Last news in Fakti

14 Февруари, 2013 19:03 992 0

Съдът отстрани кмета на Павел баня

  • павел баня-
  • съд

Кметът на община Павел баня Станимир Радевски бе отстранен от длъжност с решение на Старозагорския окръжен съд. Причината е, че той е обвинен за злоупотреба с длъжността си и прехвърляне на общински имоти.

Като основен мотив за отстраняване на кмета от магистратите беше изтъкнато, че той може да повлияе на разследването.

Радевски бе арестуван в края на миналата седмица заедно с местния предприемач Теньо Паунов, на който прехвърлил общински имоти за над 800 000 лева без решение на общинския съвет. 20-те декара около плажния комплекс, който стопанисва предприемачът, се оказали общинска публична собственост и с тях по закон кметът не може да се разпорежда.

От защитата на Радевски заявиха, че ще обжалват решението пред Апелативния съд в Пловдив. Ако и той потвърди решението на старозагорските магистрати, Радевски ще бъде отстранен окончателно от длъжност.

Факти.бг припомня, че през първия си мандат Станимир Радевски бе кандидат на БСП, за втория бе подкрепен и от ДПС, а на балотажа на последните местни избори рамо му дадоха управляващата ГЕРБ, БСП и ДПС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА