Last news in Fakti

27 Януари, 2013 16:57 1 848 0

Експертизи на оръжията на Йоско ще бъдат направени и в Гърция и в България

  • експертизи-
  • оръжия-
  • йосиф йосифов йоско-
  • цветанов-
  • николаос дендиас

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов разговаря по телефона с Николаос Дендиас, министър на обществения ред и защитата на гражданите във връзка със задържането на Йосиф Йосифов - Йоско.

Министър Цветанов благодари на гръцкия си колега Николаос Дендиас за операцията, с която се финализира издирването на Йосиф Йосифов – Йоско. Работата по този случай е още един пример за успешното партньорство и сътрудничество на полицейските структури, отбеляза той.

Изненадващото задържане в квартал на Солун е дало възможност да бъдат иззети множество веществени доказателства. Назначени са експертизи на иззетите оръжия и техника. На базата на резултатите със съдебно-следствени поръчки ще бъдат назначени  подобни експертизи и в България, за да се установи дали с тези оръжия са извършени тежки престъпления както на територията на Гърция, така и на територията на нашата страна. Предстои да бъде направен цялостен анализ на извършените тежки престъпления в южната ни съседка за последните година и половина – период, за който има данни, че Йоско е пребивавал там. Екип от Главна дирекция „Национална полиция“ работи заедно с гръцката полиция.

Припомняме, че 43-годишният мъж беше задържан при специализирана операция проведена съвместно с полицейските служби на Република Гърция, на 24 януари. Той бе обявен за общодържавно издирване през юни 2010, а през  2012 г. е издадена европейска заповед за ареста му и е обявен за международно издирване и по линия на Интерпол във връзка с досъдебни производства за извършени тежки престъпления.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА