Last news in Fakti

15 Декември, 2021 12:22 1 772 8

МВР отчете повече убийства, но и спад на престъпността

  • мвр-
  • статистика-
  • мерки

Най-осезаемо – с 31%, е намалението при кражбите на моторни превозни средства

МВР отчете повече убийства, но и спад на престъпността - 1

Статистическите данни отчитат устойчива тенденция за намаление на престъпленията в периода януари-ноември 2021 г. (с 8%) спрямо същия период на предходната година, съобщиха от МВР.

Същевременно през тази година са разкрити повече регистрирани престъпления - 46%. Спрямо същия период на 2020 г. (43%) повишението е с 3 пункта.

Най-осезаемо – с 31%, е намалението при кражбите на моторни превозни средства (411 регистрирани през 2020 година, 282 - през настоящата). При грабежите намалението е с почти 21% (регистрираните през тази година са 772, за същия период на миналата броят им е 974).

Отбелязва се спад и при кражбите - с почти 14%, и при престъпленията, свързани с наркотици - с 3,4%, като при тях разкриваемостта тази година е близо 75% (повишение със 7,5 пункта спрямо миналата година).

Регистрираните през тази година убийства са с 21 повече. Разкриваемостта обаче и през двата периода – месеците януари-ноември на 2020 и 2021 година, е почти 100%.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗАКРИВАЙ...13-я ...МИЛИЦИОНЕРСКИ КЕН'ЕФ

    8 0 Отговор
    ВЪН , МУЛТИМИЛИОНЕРИТЕ ОТ МВР
  • 2 тони

    4 1 Отговор
    И РИКИЯ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА............ЖАЛКАРИ
  • 3 За протокола

    5 0 Отговор
    Стъкмистика в действие!
    Аз лично зная за престъпления, които МВР отказва да регистрира.

    Коментиран от #6

  • 4 Механик

    3 1 Отговор
    Нечуван успех! Тежките престъпления срещу живота на хората са се увеличили, но нищо, все пак са намалели кражбите на бельо от просторите! Напредъкът е невероятен! Отивам да си налея една зелева чорба по тоя случай!
  • 5 гост

    2 0 Отговор
    Браво , по добре убийства отколкото кражби. Интегрираме се с пълна сила , скоро ще застигнем краварите и ще ги задминем.
  • 6 Дедо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "За протокола":

    Това е като приказката за голия цар...
  • 7 БПФ

    1 0 Отговор
    "Спадът на престъпността" статистически, се дължи на това, че все повече хора НЕ подават жалби, поради пълното бездействие на ушeвите !!!
  • 8 Кукуригов

    0 0 Отговор
    Явно само професионаляги са останали на терен. То какво беше преди-сульо и пульо тръгнали престъпници да стават. Сега вече е друго нещо.