Last news in Fakti

25 Март, 2021 16:17 1 479 4

Първоначална условна присъда за водач, убил пешеходец в Брегово

  • брегово-
  • условна присъда-
  • пешеходец-
  • птп

Наказанието на първоинстанционния съд спрямо 74-годишния шофьор е една година и четири месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок

Първоначална условна присъда за водач, убил пешеходец в Брегово - 1

Окръжната прокуратура във Видин е постигнала осъдителна присъда по делото, водено срещу 74-годишния С.Ф. за предизвикано от него пътнотранспортно произшествие със загинал пешеходец. Престъплението е квалифицирано по чл. 343, ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 27.10.2020 г. подсъдимият управлявал лек автомобил от гр. Видин за с. Балей. Преминавайки през гр. Брегово, на разстояние от около 700 метра, той забелязал човек по средата на пътя. Въпреки това не намалил скоростта на движение. Едва в последния момент водачът предприел заобикалянето му. Поради закъснялата му реакция то се оказало неуспешно и последвал удар, довел до смъртта на пешеходеца.

Съдът е признал за виновен подсъдимия С.Ф. и му е наложил наказание от една година и четири месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. Той е лишен и от правото да управлява МПС за срок от две години.

Осъдителната присъда подлежи на обжалване и протест пред въззивната инстанция в законоустановения срок.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пепо Форевър

    7 1 Отговор
    После що всички карат като Лудия Макс...
  • 2 Браво

    4 2 Отговор
    Браво на съдията,после защо никой нищо не спазва в тази държава.
  • 3 Знайко

    6 0 Отговор
    Шофьора е 74 годишен, правилно не са го вкарали в затвора. Но според мен, ако има вина, трябва да му вземат книжката до живот. Шофьора бил виновен, че: "от около 700 метра, той забелязал човек по средата на пътя." А пешеходеца, не е ли виновен, че след като е видял и чул идващия автомобил идващ към него на 700 м. е продължил да стои на средата на платното и не се е прибрал на банкета или тротоара. Виждаш кола идваща към теб на 700 м. И продължаващ да стоиш в средата на пътя. Такива пешеходци, Трябва да ги вкарват в затвора. За да не правят от шофьорите "убийци".
  • 4 каракавал

    2 2 Отговор
    шефьора е наше момче от тиквопартията е