли си":

    че Борисо е страхлиец ,тоя номер да блокирате незаконо го направете на Макрон и ще ви скъса задниците от кутек