Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 10:25 12 235 53

Венци Боксьора е бил пазен от полицията

  • венци боксьора-
  • венцислав дамянов-
  • мвр-
  • боксьор-
  • полиция-
  • свидетел-
  • петър тодоров-
  • главен секретар на мвр-
  • главен секретар-
  • бой-
  • световрачене

Не трябва да бъде така, има пропуски от страна на полицията, заяви главният секретар на МВР

Венци Боксьора е бил пазен от полицията - 1

„Имаме данни, че Венцислав Дамянов – Боксьора, е бил пазен от полицията като свидетел, ще се провери. Това по никакъв начин не му дава право да безчинства над хората”, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров в ефира на „Събуди се” по NOVA.

За случая с Венци Боксьора от Световрачене

„Не трябва да бъде така, има пропуски от страна на полицията, поради което се извършва комплексна проверка във 2-ро РУ, за да установи защо се е стигнало до този парадокс една банда, която да тормози в продължение на години няколко населени места. Това е недопустимо. При наличие на виновно поведение от страна на полицейски служители, замитали проблема, ще бъдат взети съответно необходимите дисциплинарни мерки”, обясни Тодоров. Заради скандалния казус, началникът на второ районно управление в София вчера е бил отстранен от длъжност. Заместник – началникът на СДВР Мариан Билалов пък подаде оставка.

„Проверките ще продължат и всеки, който е допуснал някакво действие или бездействие за ескалирането на този случай, ще понесе дисциплинарна отговорност. Нашите усилия са в посока установяване на това имало ли е полицейски чадър над Венцислав Дамянов. При установяване на такива данни, ще бъдат взети най-строги мерки”, посочи Тодоров. Той изрази радостта си, че хората по-спокойно подават сигнали и съдействат на полицията.

За поста главен секретар на МВР

Тодоров е главен секретар на МВР от два месеца. Той заяви, че служители, които си изпълняват съвестно и стриктно задълженията, няма да имат проблеми с кадровото си израстване. „Служители, които са демотивирани, неглижират служебните си задължения, ще претърпят санкции за съответното си поведение. Държа на няколко неща – дисциплина и единоначалие, етично отношение към гражданите и недопускане на корупционни прояви от страна на личния състав”, подчерта главният секретар на МВР. Той обясни, че при встъпването му в длъжност вече са били сменени много ръководители, самият той не е извършвал рокади, освен тази във 2-ро РУ.

За полицейското насилие под колоните на Министерския съвет

„Бяха разпоредени нови проверки по въпросния скандален случай, който като поведение е недопустим и потресаващ. В хода на тези проверки бяха установени още 12 виновни служителя, спрямо които са започнали проверки. Успоредно с тази, са започнати още няколко проверки. Общо около 20 служителя са проверявани. Дисциплинарните производства ще приключат до дни и ще бъдат наложени необходимите наказания”, каза Тодоров. Според него причините за случая са комплексни – липса на достатъчно добро обучение, неправилни тактически действия от ръководителите, недобър инструктаж. „Всеки един по веригата – от ръководителя до изпълнителя, ще получат наказание. Те са такива, каквито предвижда закона за МВР, включително дисциплинарно уволнение”, добави главният секретар на МВР.

За купуването на гласове

Има няколко сигнала за купуване на гласове, образувани са две досъдебни производства. Установени за различни начини за търговия с вот. „Предлагат се дърва за огрев, махане на версиите от магазините, в които социално слаби пазаруват, изобретателни са хората. Има случаи на погасяване на вноски във фирми за бързи кредити на хора, които просрочват задълженията си. Един глас се търгува между 40 и 100 лв., зависи от региона”, разкри Тодоров. Над 100 са досъдебните производства след изборите през юли. По статистика от тези сто половината са за една партия, 1/3 за друга партия, за останалите партии имало по 1-2 досъдебни производства.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    44 1 Отговор
    А не би трябвало.

    Коментиран от #29

  • 2 123

    60 2 Отговор
    Добро утро.
  • 3 Гаглей

    41 1 Отговор
    Трябва да е точно обратното

    Коментиран от #43

  • 4 Рошко

    81 2 Отговор
    Тази "държава" няма да се оправи, такива индивиди и тези които са го покривали трябва да се изолират в изолатори

    Коментиран от #19

  • 5 GGG

    87 2 Отговор
    В цяла София, но най-вече в центъра и южните квартали се развива проституция с помощ на столична полиция като те работят с онлайн обяви и не плащат данъци?!

    Коментиран от #41

  • 6 Бойко шкафа

    62 3 Отговор
    Ама тоя е от мойте наказателни групи.
  • 7 Луна Президент

    48 6 Отговор
    Какъв боксьор е тоз охлюв бе , има късмет че аз не бях там такъв шут щях ма ду нацепя в ченето че щеше да се събуди на другия ден сгипсова яка около гушата
  • 8 Българка

    62 2 Отговор
    За всички, които обслужват мафията и мутрите трябва освен дисциплинарни наказания- автоматично уволнение без право на работа в държавни институции, трябва да има и наказателни производства и присъди. Това с колективната отговорност е пълна безотговорност, административни наказания, след които дори виновниците ги повишават и са с по-високи заплати си е замитане на воната.
    Твърда ръка и голяма метла във всички държавни институции. Повдигане на наказателни производства и реални присъди - само това ще върне чувството за справедливост!
  • 9 Дядо Ви КуРти От СелО ПиПеркОво

    44 8 Отговор
    Рашков,отивайте в Банкя и арестувайте най накрая ТолупЪ,този тумор трябва да изгние в затвора..
  • 10 Стойко

    52 0 Отговор
    А нещо за предлагането на наркотици вечер в чалгoтеките? Дилърите необезпокоявани си продават дрогата и във всеки град има полицейски служители разпънали чадър над тях
  • 11 Българка

    42 5 Отговор
    Бившият секретар на МВР моментално трябва да бъде отстранен от поста шеф на софийски инспекторат, на който го инсталира Борисов чрез верния си паж Фандъкова. Явно ГЕРБ се окопава в СОС, където има много милиони за крадене и много престъпни схеми. Мазният шеф на мутроте полицаи, които биха беззащотни протестиращи лятото 2020 г. трябва да бъде изправен на съд, а не повишен с почти двойна заплата , за да разтваря чадър над софийски престъпни схеми

    Коментиран от #16

  • 12 Радев-кошмара на толупа

    38 6 Отговор
    Бандитите от гробарска пасмина ще лежат в затвора до живот, каскета също...
  • 13 Кокито

    35 6 Отговор
    Кога най накрая престъпника от Банкя ще отговаря пред правосъдието?Кога каскета ще се събуди от сън?Кога най-накрая ще живеем в правова държава....
  • 14 РАШКОВ, КЪДЕ СИ

    19 11 Отговор
    ТАКА ДЕ...ПОЛИЦИЯТА ПАЗИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ....ПРОМЯНАТА НАБИРА СКОРОСТ

    Коментиран от #25

  • 15 Чук и Гек

    24 6 Отговор
    И кво като уволниш полицаите побойници? Фандъкова ще ги назначи инспектори в отдел ,,Озеленяване и паважи"! И така, цялата гербажийска групировка се прехвърля от МВР при кметката! След месец ще вземат пак властта, и пак ще станат главни секретари и законни биячи, а този Петър ще отиде в пенсия!
  • 16 Чук и Гек

    33 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    А забеляза ли как кандидат обединителят Гербджиков неглижира въпроса с побоя над негови студенти от лакеите на шайката! Било възмутително, но тогава тези кадри не били известни, ала- бала демократ! Сега, като са известни, къде отиваш да легитимираш партията - идеолог на тези репресии и нейният вожд - толуп?
  • 17 тези са

    19 2 Отговор
    На Тиквата тиквите.
  • 18 Иван Грозни

    35 1 Отговор
    Това покровителство от полицаи въху бандюги е масово розпространен в страната. В малките населени места положението е фрапиращо. Полицаите се държат като богопомазани вместо да служат честно и безкористно. Това е следствието от управлението на мутрата Боко. Голяма част от полицаите го подражават.
  • 19 Гришо

    24 0 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Така е.Ако някой го беше гръмнал щяха да го набутат в пандиза и да му сложат 200 бона кръвнина и внуците му да плащат.Бойко Рашкова сега да докаже ,че е мъж .Няма кога.Това ,че е махнал шефа нищо не значи.Трябва да се носи наказателна отговорност.Другата седмица ще го назначат за по- добро място
  • 20 Тома

    29 0 Отговор
    Всички бандити снасят процент от парите за наркотици и проституция на родната полиция.
  • 21 Той е

    20 1 Отговор
    От чакалите на борисоф.
  • 22 Ради ланеца ,паяка и Владо късоръкия

    19 0 Отговор
    Вечните босове тях кой ги пази бе ? Корумпираната и изгнила полиция !
  • 23 вай вай

    11 0 Отговор
    о боже тия на такова ниво са никой..какъв свидетел какви 20 лева
    ако има нещо да казва да го казва на момента и да влиза в кауша с облекчена присъда

    Коментиран от #26

  • 24 Модела на Големия Тарикат...По прякор Ба

    4 0 Отговор
    Така е във всички губернии... Като не искате джендъри, монтирайте по едно черешово топче и марш на изток !
  • 25 Гост

    6 16 Отговор

    До коментар #14 от "РАШКОВ, КЪДЕ СИ":

    Тя червената промяна е точно такава както дойдоха на власт през 1944, с репресии срещу българския народ. И сега това се повтаря, всеки ден вдигат цените и ни обричат на мизерно съществуване другарите назначени от юмрука все бивши ченгета от ДС и техните отрочета.

    Коментиран от #47

  • 26 барт ми

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "вай вай":

    тоз ако ходи така в квартала сутринта ще излязат 25 процента само от него
  • 27 Мисля си

    16 0 Отговор
    Че щом тоЗи човек има смелостта да се държи с другите по начина на Тиранина или е психично нестабилен или зад гърба му стои някоя държавна служба на която Той е сътрудник.!
  • 28 СВД

    12 0 Отговор
    Ако не цялата полиция, ако някой наистина има за цел да промени нещо, трябва да смени всички служители на дирекция ,,Човешки ресурси" и лично премиера да ги държи под личен контрол! Те са филтъра на системата и затова при ето такива случаи се чудите как стават тези работи! Елементарно - кандидатстват 2 момчета, може и момичета за служители на МВР, единия с връзки и рушвети влиза, почтения остава извън системата! Влезлият с този морал и възпитание какво мислите, че ще прави - същото, но от страната на вземащия! И така, с годините имате ето това! Дори да попадне някой свестен там, системата ще го мачка и изхвърли! Дори сам ще се махне! Тези, уволнените може и да не са виновни, но какво да направят срещу октопода! Ще скочат отгоре му партии, съдии, прокорори, адвокати и край! Както Карадая скача на Рашков, че пречи да изкупува гласове. Издирване на виновните, наказване на невинните! Серпико - филм и книга за корупцията в полицията.
  • 29 Всички в панделата за по 10 години

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    Това е скандал! Полицията, на която плащам от джоба си да ме пази ме бие!
  • 30 вай вай

    12 0 Отговор
    туй става щото всяко районно в бг си прибира парите за месеца
    директно на началника се отчитат..от там нататък патрулните калпаци знаят какво да правят
  • 31 коко

    7 1 Отговор
    главният секретар на МВР Петър Тодоров :" липса на достатъчно добро обучение" - това е оправдание за побоя над протестиращите-СМЕШНИК- с една дума били ги непрофисионално.
  • 32 мюмюн

    6 0 Отговор
    И тоя оправдава побоя
  • 33 Чук и Гек

    3 11 Отговор
    Стига сте мрънкали! Можете ли да ми кажете, ако вие сте дежурна патрулка по нощите и в 01.30 часа оперативния дежурен ви разпорежда да вземете отношение по сигнал чрез 112 за побой и дерибейство в Световрачане - кръчмата, как ще действате? Казвайте и аз да ви кажа, какви беди ви чакат! Запомнете златното полицейско правило - Ако попаднеш на престъпление, прави се на ни чул, ни видял, бягай от това опасно място, че има да пишеш, да се обясняваш, да даваш показания и страдаш! Ако намериш труп в твоя район, примъквай го в багажника и го прехвърли изкусно в зоната за отговорност на съседното районно! И така - до пенсия и докато те държат.
  • 34 Емо

    11 1 Отговор
    Нормално - полицията беше личната гвардия на Борисов и мафията ГЕРБ-ДПС.
  • 35 дртг

    14 0 Отговор
    Само да знаете колко ги има такива, които полицията ги пази. Доносници, насилници, клеветници, набеждаващи другите- са под крилото на полиция и прокуратура. Полицията много ги обича и НАСЪРЧАВА. Изградена е цяла система по подобие на ДС- сътрудници, преследвачи, групи от няколко човека, имат си и т.н явочни квартири- места, където се събират да уговарят тормоза и репресиите. В тия групи има и охранители, на които са им дадени неограничени права. Охранителите са шпиц командите на полицията.
  • 36 Антон

    12 0 Отговор
    Защо му викат боксьора при положение че не се е качвал на ринг и в боксовите среди никой не го знае. Венци смешника
  • 37 Чук и Гек

    7 0 Отговор
    Ами, как няма да вилнеят побойниците, след като началниците не наказват тях, а подчинените си началници на районно! Това стана традиция при демокрацията и политиците го практикуват, за да се харесат на електората! Електората това иска - да ги уволнят! Никой не се замисля, че този началник на районно няма нужда от наказания, а от съдействие! Преди години местен бабаит извъртял 2 шамара на началника на РПУ! Пристига Алексей Петров с барети и началника - Няма нищо! Удари ме, но сетне ме черпи 2 ракии и се разбрахме! Няма такива работи - баретите докарват бабаита, полицаите строени и да лиже обувките на цялото районно.
  • 38 Жител на Световрачане

    17 0 Отговор
    Като няма ,,полиция,, ще се справим сами, следващия път когато пуснат този наркоман Венци ще му се случи интересна случка и тогава и полицията няма да го опази от народната любов
  • 39 Морски

    12 0 Отговор
    Аве какво само на занимавате с този селски бек,натрушете му там костите местните и го хвърлете в някое дере за храна на дивите прасета,и един боклук по малко
  • 40 гост

    7 0 Отговор
    Полиция, това не е полиция. Бившият мъж на братовчедка ми беше ескортиран от двама полицаи с патрулна кола, за да я бие пред всички на улицата, пред дома й. Полицаите не са били на смяна, срещу него има ограничителна заповед издадена от съда и въпреки това какво се случава. Нашата полиция ни пази само в предизбирните песни на Веско М.
  • 41 Ха ха

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "GGG":

    не плащат данъци... абе брат, проституцията в БГ не плаща данъци да те светна, тва не ти е Нидерландия...
  • 42 Chrome

    7 0 Отговор
    Кво са го тарпели толкова време с една отверка ръчкай в гушата да хърка мършата долна
  • 43 Алфа Вълкът

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гаглей":

    Той да пази полицията от циганите!?

    Коментиран от #46

  • 44 Алфа Вълкът

    4 3 Отговор
    Тоя взе да ми харесва, как бие другите мутри и те реват сега от него! Тия с игралните зали да не са много стока?
    Всичкото боклук гаранция там се събира!
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 1 Отговор
    ПА ГО ОСВОБОДИХА И ПАК ЩЕ БИЕ ХОРА ТОЯ Е КАДЪР НВА ГЕРБ
  • 46 Гаглей

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Алфа Вълкът":

    Хахах зависи от коя призма погледнеш.
  • 47 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    Е, ти пък си много дълбок, по-дълбок от трюма на Вера Су!
  • 48 Пфффф

    2 0 Отговор
    Министъре Янаки къде си братко защо пък мълчиш?25 г.в Парламента си мълча а навън мутри трепаха убиваха .Къде си братко Янаки?
  • 49 Лустрация

    2 1 Отговор
    Съд и затвор за комунисти и бандити
  • 50 Министъра на правосъдието каде е?

    2 0 Отговор
    Защо непотърси сметка на корумпираните съдии
  • 51 Биби Кинг

    0 0 Отговор
    Бохйоро е комонис, пембените го фанаха/поснаха и го пазат од другите бохйори до де налага невините поданици! Рошко и патето Яки да се самооволнят за бездействие заедно с шефа си Пембен Пингвиноглу! Внеден ли сме?
  • 52 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    ПРЕСТЪПНИК
  • 53 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    ДАЙТЕ ГО ТОЗИ БОКСЬОР НА МИТЬО ОЧИТЕ