Last news in Fakti

19 Януари, 2022 11:04 3 436 22

Убитата жена в Русе е била удушена, следена е повече от месец

  • убитата-
  • русе-
  • душена-
  • следена-
  • повече от месец

Установили са навиците от ежедневието ѝ и са разбрали, че има практика да носи в себе си голяма сума пари, казват разследващи 

Убитата жена в Русе е била удушена, следена е повече от месец - 1
Снимка: БГНЕС

Убитата собственичка на верига аптеки в Русе е била първо удушена, а след това тялото ѝ е разчленено на части, съобщиха на брифинг от Окръжната прокуратура, цитирани от bTV. Тя е убита на 11 януари близо до река Русенски Лом, а частите от тялото са скрити в населено място в близост до града – на около 30 км. Сигналът за изчезването ѝ е подаден на 14 януари от нейните близки.
Двамата похитители са планирали дълго грабежа, като са я следили повече от месец.

"Установили са навиците от ежедневието ѝ и са разбрали, че има практика да носи в себе си голяма сума пари. Излязла е от една от аптеките, която стопанисва, и е носела 20 000 лева. Тръгнала е към обществен паркинг, когато е била похитена", обясниха още от прокуратурата.
Как е извършено престъплението

Жената се е насочила към автомобила си близо до сградата на НАП, там е пресрещната от извършителите. Единият от нападателите е бил облечен в униформа със знаци на полицията. Представил се е като служител на полицията и е поискал личната карта на жертвата, за да извърши мнима проверка.

След това е влязъл в нейния автомобил и е определял посоката на движение. Другият извършител се е движил след тях с друга кола. По време на движението на жертвата са поставени белезници. По-късно, близо до мястото, тя е преместена в другата кола и са се отправили към дома ѝ, защото похитителите разбрали, че там се съхраняват още пари.

Жертвата е отведена до жилището, от къде са отнети и останалите пари - около 45 000 лева. След като са отнети и тези пари, двамата решават да извършат умишлено убийство, за да прикрият следите от отвличането и грабежа. Те са били притеснени, че жертвата е имала възможност да ги види, да чуе гласовете им и да види и автомобила, в който е преместена.

Жената е отведена в покрайнините на града, близо до река Русенски Лом където е удушена. На следващия ден, за да прикрият следите от престъплението, са разчленили тялото и частите от него са изхвърлени в покрайнините на едно от селата на около 30 км от Русе.

Какъв е профилът на извършителите

Извършителите са двама мъже, инициалите на двамата са Г.А. В. – роден през 1972 г., вторият е с инициали М.С.М. и е роден през 1966 г. Двамата имат регистрации в полицията

Първият е регистриран за бракониерски лов, има резрешително за ползване на оръжие. Вторият е регистриран за измами, като има и осъждане назад в годините за документна измама.

Към момента на извършване на престъплението са безработни, познавали са се от 4-5 години, имали са си доверие.

Изключително брутално е тяхното отношение към жертвата на престъплението, посочи прокурор Георги Георгиев.

По тяхно разпореждане жертвата е провела два телефонни разговора със съпруга си, по време на които е настоявала той да не я търси.

„В желанието си да преместят жената от едната кола в другата при отвличането ѝ, автомобилът на жертвата е оставен паркиран на място, на което е затруднявал движението. Така оставен автомобилът явно е подразнил хората, живеещи в района, които са спукали три от гумите на колата – по няколко пъти всяка“, съобщи прокурор Георги Георгиев. Той отбеляза, че това е объркало разследващите и са започнали работа и по други версии.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфa Вълкът

    25 0 Отговор
    Такова планиране, а такива елементарни грешки с гласове и използване на лесно проследими автомобили!
    Сега остава да ги изкарате и любовници!
  • 2 питам

    22 1 Отговор
    И 5 на год. ли ще ги осъдите ,или на доживотен затвор ,без право отмяна !!!!
  • 3 Реалист

    3 2 Отговор
    Тайното разузнаване я е следяло !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Провинция

    35 0 Отговор
    Защо имената на убийците се посочват с инициали? Това първо. Второ, чудя се по пътя до дома на жената, пред блока й примерно, никой човек ли не са срещнали, тя не е ли направила опит да сигнализира на случаен минувач, на преминаващ автомобил, че нещо се случва. Русе е това все пак, не е нашето село. После, другото супер странно нещо - обадила се на мъжа си, като е настоявала той да не я търси!!!!! Моля, моля. Какъв е този мъж, дето най-спокойно ще приеме това, без да се усъмни. Още повече, че тя в този момент е била похитена,, вероятно гласът й е звучал различно. Много е съмнителна тази работа с мъжа й. Май там трябва да се разрови полицията по-дълбоко.

    Коментиран от #6

  • 6 Да, смущаващо е

    26 0 Отговор

    До коментар #5 от "Провинция":

    И друго - точно в този момент, съпругът е бил извън града! Много удобно. Тези престъпници откъде са знаели, че мъжът на жертвата го няма? Цял месец я следят, и точно когато мъжът го няма - правят удар. Много издиша тази история.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 валци

    0 0 Отговор
    Задържани ли са ?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Статия

    2 1 Отговор
    Написан в стил разследващ полицай .... случая е приключен 20 години и вън след 15 ...
  • 12 ИВАН

    10 2 Отговор
    Браааво, родната полюция ни пази - опазила е и тази .... ама се замислям над самата система, дали самия свят в който живеем не е сбъркан - свят в който човешкия живот не значи нищо, а парите са всичко - и аптекарката, и убийците са били жадни за пари - намерили са си ги
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 бж45

    14 2 Отговор
    Хванали двама с минало, а дали те са извършителите? Или просто са били принудени да самопризнаят? Полицията умее да накара човек да самопризнае. На Запад проверяват застраховки на жертвата и др. такива неща. Откъде са знаели, че тя се разхожда с големи суми пари? Едва ли в аптеката брои хиляди левове на публично място пред клиентите и публично пъха пачките в чантата си.
  • 15 Пфууу

    11 0 Отговор
    Ето двама превъзпитали се ! Крайно време е затворите да станат място за изтърпяване на присъди, а не за превъзпитание!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    изроди чудовища психопати дано горите в джендема
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 2 Отговор
    мръсни к о п,,та СМЪРТЬ за вас
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    някога имаше смъртна присъда
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    ПУСНАХА НАГЛИТЕ И УБИЙЦИТЕ СЕ РАЗВИХРИХА
  • 21 Иван

    4 0 Отговор
    Какъв откуп? Ти носи пари като инкасо и чакай да видиш какво ще стане ...
    За пари в брой си има инкасо ...
  • 22 Не съжалявам!

    3 0 Отговор
    Всички по тъмни бърчеди, а и по белите..вместо да крадете най много 30-40лв от пенсионери и да рискувате с един шамар да ги утрепете, по добре посетете най близкия от ГЕРБ...за тая казват имала 200000лв кеш(как ли са отишли там?),аз ще участвам само ако ще е за Боко милиарда,после милиарда и от щерката....не пиша нули за да не стане объркване