Last news in Fakti

27 Март, 2013 20:11 2 499 0

Двама българи в разбит канал за дрога

  • двама-
  • българи-
  • разбит-
  • канал-
  • дрога

33-годишният благоевградчанин Радослав Р. от Благоевград и приятелят му Александър Б. бяха задържани преди дни в пристанищния град Игуменица в Гърция  на път за Италия, съобщи  "Струма".

При обиск на микробуса и БМВ-то, с което пътували благоевградчаните  местните гранични полицаи открили 1,5 кг хашиш и 4 автомата "Калашников" със заглушители и множество пълнители. Находката била открита в страничните врати на микробуса, който гърците буквално разфасовали. Задържани са Радослав, Александър и пътуващ с тях италианец от калабрийската провинция Козенца.

Според "Струма" Радослав от години превозвал пътници по трасето Благоевград - Италия. Негов приятел Дарчо от Разлог за последното пътуване му предложил микробус взет на лизинг от Дупница, за да пътува до Италия. Трябвало да закара 4 човека от Разлог, няколко от Благоевград и един италианец от Петрич .Заедно с това е трябвало в Италия да бъде закаран и лек автомобил БМВ на негов приятел в Милано. Радослав  карал БМВ-то, а приятелят му Александър се качил да кара сребристия мерцедес на Дарчо. С натоварените пътници Радослав и Александър минали през Петрич, откъдето качили и калабриеца. При пристигането на Игуменица били посрещнати от полицаите и спецченгета от Интерпол. Пред очите на смаяните пътници били открити оръжията и дрогата. Радослав, Александър и италианеца са в ареста, колите  са задържани също.

Според разследващи става въпрос за съществуващ от години канал за дрога по трасето България-Италия, минаващ през Петрич, находката на оръжията, обаче шокирала интернационалната полицейска бригада. Работата по случая продължава.

Журналисти от "Струма" се свързали със съпругата на Радослав - Снежана. През сълзи жената разказа, че е в шок. Съпругът и от години пътува и никога не се е занимавал с подобни неща, не може да си обясни защо е арестуван. Невинен  в затвора, от две седмици вече се мъчи там, никой не го е потърсил,няма български власти или адвокати, които да се погрижат, взел е чужд автобус,  откъде да знае какви скришници  има в колата, собственикът на микробуса въобще не ми се е обадил да ме попита какво правим и как ще му помагаме, трагедия, каза Снежана Радославова. Работата по издирване на останалите в петричкия канал за Италия продължава, съобщиха запознати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА