15 Септември, 2021 14:13 2 402 1

Хванаха бракониери в резервата „Воден”

  • бракониери-
  • резерват-
  • воден-
  • хванати

В автомобила са открити ловна карабина, заглушител, уреди за нощно виждане и оптика, собственост на 50-годишен разградчанин

Хванаха бракониери в резервата „Воден” - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Участници в нерегламентиран лов са установени на територията на резервата „Воден” във вторник вечерта. Това съобщиха от ОДМВР- Разград, цитирани от Нова телевизия.

След сигнал от служители на ловното стопанство и предприети незабавни действия в село Дянково е спрян джип, с който тримата мъже се придвижвали. В автомобила са открити ловна карабина, заглушител, уреди за нощно виждане и оптика, собственост на 50-годишен разградчанин. Той е задържан за срок от 24 часа. Съпричастността на другите двама - 27-годишен от Разград и 43-годишен от Габрово към извършеното престъпление е в процес на установяване.

В хода на процесуално-следствените действия под ръководството на Районната прокуратура са извършени претърсвания на два адреса в Разград и село Ушинци. Криминалистите намерили и иззели препарирани птици от редки и защитени видове, кожи на животни и други ловни трофеи.

Води се разследване, работата по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    2 0 Отговор
    Сигурно са някои "бизнесмени"...