Last news in Fakti

6 Декември, 2021 14:30 2 194 14

Младеж блъсна и уби баба край Пловдив, и избяга, било го страх от агресивния ѝ син

  • блъсната-
  • баба-
  • село маноле

Той напълно призна вината си

Младеж блъсна и уби баба край Пловдив, и избяга, било го страх от агресивния ѝ син - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

24-годишният Лазар Крумов се изправи пред съда днес, затова че прегази и уби възрастна жена в пловдивското село Маноле. Младежът изцяло призна вина пред магистратите от Окръжен съд и получи минимално наказание за деянието си. В залата присъстваха близки на Лазар, както и семейството на починалата Василка, съобщи trafficnews.bg.

През лятото на 2019 година, Лазар продавал кокошки на 79-годишната Василка Димитрова от Маноле. След като се качил в управлявания от него камион, при каране на заден вход не видял възрастна жена и я блъснал, в следствие на което тя починала. Младежът се уплашил и избягал. След като се прибрал разказал на родителите си какво се е случило и те се обадили на адвокат и младежът веднага се предал.

На днешното разпоредително заседание адвокат Стефан Петров, който представлява защитата на Лазар поиска минимално наказание за престъплението, предвид всички смекчаващи вината обстоятелства около инцидента и признаването на вина от младежа. Той посочи също, че Лазар е избягал, защото е разбрал, че идва синът на възрастната жена, който бил лош и щял да ги набие. Младежът бил с 12-годишен спътник в камиона.

Пред магистратите Лазар беше лаконичен:

"Не видях бабата, съжалявам. Изплаших се и избягах. След това веднага се предадох", каза младежът.

Прокурорът по делото Петър Петров поиска условна присъда за Лазар. Той изтъкна, че се касае за млад човек, който работи и не е осъждан. До момента не е имало случай, в който да му е била отнета книжката, въпреки няколкото нарушения на ЗДвП.

Адвокатът на частните обвинители от своя страна поиска ефективна присъда, защото Лазар е блъснал два пъти Василка и не е бил сам тогава, което значи, че не е подходил сериозно и не е осигурил безопасно движение на камиона.

След изслушването на страните по делото, съдът определи наказание от 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок. Предвид младата възраст на Лазар и това, че не е осъждан, изтърпяването е условно. Шофьорската му книжка също се отнема за срок от 4 години, което значи, че той няма да може да изпълнява работните си задължения, които включват управление на МПС. Той се задължава също да заплати и разноските на съда – 2133 лева и по 1500 лева на частните обвинители.

Пред журналисти, адвокатът на Лазар заяви, че няма да обжалват наказанието и той ще изтърпи присъдата си.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    15 1 Отговор
    Марийче, как се кара "на заден вход" ❓
  • 2 Активист на БКП

    2 9 Отговор
    Циганин е ,нали???
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    5 0 Отговор
    Да нямаш някакви задни мисли за задния вход ❓
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бачо

    9 0 Отговор
    И после се чудим кога ще свърши този ад по пътищата,ами никога ,убиваш човек на пътя ,признаваш си и хоп условна.Затова газ на колите,мачкайте на воля ,а после ще стоите някоя година без книжка,важно е че сте на свобода,да ви и таковам демокрацията

    Коментиран от #8, #9, #13

  • 6 Наркос

    9 0 Отговор
    Нищо присъда , все1 трева е пушил. Жалко за близките на жертвата, но това е бг...
  • 7 2349

    4 0 Отговор
    Откога, да се извиниш е лаконично!Е,използвайте думите по предназначение,особено ако си вадите с това хляба!Мисирщина
  • 8 Механик

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "бачо":

    Моли се да не ти се случи нещо подобно! Никой не е застрахован, колкото и да внимава. Аз знам още 2 подобни случая.
    Ако написаното в статията е вярно, не виждам в какво упреквате водача?! Не е карал пиян, друсан, с превишена скорост и не е опитал да се укрива, а се е предал ВЕДНАГА.
    Пак казвам! Никой не е застрахован, че няма да предивика трагедия на пътя.

    Коментиран от #10

  • 9 Дядо Благо

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "бачо":

    Само се моли, на теб да не ти се случи и ти да не си зад волана. Защото белята става за части от секундата и връщане назад няма. Момчето нито е било пияно, нито е било надрусано, нито е карало с превишена скорост. Няма и никаква умисъл в това което е направил. Ами питам аз за ония летящите надрусани камикадзета дето летят по пътищата, като онова лaйнo, дута уби Милен Цветков и всички останали пияни и наркоманчета, които карат и се чувстват безнаказани - Какво правим с тях?
  • 10 де юре

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Механик":

    Никой не е застрахован но много станаха " палачорите " по пътя , механико . За такова деяние 4 г без книжка е малко - минимум 10г за да има по сериозно отношение към пилотското място !

    Коментиран от #11

  • 11 Механик

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "де юре":

    Аз не съм против да се дават реални присъди дори за неразумно и агресивно шофиране (дори без да има инцидент). Изобщо даже не съм против, защото това поведение е с висока опасност степен на риск, а най-вече е УМИШЛЕНО. За пияните, друсаните, даже няма да говоря.
    Но не може за човек, който е убил без умисъл, че дори не и по невнимание (има слепи зони), който нито е бил пиян, нито друсан, който несе е укривал а се е предал, да искате същото наказание, като за тоя, дето уби Милен Цветков.
  • 12 Ранърсъ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Киро Жарта":

    Сутерена със "задния вход" ти го преотстъпвам.За мен таванският етаж -там под "слънчевите,тъмни....панели" :)))
  • 13 БАЙ Х@Й‼

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "бачо":

    Преди 5-6 години, пак преди Коледа , след като напазарувах в една верига , натовари покупките и влизам в колата . Беше вече тъмно. Паля, оглеждам се и включвам задна, парктроникът се разпищя, а няма нищо. Слизам и .... една баба приклекнала до бронята щото току-що й прималяло!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.