Last news in Fakti

19 Януари, 2022 07:39 9 483 32

Асен Йорданов: Поръчан съм от високопоставен прокурор

  • асен йорданов-
  • поръчан-
  • прокурор

Срещу мен имаше и покушение с опит за убийство и тогава се оказа, че поръчител е лидер на българска партия, допълни журналистът 

Асен Йорданов: Поръчан съм от високопоставен прокурор - 1
Снимка: БГНЕС

Подадох сигнал в полицията, направи се разследване и се оказа, че поръчител на поръчката за покушение или срещу здравето, или срещу живота ми е прокурор, който е на високопоставена позиция в съдебната власт. Това го установиха полицаите, тоест чрез техни методи и средства, специални разузнавателни средства и така нататък, се оказа, че поръчителят е прокурор. Това каза собственикът на сайта "Биволъ" Асен Йорданов пред Телевизия 7/8.

Преживявал съм опит за убийство, опит за покушение, и съдебни дела, и заплахи, всичко това през цялата си журналистическа практика. Рязали са ми гумите на колата и когато съм карал със 140 км на магистралата, ми се пукала нарязана гума. Срещу мен е имало и нападения, не се самоизтъквам, но с тази практика, това не е добра атестация за страната въобще и може би е една от причината да сме в момента на 112-то място по свобода на словото, каза още той, цитиран от frognews.bg

Срещу мен имаше и покушение с опит за убийство и тогава се оказа, че поръчител е лидер на българска партия. Относно първия случай с прокурора, тогава той стигна до тогавашния главен прокурор Борис Велчев. Имаше дисциплинарки, имаше предложение за прекратяване на правомощията му във Висшия съдебен съвет, но след лобирали за него, Висшия съдебен съвет не го отстрани. Относно лидера на политическата партия, който ме поръча, така или иначе производството, което се водеше от прокуратурата по член 115 от НК, не можа да събере достатъчно доказателства, така че да го изправи пред съда, каза още Асен Йорданов. Той уточни, че покушенията срещу него са се случили по време на управлението на тройната коалиция - ДПС, НДСВ и БСП.

До момента никога не съм научавал, когато се е подготвяло нещо сериозно, като покушения срещу мен. Единия път само успях да разбера, тъй като бях взел специални мерки за сигурност и фактически засякох поръчковата бригада първи, преди те да забележат мен. Тогава, след като успях да ги засека, те се изнесоха от мястото, където трябваше да бъда причакан, допълни Йорданов.

Имало е заплахи срещу мои колеги. Преди време си спомням една от особено бруталните заплахи беше срещу моята колежка Мария Николаева, с която бяхме направили поредица от разследвания за покушенията срещу природата, по-специално бетонирането на Южното Черноморие и парк Странджа. Тогава в редакцията на вестник "Политика", където аз работех преди Делян Пеевски да ги изкупи тези вестници, нахлуха мутри и викнаха Мария Николаева. Заплашиха я в самата редакция и я удряха по главата с вестник "Политика", на който имаше печат на Народното събрание, тоест че е безплатен абонамент на някой от депутатите. Казаха ѝ, че с това красиво лице, трябва да внимава какво пише, защото някой ден може на улицата случайно някой така да я залее с киселина. Тя много тежко го преживява, тогава получи сериозен стрес. Между другото Мария почина, тя почина съвсем млада преди няколко месеца миналата година. Бог да я прости, тези неща ѝ се отразиха на здравето, така че те не остават без последствия за журналистите, разкри още журналистът.

Относно други покушения, ами аз бяха написал статия, когато имаше покушение срещу колегата Огнян Стефанов. Тогава той едва оцеля, бяха го инвалидизирали за дълго време и аз тогава написах един много остър материал, че всъщност посегателство срещу Огнян Стефанов е посегателство срещу цялото общество. Разбира се, и поръчителите, и извършителите срещу този брутален акт останаха неразкрити и ненаказани също. Както и тези мутри, които ние ги идентифицирахме, които нахлуха в редакцията на вестника, така или иначе те никога не бяха подведени под съдебна отговорност, допълни Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шерлок

    72 15 Отговор
    Ау какъв финес, каква коректност!
    Никой не разбра че става въпрос за оня с каскета и другия от Банкя.

    Коментиран от #14, #16

  • 4 вижда се

    78 4 Отговор
    Бандитска държава , където прокуратурата пази мафията !!!

    Коментиран от #29

  • 5 Росен

    64 14 Отговор
    То е ясно че поръчителят на убийството е Банкянската мутра.
  • 6 Иванов

    61 11 Отговор
    Прокуратурата 12 години обслужваше Мафията ГЕРБ-ДПС. Първо Цацаров, после протежето му Гешев. Време е това да се промени.

    Коментиран от #23

  • 7 Нищо

    51 6 Отговор
    необичайно , вярвам му !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Спомням

    49 4 Отговор
    Си преди години той живееше в Бургас. Бяха го нападнали двама да го бият и той им отвърна подобаващо. Оказа се че е тренирал някакъв боен спорт, а пък те не знаели :D
  • 10 4856

    16 25 Отговор
    Един порьчков журналист се жалва! Срещал сьм се с "най- принципните" журналисти и Тошко и Енчев и Калина и някой други, когато чуят че трябва да засегнат близьк до властта бягат,затварят телефони , инфармацията не била интересна в момента и т.н.

    Коментиран от #28

  • 11 МАФИЯТА е в правителството 😇

    24 3 Отговор
    Затова го нападат!не им е удобен!
  • 12 Петров

    38 13 Отговор
    ГЕРБ окончателно се разкри като продължение на мафиотската структура на ДПС и това вече е ясно дори и за най-големите наивници. А фактът, че Борисов беше готов да продаде националните интереси на сатрап като Ердоган, само за да спаси кожата, би следвало да е предмет на интерес за разследващите органи и органите на националната сигурност.

    Коментиран от #15

  • 13 Ти ходи

    16 8 Отговор

    До коментар #8 от "Абе шик":

    да ти сменят главата че в тая няма нищо.
  • 14 kkk

    22 2 Отговор

    До коментар #3 от "Шерлок":

    Да беше чел внимателно, а? Става дума за по-стари времена и се говори за хидроинженера от сараите и тогавашен прокурор, но НЕ главен...
  • 15 Само питам

    24 13 Отговор

    До коментар #12 от "Петров":

    Какъв герб те е обсебил? Човекът ясно ти каза Тройната коалиция, НДСВ, БСП ш ДПС. ВЕЧЕ ОТ 10 МЕСЕЦА УПРАВЛЯВА ДИКТАТОРА РАДУРО.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Един

    23 0 Отговор
    Пич, кажи им имената бе, какво ги криеш?!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 кУмУнист

    8 15 Отговор
    Много ми е смешен тоя, то Кастро и Ким Чен нямат толкова опити за покушение. Тоя ма отвлече, онзи ме гърмеше, трети ме поръча но никакви имена, че иначе без доказателства ще го разорят и той си насосва. Йорданов терминатора. Собствениците им дойдоха на власт и вече няма разследвания, няма нищо. Едно там мрънкане но никаква активност.
  • 20 Докога ли?

    15 5 Отговор
    Докато не бъдат сменени Гешев и протежето му Цацаров.И докато ОПГ-то начело с Тлъстия не бъдат въдворени на топло.
  • 21 А бе

    10 15 Отговор
    Като го гледам този медиен герой,него може да го е поръчала само дотегналата му жена!
  • 22 Тоа

    10 9 Отговор
    Тоа е поредния боклук, дава интервю при друг боклук а от тях се интересуват само боклуци!
  • 23 КойНеСкачаЕчервен

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    И как ще се промени, като се оплакваме и драскаме тука ли!?
  • 24 Омерзен

    3 6 Отговор
    Тозе е абсолютна подлога и изнудвач. Преди му бях фен, но започна да плюе хора, за които на 100% знам, че няма нищо вярно и се оказва ,че или ги изнудва да сключват ПР договори със жена му или други му плащат за да цапа и клепа.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този

    7 6 Отговор
    Много криминалета е гледал, голям герой се изкара. Кой ли пък му чете парцала, та чак да се занимава с него. Него няма нужда да го бият, по добре да му бръкнат в джоба като го осъдят за фалшивите новини с които манипулира.
  • 28 4856

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "4856":

    колкото минуси да пишете , това е истината. купената журналистика е факт!
  • 29 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "вижда се":

    Прокуратура и мафия в бг са синоними. Тея бандитите дето са по затворите са от най безобидния и организиран тип. Тея с униформа и власт са баш мафиотският елит
  • 30 Веднага да го освидетелстват

    2 3 Отговор
    Ама не в полицията, а в Карлуково? И тоя сигурно "има доказателства ама няма да ни каже" като изгърмелия бушон Рашков - от 1000 подслушвани останаха само 7 ???
  • 31 Възмутен

    1 4 Отговор
    Този пък кой го знае, та да го поръчва. Е , ако се прави на хитър и взимам пари за да пише срещу той или оня , тоест поръчково журналистче , то тогава ще има проблеми. Ама щом още пише или поръчителят е некъдърен или изпълнителите. Да си знае , че в бъдеще ,може да попадне на точните хара, професионалисти, които няма да сгрешат. Всеки трябва да отговаря за действията си и постъпките си, журналистите също. Има Господ за всеки.
  • 32 Европа

    0 0 Отговор
    Имена....