Last news in Fakti

16 Май, 2021 13:10 8 991 21

Пловдивски адвокат за Иво Лудия: Амеба с две гънки

  • иво лудия-
  • пловдив-
  • катастрофа-
  • великден-
  • съд-
  • гаранция

Развитието на ужасна катастрофа по Великден

"Убиваш трима души и те пускат под гаранция 20 000 лв.? Помня Иво Лудия от дете. Амеба с две гънки. По едно време беше в затвора за ДДС измами, изживява се като мутра и т.н. В този град колкото по-голям престъпник си, толкова си по-невинен!? Компетентността на пловдивските магистрати е дъно, под дъното, към ядрото се копае!", написа във Фейсбук пловдивският адвокат Атанас Костов.

Припомняме, че пред Съдебната палата в Пловдив се проведе протест заради решението на съда, с което под гаранция от 20 000 лева бе пуснат Иво Даскалов (Иво Лудия). Той причини катастрофа навръх Великден на Околовръстното, при която загинаха трима души. Единият от тях е бившият полицай Николай Иванов.

Истинска драма се разигра пред сградата на съда. Майката на една от другите жертви е изминала 3000 километра от Германия след черната вест за смъртта на сина ѝ. "Моя син 20 000 лева ли струваше?! За последно са били в къщата на сина на началника на полицията, яли пили и после с 200 км тръгнали. Да се махне разследващият полицай Михаил Михов, даже обувките не беше прибрал, взех ги след 5 дена. Искам парламентът ей тия всичките да ги обеси, не само да ги освободи.

В 20 ч. тръгва със съпругата си и 12-годишната си дъщеричка и отиват в Бойково във вилата на Лудия. Яли, пили, дядото взима ключа и кара колата". Жената заяви, че ще остане пред Съдебната палата докато не излезе съдийката, пуснала под гаранция Лудия. "Да излезе, да ѝ навра където иска, тия 20 000...".

Съдебното решение за промяна на мярката за неотклонение на Иво Даскалов (Иво Лудия), преди да излязат всички експертизи, може да се превърне в прецедент, който впоследствие юристите да използваме да променяме мерките. Това коментира юристът Атанас Бояджиев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Според него истината по случая е забулена, има затъмнение и не се знаят всички обстоятелства. Той каза още: "В недоумение съм защо се постъпва по този начин. Трябвало е да остане по-тежката мярка. Трагедията е голяма. Не мога да кажа, че има чадър, но има обстоятелства, които будят съмнения. Надявам се мярката да бъде променена.".

Опасенията на семейството са, че тази гаранция от 20 000 лева няма да попречи на лицето да се укрие. "Процесът ще се проточи, може би около година ще продължи. Какво гарантира, че лицето ще остане?" - попитаха близките.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    88 2 Отговор
    Ако съм аз, не бих чакал на съда.
    Намирам оръжие и го стрелям на момента!

    Коментиран от #8, #17

  • 2 сила

    68 0 Отговор
    амебата е висш разум в сравнение с това нещо....
  • 3 Българка

    76 4 Отговор
    Пловдив е бастион на ГЕРБ, КОЕТО ЗНАЧИ НА МУтрите. От това, което прочетох не разбрах след употреба на алкохол ли ер тройното убийство от Лудия? И не знам съдийският състав не е ли по-луд от Лудия? Някой им се обади по телефона ли? Вече сме известни като телефонната територия

    Коментиран от #6

  • 4 Герии

    53 1 Отговор
    Това ако е съд в скоро време магаретата ще са космонавти.Не ги ли е срам убил 3човека с 200 км това нормално ли е
  • 5 Gowo

    46 0 Отговор
    Ето за това САЩ Аси е САЩ.За туй нещо доживот .И в кратки срокове. Една седмица и има присъда
  • 6 оня с коня

    7 10 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    обади се джипкаря
  • 7 БПФ

    59 0 Отговор
    Нужен е прост закон: ако пуснатият под гаранция се укрие или извърши ново престъпления, мрсният садия му лежи присъдата !!! В най-гадния затвор и другите пандизчии да бъдат уведомени, че тоя новия е садия !!! Когато на 4-5 садии им направят з.дниците като катеричи дупки, ще им дойде акъла.
    Има в момента ЧЕТИРИЦИФРЕН брой престъпници с присъди, които са на свобода и се крият... и нито един мръcник в тога, но който да е потърсена отговорност за пуснат престъпник !!!
  • 8 БПФ

    35 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Да, това е най-простото - някой от близките да вземе лупарата, до я зареди с патрони глиган, да го издебне тоя някъде и да го разпарчетоса... или да наемат килър... ама в една правова държава със закони така ли трябва да се действа?
    Макар че аз в случай бих разпарчетосал садията !!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тиквун

    44 0 Отговор
    Напишете името на съдията с главни букви. Да и сложим снимката в мрежите!
  • 11 Тиквун

    34 0 Отговор
    Задължително е за всяко знаково дело да се обявяват имената на съдии и прокурори - за да може снимките на мутрите да ги виждат и споделят всички!
  • 12 Когато няма справедливост

    36 2 Отговор
    Редно е роднини на загиналите да вземат нещата в свои ръце. Око за око, живот за живот. БОКЛУКА го освобождават срещу 20 000 лева. ТОЛКОВА ли струват три човешки животи и съсипани ЧОВЕШКИ СЪДБИ. Оповестете името на съдийката, която е освободила УБИЕЦА.
  • 13 Бузов

    14 0 Отговор
    Изроди
  • 14 БАЙ КУРТИ

    17 0 Отговор
    Съгласен съм че този иди..от не трябва да се пуска под гаранция , но има едни фактори които не мога да си отговоря . Този е бил с голяма компания на софра , толкова ли нямаше кой да му вземе ключовете за колата и за какъв дявол другите 2 двама се качват при него . САМО ТОЙ ЛИ ТРЯБВА ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ .Но когато стане Белята пътища много
  • 15 клиренс

    11 0 Отговор
    не бих го съдил тоз цървул,бих платил да го осакатят за цял живот.
  • 16 Адвокат

    20 6 Отговор
    Иво Лудия е хрисим и благ човек ,който никога не би си и помислим да нарани друг човек. Колата му е дала фатално непреодолим дефект точно преди инцидента. -Лудия прави път на мравката, споделят негови приятели от силовия и охранителен бранш ,като това мнение се потвръждава и от виши полицай и магистрати с които е имал бизнес отношения. Не бива един млад ,умен ,преспективен ,мил и галантен бизнесмен да лежи доживот ,за това ,че трима са заспали по време на път и са невнимавали докато колата на Лудия дефектира. Той е една от надеждите на България за просперитет и развитие и е недопустимо да влиза в затвор дори и за ден. Иво Лудия е известен и със своята широкосърдечност и не веднъж е спонсорирал не една или две фирми със свежи финанси в борба за приръст на българската икономика и данъчния просперитет на страната. СВОБОДА ЗА ИВО ЛУДИЯ.
  • 17 Гошо

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Бих прострелял в капачките първо съдията, цял живот да не стане от инвалидни стол после на лудия 3-4 шикалки ниско в кръста и бъбречетата да изгние в собствената си урина!
  • 18 Стоян

    1 2 Отговор
    Няма наркотици няма алкохол, какви доживотни присъди ви се въртят в главите. Случая Трайков, пак в Пловдив преди няколко години пиян пак три жертви и присъда от шест години. Никъде по Света няма доживотна присъда за катастрофа

    Коментиран от #19

  • 19 233333232

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Стоян":

    Е доживотна не.....но едни 15 години ефективни биха му се отразили доста добре.
  • 20 Пловдив

    3 0 Отговор
    Защо целият "съд" още не е уволнен?! Защо изобщо трябва да има съд, като ще е такъв?!
  • 21 АВАТАР

    1 0 Отговор
    Госпожо адвокат Костов,кое ви дава право да изказвате мнение и характеристики на Човек ,който за ваша жалост не познавате??
    Предполагам знаете закона за публично и медийно влияние….още повече и за коментари и нападки?
    А що се отнася за Иво , никога не би допуснал тасава” личност” до себе си !!!!!!!!!!!!