Last news in Fakti

23 Януари, 2013 11:01 2 605 2

Още 13 от "Шок 2" са екстрадирани в Италия (Видео)

  • 13 екстрадирани-
  • италия

Втора група от 13 българи, задържани в международна операция „Шок 2“ , са екстрадирани в Италия.

Със специален полет на италианските военовъздушни сили до летище Чампино, Рим,  бяха екстрадирани още 13 българи, задържани в рамките на международната операция „Шок 2“.  В групата са десет мъже,  както и три жени.

Те са обявени за международно издирване  въз основа на европейска заповед за арест от съда в L’AQUILA, Италия, за участие в международна престъпна група, създадена с цел придобиване на информация за съдържанието на чужди платежни инструменти. Тринадесетимата са предадени след решение на съдебните власти от Пловдив.

Припомняме, че първата група – отново от 13 души – 12 мъже и една жена, бяха екстрадирани на 15 януари след решение на съдебните власти от Добрич, София, Стара Загора и Пловдив.

 Факти.бг припомня, че задържаните са за  източване на банкомати със сканиращи устройства на територията на цяла Европа.

Мащабната международна полицейска операция имаше за цел неутрализиране на голяма международна престъпна група, ангажирана с престъпления с  електронни платежни инструменти. Тя се реализира с участието на италианската „Пощенска и съобщителна полиция” в Рим, Пескара и Терамо, оперативни служители от Карабинерите в Рим и Остия и представители на Европол.

Операцията бе проведена в София, Стара Загора, Добрич, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Велико Търново. В България най-много задържани имаше в област Пловдив. В Италия бяха задържани осем българи, шестима италианци и една румънка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИДОВДАН

    0 0 Отговор
    там да ги ликвидират и въобще да не ги връщат в БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #2

  • 2 gost

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ВИДОВДАН":

    dano i na teb se slu4i puk da vidim dali taka 6te misli6