Last news in Fakti

16 Май, 2023 11:36 5 828 11

Задържаха известен бизнесмен и хората му по време на наркосделка край Пловдив

  • красимир хиджев-
  • бизнесмен-
  • задържан-
  • наркосделка-
  • янко камберов- чечи

След арестите  Окръжна прокуратура – Пловдив  внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо четиримата мъже. В петък те се изправиха пред магистратите с искане за по-лека мярка за неотклонени

Задържаха известен бизнесмен и хората му по време на наркосделка край Пловдив - 1

Известният в Сандански и Петричко хотелиер Красимир Хиджев, Ангел Гърдев, Христо Иванов от село Йоаким Груево, както и известният от Столипиново пласьор на наркотици Янко Камберов- Чечи са заловените по време на сделка с близо един килограм хероин край Пловдив, пише trafficnews.

Тримата пловдивчани бяха задържани при полицейска акция на Криминална полиция по време на предаване на пратката с хероина в дома на един от тях в село Йоаким Груево.

Иванов и Гърдев са взели дрогата от Хиджев, който е бил в Сандански и са я транспортирали до Пловдив. По-късно са имали среща с Камберов в Йоаким Груево, за да предадат пратката на него. По данни на прокуратурата наркотичното вещество е било предназначено за разпространение в квартал „Столипиново“ .

Така по време на срещата им е била извършена спецакция съвместно от полицията в Пловдив и Благоевград.

Тримата мъже са били спипани в Йоаким Груево при предаване на пратката, а паралелно с това е бил задържан и Хиджев, в чийто дом и хотели часове криминалистите са обискирали. Там те са попаднали на още количество дрога, както и нарколаборатория.

След арестите Окръжна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четиримата мъже. В петък те се изправиха пред магистратите с искане за по-лека мярка за неотклонение. Съдът обаче прецени да ги остави зад решетките, предвид количеството наркотик, което са смятали да пласират из пловдивския квартал.

Определението на магистратите не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативен съд- Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    36 2 Отговор
    Откога наркодилъри се наричат "бизнесмени "? Известен с хотели в Сандански и Петрич, дали с хотелите е известен или с разпространението на дрога в "хотелите "му.
  • 2 Браво

    30 0 Отговор
    Брей ти да видиш, БИЗНЕСМЕНИТЕ арестувани, и сега какво, срещу колко кинти ще ги пуснат ? Това са знаели от много време за наркотиците, щом чак и лаборатория имали, то такава лаборатория не се прави бързо като бъркани яйца.
  • 3 интересно

    20 1 Отговор
    това не е възможно, българските бизнесмени не са такива
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 комунохотелиер

    26 2 Отговор
    Хотелите са най-благодатните перачници на пари. Дори да няма гости, надписваш фиктивни такива за колкото парици искаш да избелиш, плащащ мижавия данък и спокойно си живуркаш.
  • 6 ИВАН

    20 0 Отговор
    Хотелиери, столипиновец ... все "наши хора" - ще им пуснат малко кръвчица-парица и готово - пак в играта
  • 7 Сега прокуратурата, следствието и съда

    13 0 Отговор
    както винаги ще рекетират за пари обвиняемите и ще заметат случая като всички останали
    А като стане някой скандал после в някоя от правораздавателните институции ще реват за съдебна охрана, то хубаво ама като не са свършили работа за 5 пари, един осъден няма в затвора на голям ръководен пост, само далавери са им в главата
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 алибегай

    16 1 Отговор
    После защо ги събличчали в дискотеката то не беше райски газ,марихуана,наркотици - пълно е с бизнесмени

    Коментиран от #10

  • 10 Кирчо

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "алибегай":

    МВР е ОПГ.
  • 11 "Бизнесмен"

    5 0 Отговор
    Това си е мрьсна дума поначало