30 Ноември, 2021 07:41 9 371 29

Симеон Иванов: Младен Маринов беше представен на Борисов по линия на СИК

  • симеон иванов-
  • младен маринов-
  • борисов-
  • представен-
  • сик

ДАНС бе изкуствено събрана, за да затвори информацията за готвените икономически схеми, които правиха Сергей Станишев и Тройната коалиция във връзка с постъпващите от ЕС пари.

Симеон Иванов: Младен Маринов беше представен на Борисов по линия на СИК - 1
Снимка: Frognews

Откъде тръгна Младен Маринов? Той тръгна от БМБ - Борба с масовите безредици. После част от това поделение ловко го настани за охрана на определени босове от престъпния свят. И стигнахме до положение, в което този човек бе представен на господин Борисов по линия на СИК и той го имплантира в СДВР. Няма как да е по друг начин. Тепърва има да се осветяват много хора, които бяха върнати от господин Борисов на власт в МВР. Това заяви в предаването “Алтернативата” Симеон Иванов, бивш служител на ГДБОП.

“Това са 7000 пенсионирани, които върнаха в различни служби, защото уж нямало хора. Те получават и заплата, и пенсия и са му десните ръце. Трябва да се започне от там - съкращаването на тези щатове. Това до голяма степен ще реши проблема”, допълни още Иванов. “Главната ревизия в МВР е в икономическия аспект - как са правени поръчките, кой ги е правил и в интерес на кого. Не е тайна, че обществените поръчки са сложни - има полицаи, които си купуват обувки, униформите им са на баснословни цени и се доставят, никой не знае как се избират фирмите, които доставят автомобили. Автомобилният парк на МВР преди 2 г. бе попълнен с един модел “Шкода”, който изчезна въобще от производство, но ние го взехме. 40% от тези автомобили вече са умрели, но това са парите на МВР и данъкоплатеца. Дали някой там не е взел нещо? А с резервните части как стои въпросът?”, попита още Иванов.

“В ДАНС няма какво да се направи. Трябва цялата структура да се върне в МВР, за да има контрол. Господин Борисов я използваше както си иска. Сподели я с една личност. ДАНС бе изкуствено събрана, за да затвори информацията за готвените икономически схеми, които правиха Сергей Станишев и Тройната коалиция във връзка с постъпващите от ЕС пари. Така я направиха и това и стана - ДАНС е изкуствена служба, която не заработи никак добре”, посочи още Иванов.

По думите му Националната служба за охрана пък дълги години е била използвана като “политическа информационна система” от определени кръгове и следене на политически противници.

“НСО ще придобие истинския си статут, когато бъде орязана бройката на охраняваните лица. Има хора, които не заслужават държавна охрана - какво ще им се случи, ако се качат в метрото, а не в “Мерцедеса”?”, попита още бившият служител на ГДБОП.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 60 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai NOODLES

    17 12 Отговор
    Не бих казал,по скоро на ВИС.

    Коментиран от #14

  • 2 От едно

    47 3 Отговор
    котило !!!
  • 3 Отровното трио

    61 7 Отговор
    Мачкай Рашкоооов

    Коментиран от #16

  • 4 Тити

    61 1 Отговор
    ДАНС и НСО трябва да се закрият това са черни дупки за изсмукване на купища пари от данъкоплатеца. А полза от тях няма никаква.

    Коментиран от #18

  • 5 Къде

    51 3 Отговор
    е Мето , когото охраняваше ? То , като че ли всички крими босове и бизнесмени , на които от "загриженост " държавата им предостави такива "охранители" бяха убити !
  • 6 Просто гражданин

    68 4 Отговор
    А НСО още охранява ПКП, тази изключително ценна кърджалийка се вози с мерцедеса s класа и с охрана.

    Коментиран от #9

  • 7 безпартиен

    51 0 Отговор
    Освен тези около 5000 "работещи" пенсионери в момента със заплата от 2500-3000 лв.месечно+пенсия+20 заплати за пенсионирането,МВР се източва и от т.нар."почивни станции"!Там изтичат огромни средства за поддръжка и за персонал!При съкращение на тези около 5000 "работници" и оптимизиране на натоварването,заплатите на останалите могат да се повишат чувствително!Същото е и с остарелите "бази за отдих" изискващи персонал и ремонти всяка година!Дали някой служител на МВР в страна от ЕС почива в такива "почивни станции"?Явно на нашето МВР по отношение на кадровия състав е необходим пълен ре подбор!В МВР има оперативна информация за всичко,за всеки кога,как,колко и на кого!Търси се единствено лицето което да даде нареждане всичко това да излезе на светло!Дори и 10 % от информацията да е вярна,то трусовете във върховете на властта ще са огромни и никой няма да го позволи!Така ще си караме в "преход"ако не се прекратят разхищенията на средствата от бюджета!Няма държава ва ЕС,САЩ и дори РУсия и бившите републики които да са в подобно положение -пенсионирани служители от бюджета да продължат да работят пак там!Но ние сме богата държава и при нас може!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ще се вози

    21 0 Отговор

    До коментар #6 от "Просто гражданин":

    за наша сметка още малко. Като променят закона и ще се нареди на опашката за месечна карта за метрото. (Освен ако не се върне на село...)
  • 10 ДОГАН И БОРИСОВ ПРЕВЪРНАХА

    34 1 Отговор
    БЪЛГАРИЯ В БАЩИНИЯ !! ПО ТУРСКО НЕ Е БИЛО ТАКОВА ЩАВЕНЕ НА НАРОДЕЦА !!!
    Е И НЯКОИ ДРУГИ ПОЛИТИЦИ ГРИЗАХА КОКАЛА !!!

    Коментиран от #19

  • 11 ДС УПРАВЛЯВА ОТ 1988г.БЪЛГАРИЯ

    26 0 Отговор
    ПРИСВОИХА ВСИЧКИ ЗАДГРАНИЧНИ ДРУЖЕСТВА И АПЕТИТНИ ИМОТИ .ВСИЧСИ РАБОТЕЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ,СЪЗДАДОХА БГ МИЛИОНЕРИТЕ,ГРУПИРОВКИТЕ КОИТО ДЪЛТО ВРЕМЕ ТЕРОРИЗИРАХА МАЛКИЯ БИЗНЕС,ПОДАРИХА ИМ ТУРИСТИЧЕСКИЯТ БИЗНЕС,ОВЛАДЯХА ЦЯЛАТА ЕНЕРГИЙНА СИСТЕМА,ПЛАВОСЪДНАТА СИСТЕМА .НАЛОЖИХА НИ ПОЛИТИЦИ КАТО ДОГАН.ЦАРЯ,ПЕЕВСКИ, БОРИСОВ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ДЪРПАТ КОНЦИТЕ!!!

    Коментиран от #13, #22

  • 12 Фактъ

    21 3 Отговор
    Спасението се казва Бойко Рашков . Знае им всяка стъпка .

    Коментиран от #15, #20

  • 13 vinety$

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "ДС УПРАВЛЯВА ОТ 1988г.БЪЛГАРИЯ":

    Групировката за която говориш управлява България от 1956. Тези си намират път към ЦРУ и си бачкат с тях и до днес. Дали ще се разкарат, едва ли. Господ може да ви отърве, но трябва да го поискате и с Неговото име на уста заради децата да ги изриете. Те си имат България и народа и за собственост, фирма. Оцеляли са в доста по-бурни времена от сегашното дърляне между Байдън и Путя за търбите. Единствената разлика е, че от 1956 до 1990 бяха дигнали стена около България и им бачкахме за по $200 на месец, и нямаше бягане. Сега милиони хора им възнаха а и цените са други, затова и фирмата им - България ООД е толкова зле.
    Със сигурност не могат да произведат нищо конкурентно, респективно продават предимно синтетика в Близкия Изто6и грабят хората.
    До кога, ами още 34 години и ще ви владеят век.
  • 14 Този Симеончо от затвора ли е

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Bai NOODLES":

    ИНТЕРВЮИРАН от ФРЮНИ? Изглежда на измъчван преди да напише статията си.
  • 15 Байко WG tarashko

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Фактъ":

    Дайте да му построим небоСТЪРГАЧ! Няма да му мислим дълго. На всеки нови избори НОВИ ПРЕСТЪПНИЦИ! ДОКОГА ЩЕ ВЪРВИМ НАЗАД?
  • 16 БР прикрива следите на Прехода

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Отровното трио":

    Хвърля прах с циганските арести. А, ключа на бараката е другаде. Многото щуротии на Дундю2, да се забавят, ако може да се спрат. Затова се търси оставката на ГП на България. Той си върши отлично дялкането на пораслите чепове.
  • 17 Без масови разстрели на милиционери

    2 0 Отговор
    Политици мутри магистрати нема да мине
  • 18 Ха сега да видим

    0 4 Отговор

    До коментар #4 от "Тити":

    Културиста на Кокорчо ще трябва да го командироваме в Дубай за икономически съветниник. То да не забравяме, че там имаме една БАНКА пари. Те пък кога ще ни го връщат черепухата?
  • 19 Да си върнем МИЛИАРДЕРИТЕ!

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДОГАН И БОРИСОВ ПРЕВЪРНАХА":

    Защо ги забравихме?Да им обещаем постове подобаващи на малтретирани от д.апарат и да се връщат с почести, както Царя!
  • 20 Кукуригооо!

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Фактъ":

    Заслужена почивка на пенсионерите. А, който си е ,,надробил", при бат Ставри на топло!
  • 21 Екс

    1 0 Отговор
    Тоя май е вдигал бариерата на бопа.
  • 22 Ние ти вярваме

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДС УПРАВЛЯВА ОТ 1988г.БЪЛГАРИЯ":

    Но нали знаеш песента на попа: не ме гледай какво пея, а какво върша! Дано поумнеем в близките 100години. Тогава да тръгнем по правия път без ДС и пра пра пра внуци на комунисти. За тях няма да мислим. Тях ги упражниха за повече от 100години.
  • 23 Перо

    7 0 Отговор
    Целият държавен апарат е за ревизия и разследване,после пълна реорганизация и подмяна на кадрите по установени критерии за длъжности. Не може да няма критерии за длъжностите Премиер и Министър на МВР,а да има безброй изисквания за охранителен полицай! Вижда се,че един престъпник е по-лесно да заеме най-високите постове в държавата, от колкото да стане редови полицай!
  • 24 Перо

    6 0 Отговор
    И това ГДБОП го създаде Драгалевския лаборант,на времето,/чрез един Министър с лакирани нокти/, да противопостави,изземе определени функции и неутрализира ДС! Видя се после, колко висши полицаи работят за наркоразпространителите. И те са за закриване!
  • 25 Факт

    1 0 Отговор
    Фандъкова в метрото!?
  • 26 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Абсолютно правилно.
  • 27 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ДА ПРАВ СИ ---НО, ЗА ДА ЗНАЕШ ТЕЗИ НЕЩА ТРЯБВА ДА СИ ОТ ИГРАЧИТЕ В МВР --НЯМА ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ !!!! НО ДОРИ И КАТО ТАКЪВ-СИ ПРАВ И ТРЯБВА ПРОМЯНА С "ХВЪРЧЕНЕ НА ГЛАВИ " !!!!!
  • 28 Болярин

    0 0 Отговор
    Ами какво чакате - създайте необходимите условия - независима следствена служба, прокуратура и съд ! И всеки, АМА ВСЕКИ СЛЕД 1989 г., с доказано прекрачване на закон и правомощия, по бързата процедура, без смекчаващи вината обстоятелства, споразумения и пр. измъкване - В ЗАТВОРА !!!
  • 29 Боги такежиев

    0 0 Отговор
    Симеончо, Симеончо... ти най малко имаш право да говориш за други, ти доноснико на ДС колко колеги и,, приятели,, си затрил с доноси те си долен мръсник...