Last news in Fakti

7 Февруари, 2013 14:51 1 646 1

Митничари спряха парфюми менте за Германия

  • митница-
  • парфюми-
  • менте

Пратка от 1881 фалшиви парфюма, превозвани от Гърция за Германия, задържа вчера мобилна група от Митница Лом. Ментетата са открити при проверка на камион с кипърска регистрация на ГКПП Видин Ферибот.

Парфюмите, които не са описани в превозните документи, са обозначени с марките Долче и Габана, Бос, Шанел, Гучи, Пако Рабан и др.

Съгласно Закон за марките и географските означения стоката е задържана. Уведомени са правопритежателите на марките.

Това е поредният случай, при който митнически служители задържат стоки, нарушаващи правата на интелектуална собственост, които са предназначени не българския пазар, а за този в други страни.

През изминалата година 60 % от задържаните от митническите служители стоки „менте” са заловени при проверки на транзитно преминаващи стоки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    0 0 Отговор
    от така написаната статия излиза, че за БГ пазара не е проблем да се продават парфюмите "менте", но ако са за Германия - тогава не може ???? :/ Те това са евростандарти!