Last news in Fakti

18 Декември, 2012 18:19 1 946 0

Само един от задържаните при "Шок" 2 екстрадиран в Италия засега

  • шок-
  • шок 2

Пловдивският окръжен съд допусна предаването на българския гражданин Слави Дончев, задържан при операция "Шок" 2, на съдебните власти на Република Италия с цел осъществяване на наказателно преследване спрямо него, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Европейската заповед за арест е издадена от съдия в италианския град Л‘Акуила за участието му в трансгранична организирана престъпна група с разклонение в редица европейски и други държави с цел незаконно изработване, транспортиране, поставяне и управление на устройства „ скимер ”, с които са записвани кодове на кредитни разплащателни карти, след което са изработвани фалшиви карти и са теглени пари, както в европейски, така и в други държави.

Решението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване в 5 – дневен срок от днес пред Пловдивския апелативен съд.

Разглеждането по същество на европейските заповеди за арест спрямо останалите 25 български граждани, задържани при т. нар. операция „ШОК -2”, беше отложено.

Причината затова е, че не са били представени от италианска страна държавни гаранции че исканите лице ще бъдат върнати в Република България за изтърпяване на наложеното им в издаващата страна наказание. Не са били представени  в превод на български език и европейските заповеди за арест.

Делата са насрочени съответно за 21 декември, 3 януари, 7 януари и 15 януари.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА