Last news in Fakti

15 Февруари, 2013 14:36 3 665 3

Задържаха четирима при наркосделка

  • наркосделка
Задържаха четирима при наркосделка - 1
Снимки: МВР

В момент на сключване на наркосделка са задържани четирима мъже, съобщиха от МВР. Операцията е проведена от служители на сектор „Наркотици“ в СДВР. На един от проверените адреси те открили и импровизирана нарколаборатория.

Спецоперацията е реализирана на територията на столицата след проведено внимателно разследване, свързано с група занимавала се с разпространение на наркотици. В хода на оперативните действия криминалистите установили, че в нея участват трима мъже. Вчера единият от тях - Т.Д. /27г./, имал уговорена среща в столичен МОЛ с плевенчанин. В хода на планираните действия в момент на осъществяване на сделка с амфетамин, дилърът и неговият клиент В.М. /28г./ са задържани. Малко по-късно в полицейския капан попаднали и другите двама сътрудници на Т.Д.  - И.Н./25г./, Л.Г./34г./ от София. Според първоначалната информация тяхната роля била да съхраняват на адресите си дрогата и да я продават на дребно. 

При последвалия обиск  у Т.Д. криминалистите намерили полиетиленов пакет с два самозалепващи се плика със 750 гр прахообразно вещество, реагирало при наркотеста на амфетамин. От него са иззети ключове, мобилни телефони и пари. При претърсване на адреса му полицаите открили полиетиленов плик с бяло вещество на бучки и прах, множество самозалепващи пликчета и две везни със следи от прахообразно вещество по тях. Процесуално следствени действия са извършени и на друг адрес, за който ключовете били у Т.Д. Там полицаите попаднали на оборудвана оранжерия за отглеждане на марихуана с общо 51 растения.

При претърсване на жилищата на  Л.Г. и И.Н. също са иззети мобилни телефони, СИМ карти , топчета и хартиени сгъвки с марихуана, полиетиленов плик  с прахообразно вещество, боеприпаси, везни със следи от бял прах,  сума пари, и устройство за пушене. По време на задържането И.Н. се оплакал, че се чувства зле – той е транспортиран до болнично заведение.

Справка в полицейските регистри показва, че Т.Д. и Л.Г.  имат вече в досието си регистрации за разпространение на наркотични вещества. Плевенчанинът В.М. е криминално проявен за грабеж и разпространение на акцизни стоки без бандерол.

Те са задържани с полицейска мярка за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 А от НК. Предстои доклад на материалите в Специализираната прокуратура, работа по документирането му продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА А НЕ УСЛОВНА КАКТО СЕ ПРАВИ ПРИ ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ !
  • 2 ьмм

    0 0 Отговор
    НАЛИ ЗНАЕТЕ ПАРИТЕ ОПРЕДЕЛЯТ ПРИСЪДЪТА
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Какво като са ги хванали ???? Утре ще ги пуснат.