Last news in Fakti

4 Юни, 2021 09:10 10 210 14

Терор в Дупница: Димитър разказа какви страшни заплахи е получил от Капланов и сина му

  • васил капланов-каплата-
  • заплахи

Даже тук има едни хора, които ще те посетят. Нямат търпение да те видят и те, заканил му се бившият гард на братя Галеви

Терор в Дупница: Димитър разказа какви страшни заплахи е получил от Капланов и сина му - 1

Проговори мъжът, подал сигнала за заплахи от бившия гард на братя Галеви - Васил Капланов-Каплата. Името на Каплата доби известност покрай изчезването на Янек Миланов, съобщава bTV.

Янек е в неизвестност от 10 месеца. Каплата е под домашен арест, а вчера беше задържан и синът му - Никола Капланов, отново след жалба за заплахи.

На 31 август миналата година Янек Миланов изчезва след среща с Васил Капланов, известен в Дупница като Каплата. Започва разследване, спецчасти претърсиха района около Дупница, но не намериха мъжа.

Във „Фейсбук“ се създаде група в помощ на издирването. След като Димитър Недев става неин член, започват проблемите за семейството му. Разказва, че получавал анонимни заплахи по интернет, след което и по телефона - лично от Капланов-старши.

„Че децата ми ще останат сираци и аз му казах сигурен ли си, нещо да не се бъркаш. Той – споко, даже тук има едни хора, които ще те посетят. Нямат търпение да те видят и те. И аз от там започнах да взимам някакви мерки, защото видях какво стана с моя приятел Янек. До ден днешен го няма“, разказва Недев.

Димитър подава жалба, по-късно Капланов е задържан и обвинен в заплаха за убийство. Делото срещу Васил Капланов за заплаха вече е извън юрисдикцията на съда в Дупница.

Докато Каплата е под домашен арест заплахите не спират от анонимни профили в мрежата. Димитър се засича по улиците със сина му Никола и твърди, че се чувства заплашен, особено след последната им среща пред съда.

„За Капланов знам, че има образувано дело за заплаха. Това дело е прекратено от Районния съд в Дупница и изпратено по подсъдност на Районен съд - Несебър.

Твърди се, че тази заплаха е получена от пострадалия не в Дупница, а на морето От това, което съм говорил с него, той казва, че не го е заплашвал. Сега съдът ще прецени кой е прав и кой е крив“, каза адвокатът на Капланов – Емил Велинов.

„Синът му с още десетина души група ме чакаха отвън, започнаха да обиждат, да ме сочат с пръст и така и до ден днешен не се спира. Нормално е да се страхувам след това, което стана с Янек“, казва още Димитър Недев.

Съпругата му също е уплашена. Разказва как колата ѝ била засечена на пътя и подала сигнал в полицията.

„Казаха, че било незначително, да не му обръщам внимание, но два месеца след това намерих колата си, без да е изкарвана, ударена отзад, според мен с някакъв остър предмет. Подадох жалба веднага в полицията, като разчитах и на камерите, които бяха поставили от тяхна страна в блока. Оказа се, че камерите не работят, паднали са батериите“, разказа Красимира Рангелова.

Капланов-младши е задържан за 72 часа.

„Абсолютно невъзможно е да е отправил каквато и да е закана. Това са някакви неистински възприятия на Недев, които са абсолютно несъстоятелни. Изобщо не е изричана каквато и да е реплика от негова страна, тъй като ние с Никола сме разговаряли неколкократно. Аз се познавам със семейството му, той е наясно, че трябва да избягва каквито и да е контакти с това лице“, каза адвокатът на Никола Капланов – Ивайло Алексиев.

Администраторът на „Фейсбук“ групата за Янек - местен журналист, също получава заплахи с неизвестен адресант. По семейната ѝ кола е стреляно, а един ден автомобил осъмва изпочупен. От страх за живота си тя се оттегля от групата.

От полицията потвърдиха, че Капланов-младши е задържан за изясняване на случая, а в Лондон братът на изчезналия Янек – Марио Миланов, очаква справедливост.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2785

    72 1 Отговор
    На всякъде е така в България, само ние обикновените хора се мъчим да оцелеем работейки. Един скромен пример, от работното си място гледам отсреща на улицата до Джамията на центъра в Силистра един отвори обменно бюро, по цял ден никой не влиза. А той го гледам има супер коли за над 500 000 лв. оставете новата му S-класа има си дори Нисан ГТР с готин номер СС-70-07-АТ. Поразпитах ами той бил от тия богоизбраните дето не може да ги пипнеш с дебели връзки на обувките и голям чадър над главата. Жалко за нас обикновените и спящата държава мащеха, такива няма кой да ги пита от къде пари а нас за 2 лв на правят на диви и щастливи

    Коментиран от #7

  • 2 SH BG

    46 0 Отговор
    По-рано или по-късно, но и най-големия бандит си намира майстора...!!!

    Е те така...!!!
  • 3 Се ля ния

    25 1 Отговор
    В дивия югозапад, който стреля пръв - печели.
  • 4 Мнение

    47 0 Отговор
    Във всяко едно населено място има поне по една капла/Ценко, които всеки ги знае, но властите не предприемат нищо, защото (както вече бе споменато в предишен коментар) съответната личност имал дебели връзки и чадър над главата!!!
    КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ В БЪЛГАРИЯ??? КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ТИЯ КАПЛИ, ЧОКОВЦИ И ДРУГА ИЗМЕТ, ЩЕ БЪДАТ ЗАТВАРЯНИ ЗА МНОГО ДЪЛГО???
    РАЗРЕШЕТЕ ВЪОРАЖАВАНЕ НА НАРОДА, АКО ПОЛИЦИЯ И СЪД НЕ МОГАТ ДА ГО ПАЗЯТ!!!
    СТИГА ВЕЧЕ СВОЕВОЛИЯ И КОРУПЦИЯ!!!
  • 5 Кочев

    35 1 Отговор
    Знам го сина му, изживява се като много велик и ако стане нещо звъни на тати, иначе, се тъпче с химия за да се надуе (защото иска да е страшен) и взима анфети
  • 6 Георги

    23 1 Отговор
    Кога ли някой заплашван ще изперка и ще ги нареди както трябва тези надути селяндури!?! Те затова ходят на групички, от страх, че ако са сами може и да им натъртят кокалите. Ама е неизбежно и ще попаднат на правилния човек.
  • 7 Журналиньо

    2 13 Отговор

    До коментар #1 от "2785":

    Абе ти не работиш ли че цял ден гледаш тая джамия? Всеки ден едно и също. Изтрии това и напиши нещо друго че това го научих наизуст.

    Коментиран от #8

  • 8 Наско63

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Журналиньо":

    Човека може да се е опарил от пингвина и няма на кого да се оплачи и си пиши а ти се хвана, че зяпал джамията :))))))))))
  • 9 032

    7 0 Отговор
    Е гати скапаната държава Дано Бог ги удари там където ще ги за боли най много и да разберат че не всичко е пари Знам има възмездие дано да го дочакаме
  • 10 Gen Gurko

    5 3 Отговор
    След като му спукаха гумите, сега да му изкривят и каплите на това местно бандитско гнездо. Това трябва да се направи. Да питат сърбите за земунския клан. И къщите им с булдозери сринаха, без да разчистват боклука.
  • 11 За всеки майстор има по

    7 0 Отговор
    Големи майстори!!
  • 12 Евала

    3 1 Отговор
    Е не така! Гешев пое личен ангажимент!!! За разкриване на убийството на янек Миланов! И си изпълни обещанието ! Тоест намери янек! А убиецът му е в затвора!!! Браво Гешев браво герб!!! Браво мутри ! Браво шефе на РПУ ДУПНИЦА!
  • 13 Капама

    2 0 Отговор
    Е както толкова поредното убийство в Дупница от мафията!!! Но ще си остане неразкрито 100% иначе ако разкрият кой е убиецът ще трябва да разкрият и другите 4 убийства в Дупница ! Пак от мафията ! Ама шефа на РПУ ДУПНИЦА едва ли е чул да има мафия в Дупница! Той е добър човек и незнаен за мафията ! Браво Динев браво !! Созопол ли добре???кафе криеш милионите? Изпираш ли редовно пари през казиното ти в което не влиза никой !
  • 14 Ееееее

    4 2 Отговор
    Абе Димитър Недев пак си азмисла.егати смешника