3 Април, 2021 07:08 4 694 34

Разбойници дебнат пенсионери пред пощенски клонове

  • пенсионери-
  • крадци-
  • пощенски клонове-
  • пари

Възрастните хора са изложени на опасност след получаване на пенсиите си

Разбойници дебнат пенсионери пред пощенски клонове - 1
Снимка: БГНЕС

В периода на раздаване на пенсиите - джебчии се насочиха към възрастните хора, съобщава NOVA. Жертвите били причаквани пред пощенските клонове. Бандата е разкрита от полицията. Засега са арестувани двама от крадците, които са върнали част от откраднатите пари.

Преди дни 83-годишната Петра отива до пощенския клон в центъра на село Карабунар, за да получи пенсията си. Когато на излизане пред стълбите е пресрещната от двама непознати мъже. Единият я заговаря, а другият минава зад гърба ѝ.

„Единият ми вика „Как си бабо? Има ли много хора вътре да чакат, че аз трябва да взема на майка ми парите”. И аз се спрях и почнах да му отговарям. През това време другият, който е минал зад гърба ми, ме е пребъркал. И духнаха. Кога бъркам в джоба, портфейлът, в който бяха парите и документите, го няма. И се разплаках”, разказва пострадалата жена.

Бандитите задигат цялата ѝ пенсия от 436 лева, с която трябва да живее цял месец. Останала без стотинка, няколко нощи жената не спи от притеснение. След като обират баба Петра , гастролиращите джебчии отиват в съседното село Виноградец. И по същия начин пред пощенския клон обират 81-годишният Георги Кьосев.

Полицията разпознава шофьора, превозвал двамата джебчии и установява единият от тях. Мъж на 65-години от софийско село.

„Не е задържан, защото е оказал съдействие на разследващите, възстановил е въпросните суми и предстои да уточним самоличността и на другото лице. Ще се установява и схемата, по която са действали и в кои други райони на страната”, обясни районният прокурор на Пазарджик Радослав Бакърджиев.

Вторият участник в престъпната схема продължава да се издирва. А преди ден парите на двамата пенсионери са върнати от полицията, допълва NOVA.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    8 19 Отговор
    Правителството триабва да внасиа парите на всеки пенсионер на банкова сметка и аконемогат възрасните хора да употребиават електронни карти ще теглиат малки суми с книжките си .така крадците ниама да ги нападат на улицата и в домовете им.Защото сме в Европеискиа съюз.

    Коментиран от #5, #10, #27

  • 2 Обесен Язовец

    46 3 Отговор
    Това ни очаква всички един ден при тази спонсорирана раждаемост. После да не се правите нй изненадани!
  • 3 българин

    25 3 Отговор
    Така ще е докато шайката ни управлява !!

    Коментиран от #15, #34

  • 4 гадно

    46 0 Отговор
    Тия са от ония лилавите свикналиса да крадат държавата точейки социални, а като не им стига крадат и от пенсионерите. Крайно време е да се приемат отново Крумовите закони .

    Коментиран от #16, #23

  • 5 Обесен Язовец

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    Спокойно. Възрастните вече са чипирани с Астра зенека. Този джепчииски проблем е решен! Скоро ще пуснат четящите устроиства и голямото рестартиране, и грандиозният преход в новият свят на технологиите е осъществен. За не осведомените, моля направете си труда да прочетете Нобеловите награда от последно време, за какво са присъдени, за да няма после, ама ние не знаехме и това е невъзможно. Вече няма не възможни неща! Ива информационно затъмнение и не достатъчна информираност.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сомалийския пират

    8 31 Отговор
    СЕГА СТАНА ЛИ ЯСНО ЧЕ НИКОЙ ПЕНСИОНЕР НЕ ВЗИМА 300 ЛВ,А ПОЧТИ НЯМА ТАКИВА С ПОД 500 ПЕНСИИ,затова утре баце ще го качим на четвърти мандат.

    Коментиран от #28, #29

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бойко

    4 2 Отговор
    Както аз дебна данъкоплатците и лапам паритеим.

    Коментиран от #13

  • 13 НИНОВА......В УПЛАХ

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бойко":

    АЗ СЪМ ПРЕДИ БОЙКО
  • 14 pbdan

    31 0 Отговор
    Преди години по гари и автогари имаше табла със заглавие "Опасни джебжийки" с имената и снимките им. Хората запомняха лицата и имената и се пазеха като ги видят, а при кражба казваха на милицията направо името на крадлата. Известността е най-добрата превенция на тоя тип кражби. Сега казахте името на бабата, селото откъдето е и размера на пенсията ѝ. Името и снимката на крадците обаче не?!

    Коментиран от #20

  • 15 На калпавия

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    Нали знаеш ,какво му пречи?
  • 16 pbdan

    18 0 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    Крумовите закони няма да се приемат колкото и да са справедливи. Има друг механизъм - спиране на всички социални помощи и кирка с лопата(метла и кофа) за 20лв. на ден до изплащане на наложената глоба(обезщетение). Дори и това обаче няма да направят нашите "евроизирани" управници.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пловдив

    12 0 Отговор
    Нe e зaдържaн, зaщoтo e oкaзaл cъдeйcтвиe нa рaзcлeдвaщитe, възcтaнoвил e въпрocнитe cуми и прeдcтoи дa утoчним caмoличнocттa и нa другoтo лицe. Щe ce уcтaнoвявa и cхeмaтa, пo кoятo ca дeйcтвaли и в кoи други рaйoни нa cтрaнaтa”, oбяcни рaйoнният прoкурoр нa Пaзaрджик Рaдocлaв Бaкърджиeв. Стоя и не вярвам на очите си... Значи за тоя "прокурор" да обереш някого е нищо работа, защото като са те хванали, си върнал парите?! На тая "държава" наистина и трябва чилийски стадион и първите на този стадион трябва да са тоя "прокурор" и другите като него.

    Коментиран от #19

  • 19 Тъкмо новопостроените стадиони...

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Пловдив":

    Ще се използват за нещо!Толкова пари ,, усвоиха" с тези стадиони,сега тъкмо ще има някаква полза от тях....
  • 20 ти не

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "pbdan":

    прочете ли че тия са гастрольори?
    За тях това със снимките няма да работи, единствено Крумовите закони ще помогнат.
    Обричат старите хора на глад тези боклуци.

    Коментиран от #22

  • 21 За проблема

    5 0 Отговор
    Тези проблеми се решават в много кратки срокове, понякога дори само в рамките на една нощ Много жалко, че сме стигнали почти до там. А не трябваше!
  • 22 pbdan

    9 0 Отговор

    До коментар #20 от "ти не":

    За гастрольорите вместо табла трябва да има сайт на МВР. Как смяташ да приложиш крумовите закони на практика? След присъда от съд и публично отрязване на ръка? Бъди реалист. Тия най-много се страхуват от принудителен труд. Предпочитат дори бой пред работа.

    Коментиран от #24, #30

  • 23 Роза

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "гадно":

    Крумовите закони са били добри за Крумовото време,но да искаме тяхното прилагане в днешно време ,това е нереално и никога няма да се случи.Нещата ще се променят,ако се променят сегашните ни закони,но явно ,че никоя политическа партия не я е еня за бедняците,още по-малко пък за измиращото племе на пенсионерите!
  • 24 Как

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "pbdan":

    я виждаш тая работа, бабите да браузват в уеб сайта на мвр

    Коментиран от #25

  • 25 pbdan

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Как":

    Ти какво си мислиш, че само бабите преджобват? Ще ти извади парите и от предния джоб, даже ще мислиш, че го прави за твоя кеф.
  • 26 питам

    5 0 Отговор
    а нашата полиция къде какво и кой пази
  • 27 марийка

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    до иванчо това което предлагаш само ще смени мястото на действие,разбойниците ще дебнат до банкоматите единственото решение е ченгетата да почнат да си вършат работата и всички заловени да бъдат осъдени на принудителен труд в урановите мини така ще има полза държавата защото има голямо търсене на уран на световния пазар а с парите от продажбата на уран бълария ще се превърне в богата държава ако управляващите не крадат българия ще стане балканския дубай
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Пенсионер200+50(изборни)

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сомалийския пират":

    Аз, като вземам 200+50(изборни), какво да го направя твоя любим крадец "баце"? Във фризера, на части, за зимата? Той толкова много е откраднал от мен, че трябва и роднините му да транжирам!
  • 30 Изход

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "pbdan":

    Уранови мини, и да на собствена издръжка!

    Коментиран от #31

  • 31 pbdan

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Изход":

    Урановите мини ги закриха, а и там ще свърши много бързо. Трудът ги плаши най-много още повече, че за тях е унижение.
  • 32 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Защо сте толкова лоши......"уранови мини" !?
    Сега строим магистрали, / и не само/ за които са необходими ,бих казал ,милиони кубически метра камъни - инертен материал . Достатъчен е здравословен тежък труд в каменоломни за десетина години. Обикновено се работи на чист въздух, храната е диетична и калорична - не се получават затлъстявания !!
    Но нещо много почнаха да се договарят със съдии и прокурори, да съдействат на разни разследвания ......че не знам, остана ли съдия без вила по гръцките курорти ?
  • 33 Моята пенсия е 300лв,27 години стаж и 7

    2 1 Отговор
    Години втора категория в строителството, които една главна Испекторка на 10или11етаж с 1кг злато по нея не ми призна тези седем години, макар, че носих в една торба, всички банкови Бордера, че сумите са внасяни на мое име!!! Не пожела да отвори партида та ми, ояли се чиновнички!! Бях с бастун с 4 крачета, Проклинам тази ояласе Чиновническа измет!!
  • 34 Обещанието върши работа

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    Радев обеща, че ако той управлява ще спре кражбите и край. Идва неговия ред. До месец ще направи служебно правителство. Дано, ама надали?