Last news in Fakti

24 Септември, 2021 16:35 2 565 12

Разбиха схема за фалшиви ТЕЛК решения и в Силистра

  • телк решения-
  • фалшиви телк-
  • силистра

Установени са шестима души, които имат съпричастност към престъпната дейност

Разбиха схема за фалшиви ТЕЛК решения и в Силистра - 1
Снимка: БГНЕС

Разбита е схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения срещу заплащане в Силистра - следствие на издаване на неистински медицински заключения от лекари специалисти. Това съобщи на брифинг административният ръководител на Окръжната прокуратура в крайдунавския град Теодор Желев, предаде БНР.

Досъдебното производство се води от Районната прокуратура. В операцията са участвали и от ГД "Национално полиция“. Лекари и посредник са били задържани за 24 часа.

Фалшивите документи са били издавани за освидетелстване на лица и завишаване процента на нетрудоспособност сред определена прослойка от граждани на територията на област Силистра, съобщи Желев.

Установени са шестима души, които имат съпричастност към престъпната дейност – организаторът на престъпната схема, председател на ТЕЛК – Силистра, председател на лекарска комисия към НОИ и трима лекари.

Предстои да се установи за колко документа с невярно съдържание става въпрос, заяви още Теодор Желев. Желаещите да се сдобият с фалшивите документи заплащали сумата от 300 лева на посредник, който от своя страна ги предавал по веригата. От общо иззетите 25 000 лева, 300 са били непосредствено предадени от посредника на един от лекарите.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смерш

    19 1 Отговор
    Далаверата с ТЕЛК решенията и процентите инвалидност в тях е известна от десетилетия!
    И разбираемо най инвалидизирани са едни по матови наши жители!
  • 2 Българка

    16 0 Отговор
    То хубаво е разбита втора престъпна група от уж лекари, ама не чуваме за осъдени и вкарани в затвора. Напоследък има статии само за оправдани. Надявам се каскетите да напишат обвинителен акт, който да издържи в съда. В противен случай е поредна димка, която да вбеси още и без това гневните българи

    Коментиран от #5

  • 3 гадно

    9 0 Отговор
    Така де ама какво правим с фалшивите болни защото всичко иначе се обезсмисля те продължават да точат системата.
  • 4 Последния Софиянец

    10 0 Отговор
    При мен в заведението има двама фалшиви телкаджии.Като вземат в началото на месеца пенсиите идват в заведението ми и ги пропиват и после ги чакам следващия месец

    Коментиран от #12

  • 5 Гешо Келешо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Не се надявай!ха ха ха ха
  • 6 време е на Варна, Шумен, Търговище

    7 0 Отговор
    Скоро коментираха някакви си, че най-много инвалидни пенсии имало из Търговищко, Попово, Шумен , Нови Пазар и изобщо в този ррайон. Но пък там хората по селата са много отрудени, измъчени и болни, така че нищо чудно да има повече инвалиди.
  • 7 Хаджи Генчо

    8 0 Отговор
    Ееее, в Силистра е отдавна! СМЧ беше схемата на втория баща на Тита, Милен Пенчев. То току-така не се става певачка, кинти трябва се кихат.
  • 8 А схемите

    10 0 Отговор
    за фалшив стаж, паспорт, диплома, шофьорска книжка, сертификат, акт, присъда, евтин ток, измами, далавери и т.н.?

    Коментиран от #9

  • 9 Гената

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "А схемите":

    Да бе, много скъпо излиза на тия дето имат само права и свободи. Ама пък става по-бързо. Къде-къде е по-тегаво да учиш, да се явяваш на изпити, пък то трябвало и с българският език да си дабре, а той не се ползва изобщо в маАлите...Ало, Хелзинки, много тежко се живее сред българите ! Всемете мерки най-после !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТАЙГАТА

    1 0 Отговор
    БОЛИ МЕ ТЕ СА ПУСНАТИ ТАКА Е ТУК В БГ АДИ НИЩО НЕ Е СТСНАЛО
  • 12 Хихата

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    А, тия требе да са истински ТЕЛК-аджии, щото за диагноза "алкохолизъм" също дават ТЕЛК! :)))