Last news in Fakti

11 Януари, 2013 00:08 17 389 21

Вероятен убиец е бащата при жестоката вендета в София (Обновена в 18.32 ч.)

  • убийство-
  • гоце делчев

Вероятният убиец е бащата

Вероятен убиец е бащата при жестоката вендета в София (Обновена в 18.32 ч.) - 1
Блокът в "Гоце Делчев". Снимки: БГНЕС

Вероятният убиец при кървавата драма с петимата убити в София в семейство Савови е бащата Васил. Към 18,31 часа днес от МВР оповестиха направените експертизи ето и съобщението на МВР:

"Поредица от експертизи бяха назначени във връзка с тежкия битов инцидент в софийския кв.“Гоце Делчев“, завършил със смъртта на петима столичани. Резултатите от изготвените до момента експертизи показват, че намерените гилзи са от законно притежаваното от бащата Васил Савов оръжие, намерено при първоначалния оглед в жилището до тялото му.  От назначените в НИКК експертизи е изяснено, че по ръцете на 55-годишният мъж има барутни частици.
Допълнителният оглед на местопроизшествието е приключил. Иззети са веществени доказателства, както и многобройна медицинска документация, свързана със здравословното състояние на 27-годишния В.С. 
Предстои да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза по писмени данни. След приключване на аутопсиите е установено, че и петте жертви са с огнестрелни рани в главите, по телата на тримата мъже - и прободно- проникващи и порезни рани. Работа по случая продължава".

А ето и хронологията на жестоката вендета от снощи до днес в късния следобед:

Пет трупа са открити в блок 254 в кв. Гоце Делчев в София, предаде БНР.

Според полицаи става дума за семейна кавга, завършила с кървава баня.

По непотвърдена информация се предполага, че са починали в понеделник, а тази вечер след 22.00 часа са били намерени от съседка, която имала ключ за дома им. Жената се усъмнила, след като няколко дни не била виждала никой от семейството.

Установено към момента е, че смъртта на петимата е настъпила от огнестрелни и порезни рани уточниха от пресцентъра на МВР. Извършен е оглед на място, намерени са оръжията на престъплението. Назначени са експертизи. Телата са изпратени за аутопсия. Сигналът за инцидента бил подаден от съседи,  отключили вратата заради появил се теч на долния етаж.
 

Криминалисти от СДВР разследват тежък инцидент, завършил със смъртта на петима души. Това съобщи за Агенция „Фокус” старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. След 21.00 часа снощи е получен сигнал в СДВР за починала възрастна жена в апартамент в жилищен блок в столичния кв. „Гоце Делчев”. Сигналът е получен от съседи, които са съобщили не са я виждали от няколко дни. На място е пристигнал патрул, който е открил тялото на възрастната жена в коридора на апартамента с доста кръв около нея и гилза. В съседни стаи са намерени още четири трупа – на мъж, жена и двама по-млади мъже.

По данни на съседите - възрастната жена е живеела с дъщеря си, зет си и двамата си внука. Тя е била 79-годишна, зет й е бил на 55 години, дъщерята - на 54 години, а двамата внука - на 27 и 21 години.

Бабата се казвала Здравка. Наталия и Васил са майка и бащата. Владимир е по-големият брат, а Георги е по-малкият. Били са открити от семейство Жанет и Емил Борисови, които са били техни съседи. Те са повикали лекар, който живее на първия етаж, а след това и полицията.

По данни на съседите, които са открили първи тялото на възрастната жена, входната врата на апартамента е била заключена. Те са имали ключ от жилището й и са влезли в него, тъй като не са я виждали от няколко дни, каза старши комисар Йорданов.

Към момента не можем да кажем кой е останал последен жив от петимата, пострадали при тежкия инцидент в столичния кв. „Гоце Делчев”. Това заяви сутринта директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Огледът, продължи повече от осем часа, е приключил около 6.30.

Ще се назначат експертизи, главната цел на експертизите на обтривките ще бъде да можем да установим кой е стрелял, тъй като категорично към този момент не можем да кажем – нито как е започнал скандалът, нито как са се развили събитията и кой е останал последен жив от петимата, каза старши комисар Йорданов.

Той подчерта, че всяко твърдение за евентуалния извършител на този етап е несериозно.

Цяла нощ полицаите правиха оглед на апартамента. Разпитват се съседите. По техни данни – става дума за скромно семейство, не са били конфликтни, не са имали пререкания. По думите им – двата младежи са имали леки психични отклонения, но тепърва ще се установява дали са били освидетелствани, с откриване на съответната документация, ако има такава.

Зетят е притежавал законно притежавано оръжие и то е намерено в апартамента. Той е бивш служител от Министерството на отбраната, сега пенсионер. Съпругата му е била бивш служител на Министерството на вътрешните работи.

По първоначална работна версия, се касае за тежък битов инцидент.

 

Бащата в семейството, което беше открито мъртво в столичния квартал "Гоце Делчев", се е самопрострелял. Това коментира в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветан Цветанов, като предупреди, че това е работна версия.

Силовият вицепремиер обясни пред радио Дарик, че големият син Владимир е бил в леглото с порезни рани,а малкият син Георги е бил в една стая с майка им.

"Прави се събеседване с всички близки на семейството. Това, което се потвърждава е, че двете деца вероятно са имали психически заболявания. Големият син миналата година през април-май е бил на лечение в психо-диспансера на 4-ти километър. Изяснява се кой е стрелял с пистолета. Пистолетът е законно притежавано оръжие на бащата, който е бивш служител към Министерство на отбраната. Майката е бивш служител на МВР. В едно от помещенията са били малкият син и майката, като има входна рана в тила на майката, има странична входна рана на малкия син. Бабата, намерена в коридора, има входна рана в тила. Това са работни версии. Назначени са експертизи. По тялото на големия син няма входно-изходна рана от огнестрелно оръжие. Бащата има входна рана в челото, вероятно той се е самопрострелял. Може би е възникнал някакъв семеен скандал, който впоследствие е прераснал в това, което констатираха колегите", обясни вътрешният министър.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    nqmam dumi prosto kak se izbiwat horata... potresena sym... :X
  • 2 таслаков

    1 0 Отговор
    Докога лудите в тая държава ще си ходят сред нас свободно, ще блъскат хора под влаковете на метрото и ще убиват? Явно на никой не му се занимава с тях...
  • 3 Янко

    1 1 Отговор
    Да почиват в мир.И това е вариант за спасение от кризата... Ако държавата не помисли за народа си, ще го загуби много по- бързо от прогнозите на база естествения демографски срив. За нещастие, не виждам щастлива развръзка на балканската ни соц. порно- мелодрама.
  • 4 Йоланта Аламанова

    0 0 Отговор
    Покой и светлина на душите им!
    В интересни времена живеем, като в китайското проклятие... Лошото е, че напрежението вече избива извън скалата по цял свят - тоест, дори и да емигрира човек, пак ще се озове в среда на тревожност, обърканост, насилие. Доскоро бях умерен оптимист, вече не съм.
  • 5 натурален българин

    0 1 Отговор
    подлудиха народа тия гербери моля всички луди да престанат да убиват невинни хора тези които са за убиване са във властта
  • 6 сед

    0 1 Отговор
    ХЕЙ ТАКСИМЕТРОВИЯ ,БАКШИШ НЕ ЗАПЛАШВАЙ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА НЕ ТИ СЕ ВИДИ ТЕСЕН ГРАДА

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Наташа Георгиева

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "сед":

    Ти някякъв бос ли си? От тия най-страшните дето по цял ден се завират из форумите и плашат децата. Смешник.
  • 8 max_payn

    1 0 Отговор
    Блок номер 254 също толкова окръзи има в американския щат Тексас
  • 9 Пенчо

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "сед":

    Що не си публикуваш истинските данни и тогава щ видим чии град ще се види тесен.
  • 10 ен4о

    1 1 Отговор
    много си е прав КОМЕНТАР-6 НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТПРАВЯТ ЗАПЛАХИ КЪМ ВЛАСТА НА ТАКИВА КАТО ВАС МЯСТОТО ИМ Е В ЗАТВОРИТЕ
  • 11 сед

    0 0 Отговор
    ДО КОМЕНТАР-9 МАЛЕ ПЕН4О ЛИ СИ И КВО ЩЕ СТАНЕ ААА

    Коментиран от #15, #18

  • 12 i_marto

    0 0 Отговор
    Какво ще стане. Кажи да разберем всички. Пазителя на пародийната
    българска власт. Не земи намали децибелата.

    Много жалко за семейството :(
  • 13 auu

    1 0 Отговор
    Вие дето коментирате ме плашите повече от главния герой в статията.
  • 14 щ+щ

    0 0 Отговор
    Доста Мексикански стил.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 2312

    0 1 Отговор
    А сутринта всички тв пищяха защо малкия не е в психоддиспансер. А то ще се окаже проблема в държавните хрантутници дето се разхождат с пистолети.
  • 17 Трибал

    1 0 Отговор
    Леле еврейските подлоги в този форум много страшни защитници на властта станали бе!!!помнете че ще дойде много скоро времето че даже доменните пещи в Кремиковци ще ви се видят тесни!Прав е коментар 6 и нема какво да ми се правите на страшни със вашата у.рана власт!Холокоста ще ви се види видео клип сравнение с това какво ви готви народамизерници!До девето колено барабар със домашните любимци !Именно смарделата ви власт докара народа до това състояние.От такива много ме е страх хахаа ще почнете да висите на ченгела много скоро !
  • 18 Гаро

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "сед":

    СЕДи мирен и не рипай много на високо...
  • 19 666

    0 1 Отговор
    Ей изпотрепахме се от щастие, само ми е чудно защо не намирам "крилатата" фраза на най-добрия ни политик дори и в гугъл????
  • 20 кироки

    1 0 Отговор
    странно тия комшии как така не са чули караницата???
    как така не са чули тия истрели???
    един апартамент има от 4 страни все комшии мож ли никой да не е чул нищо???
  • 21 dori

    0 0 Отговор
    Много е трудно да се гледат деца с психични проблеми в семействата , особенно в настоящият труден живот. Ролята на държавата и управляващите на които плащаме заплати е да осигури специализирани заведения за отглеждането на такива деца , за да не са заплаха за останалите граждани.