Last news in Fakti

9 Февруари, 2013 13:24 2 174 1

За корупция е задържан кметът на Павел баня

  • павел баня-
  • корупция

 

При акция на сектор „Борба с организираната престъпност“ са задържани кметът на община Павел баня Станимир Радевски  и предприемачът Теньо Паунов, също от Павел баня.  Обвинението е за корупционна сделка на стойност 804 хиляди лева.

За БНР заместник-окръжният прокурор Нейка Тенева заяви, че по случая, преди няколко месеца, е било образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, но, след събиране на доказателства, вчера на двамата задържани са повдигнати обвинения.

По информация на МВР кметът трети мандат Станимир Радевски е превишил правата си като е прехвърлил 5 имота в регулация на Теньо Паунов, представляващи плажен и увеселителен комплекс в Павел баня, които преди това предприемачът е държал под наем от 2003 година. Според информирани източници, пожелали анонимност, Паунов не е плащал наемите, а е представял фактура в общината за извършени ремонти и подобрения в имотите.

Заместник-кметът на Павел баня Йорданка Енева, която по заповед замества арестувания кмет Радевски, съобщи за БНР, че Теньо Паунов е придобил плажа и увеселителния комплекс към него след решение на общинския съвет - принципал на собствеността. Тя потвърди също, че вторият замeстник-кмет на общината - Милена Паунова - съпруга на задържания бизнесмен с криминално минало и осъждан за наркотици, е предложена от ГЕРБ и назначена от Радевски преди няколко месеца след промяна в структурата на общината.

В първия си мандат Станимир Радевски бе кандидат на БСП, за втория бе подкрепен и от ДПС, а на балотажа на последните местни избори рамо му дадоха управляващата ГЕРБ, БСП и ДПС.

Последният скандал бе през 2009 година, когато при акция на антимафиотите бе задържан 36 годишният общински съветник от ДПС – Иса Бесоолу и неговата приятелка Милена Кавръкова - финансов директор на община Павел баня. Обвинението беше, че Кавръкова е влеза 28 000 лева от касата на администрацията и ги дала на Бесоолу за употреба в корупционна сделка за изготвянето на завишена оценка на два апетитни имота държавна собственост в Павел Баня с прилежаща инфраструктура и резервоари за минерална вода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Следващия ще е Костадин Павлов- заместващия кмет на гр. Куклен, подлога и поръчков на мафиоти Стоян Анастасов-Джими и Володя Карамитев