Last news in Fakti

2 Юни, 2021 14:51 5 089 22

Жоро Плъха е бил дрогиран в деня на убийството

  • жоро плъха-
  • съд-
  • пловдив

Съдът днес прие и експертизата на вещото лице за прободната рана на доктора, нанесена от Плъха

Жоро Плъха е бил дрогиран в деня на убийството - 1
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Пловдив прие всички експертизи по делото срещу д-р Иван Димитров, обвинен в умишлено убийство на Жоро Джевизов – Плъха, крадеца, който проникна в гаража му на 2 март 2018 година.

Делото тръгна с разпит на един свидетел - Георги Методиев, който е бил младши разузнавач във Второ РУ към момента на убийството. В изложението си Методиев каза, че е останал с убеждението, че в записите, които са гледали с колегата му на следващия ден след убийството, от камерите на магазина за хранителни добавки, е имало доста липсващи фрагменти и липса на движения на места. Той и колегата му са извършили разпита на доктора на следващия ден. Методиев каза, че този разказ му се е видял малко нелогичен и затова д-р Димитров е бил задържан.

На делото днес не се яви един от полицейските служители – Никола Петков, който е в годишен отпуск. По делото бяха призовани общо девет вещи лица, които са изготвили експертизите, предаде Plovdiv24.bg

От приетата комплексна тройна съдебно-медицинска експертиза стана ясно, че Плъха е бил с една рана от прострелване и че в кръвта му е имало наличие на наркотични вещества, а по ръката му – следи от убождания. Съдебно–медицинската балистична експертиза пък потвърди с категоричност, че крадеца е бил наранен само с един куршум и още, че смъртта му не може да се определи като "особено мъчителна“, тъй като е бил под въздействие на упойващи вещества.

Експертът описа ситуацията като "адреналинова“, като обясни, че адреналинът винаги действа като обезболяващо. Това обяснява неговото активно движение след прострелването и достигането му до автомобила на улицата, където е паднал от бърза загуба на кръв.

Съдът днес прие и експертизата на вещото лице за прободната рана на доктора, нанесена от Плъха по време на спречкването между тях.

Съдът изслуша и комплексна психологическа и съдебно-психиатрична експертиза, направена на подсъдимия д-р Иван Димитров. От нея пък става ясно, че той не страда от психични заболявания и разстройство и е могъл добре да ръководи постъпките си.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 яко ни лъжат

    70 7 Отговор
    ДОСЕГА МИСИРКИТЕ МЪЛЧАХА ,ЧЕ ДОКТОРА Е ПРОБОДЕН С НОЖ ОТ СИГАНИНА КРАДЕЦ!!!!! ЗАЩО СА МЪЛЧАЛИ И ЛЪГАЛИ?????? БРАВО НА ДОКТОРА С ЕДИН ИСТРЕЛ Е ЛИКВИДИРАЛ ЕДИН ОПАСЕН РЕЦИДИВИСТ УБИЕЦ.
  • 3 !!!?

    14 69 Отговор
    "Доктора" е хладнокръвен убиец на "Плъха" и всичките нови внушения на "експертизата" и защитата са постановка. Убийците зад решетката, иначе мечтите за "промяна" си остават Фата Моргана !!!?

    Коментиран от #8, #11, #20

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 само питам

    56 5 Отговор
    абе още ли не сте го оправдали докторчето ве ваща_мама_загубена
  • 7 Иван Грозни

    57 5 Отговор
    Сега оръжието трябва да се надпише поименно и с него да се награди доктора. Да му се отпуснат боеприси за упражнение с цел поддържане на формата/бойната подготовка/. Д-р Димитров да се предложи за награда за ефективна борба срещу битовата престъпност, а на каскета да обясни как трябва да се правят тия работи.
  • 8 Валчан

    45 5 Отговор

    До коментар #3 от "!!!?":

    Доктора не е убиец а герои чение отарвал от една измет
  • 9 Хаберий

    9 49 Отговор
    Докторът е откачалка и махленски хулиган от младите си години. Мутра от новото време и режима на мутрите. Само дето завършил за рентгенолог, нещо не съвсем толкова трудно. Защо е притежавал незаконен пистолет?! Това си престъпление от самосебе си. Че Плъхът бил дрогиран, няма никакво значение за престъплението на хулигана, стрелял в гърба на бягащия крадец. Т.е. хипотеза за самозащита в момента на изстрела не съществува! Убийство в условия на афект. Но тоя кретен в своя двор е извършил такива безумия, че на човек ум да му зайде. Върху 6-те си гаражни клетки си е изградил незаконно парк от стотици тонове бетон, пръст, храсти, райграс, фонтанчета и пътеки. Работници са му цигани, такива, които си обменят информация, какво и къде има за крадене. Така че да не се сърди на циганорията, че е искала да си вземе нещо. А ако рухнат гаражите му, ще събори и тези на съседите си. Тая бомба със закъснител не се знае кога ще гръмне. Строителният контрол от Второ кметство и ДНСК да отидат и го проверят тоя "хубав човек".

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ако те посетят колегите на Плъха

    16 8 Отговор

    До коментар #3 от "!!!?":

    надрусани и под адреналин, освен коментара, може и резбата да смениш!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Жоро

    1 16 Отговор
    беше много готин пич, нацепен и хубавец, жените много го харесваха.
    Защо не споменете версията за любовен триъгълник и убийство от ревност.
  • 14 Андреев

    26 2 Отговор
    Крадеца трябва да бъде ликвидиран, за да се създаде респект в подобни хора към труда и усилията на почтените и тридолювиви граждани. Тука не говорим за страх от закона, а за респект!
  • 15 БПФ

    22 2 Отговор
    Докога ще тормозите доктор Димитров? Първо - той е защитил себе си и имуществото си, второ - убитият е хъхрешки рецидивист, твяр стояща много по-ниско и то животните !!! Държавата трябва да дава парична награда за унищожаването на такива същества, а не да тормози хората, защитили се от терорът им !!! Ако ще има дело - защо не са подсъдими тия, които след всяко престъпление на т.нар. "плъх" са го пускали отново и тоново на свобода?
  • 16 ivan

    3 5 Отговор
    Убиеца си е убиец без значение какво работи, лекар, полицай, бандит. Притежанието на незаконно оръжие означава че доктора е бил престъпник още преди да стреля, а сега е и убиец. Жертвата си е жертва без значение дали е друсан, пиян, или от етноса.

    Коментиран от #22

  • 17 кочо

    3 2 Отговор
    свобода за лекаря.ако не убиеш циганина той ще те убие
  • 18 1944

    4 2 Отговор
    ако оправдаеш доказан убиец утре може да те срещне на улицата. живота е непредсказуем. съдиите да мислят с гравите си а не с купените дипломи и постове.
  • 19 Дедо1

    6 2 Отговор
    Тоя доктор е за орден Стара Планина и пожизнена пенсия,Респект
  • 20 Киро жарта

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "!!!?":

    А твойта дъщеричка на колко е пипа ли се вече а сега не ти ли се иска да ме гръмнеш толераст долен
  • 21 кочо

    0 0 Отговор
    най-накрая справедливост за д-р ДИМИТРОВ.
  • 22 Йо Несбьо

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ivan":

    Това е така, но дали камарата обирджии, свикнали да крадат и се гаврят с жертвите си, няма да се замислят, ако обектът на кражбата би могло и да не бъде осъден?! Ами ако срещнат отпор от други стрелящи българи? Ами ако съдията не се трогне от фалшивите сълзи и подкупа на ромката, връчен чрез адвоката й и отсъди в полза на някой пострадал от ромски набег българин, който е взел правосъдието в свои ръце? Ето това респектира. До момента нещата са смешни и абсурдни - трябва да извадиш нож срещу ножа на престъпника, при което е ясно, че той е по-опитния с него. Пистолет - или превишаваш неизбежната самоотбрана, или нарушаваш правата на престъпника въпреки факта, че той няма какво да прави там.