Last news in Fakti

23 Април, 2013 17:39 2 457 1

3000 лева парична гаранция за производител на синтетична дрога

  • 3000 лв.-
  • парична гаранция-
  • синтетична дрога

Мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 3000 лева ще търпи Мартин Кръстев от Тутракан, разследван за производство на синтетична дрога, предназначена за наркопазара. Днес Варненският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Варна (ВОС) от миналата седмица, с което бе изменена от „задържане под стража” в „парична гаранция” процесуалната мярка за принуда спрямо  29 годишния мъж. Той има 14 дни, за да внесе определената гаранция и едва тогава ще напусне ареста.
 

Припомняме, че в началото на февруари тази година при специализирана полицейска акция на ТЗ БОП във Варна, в квартирата на 44 годишния Милен Валянов, органите на реда разкриха прекурсори за производство на синтетична дрога, в т.ч. и течен Ефедрин. При последвалите процесуално следствени действия полицаите иззели синтетична дрога "опакована" в пластмасово яйце, а в ареста бяха задържани Мартин Кръстев и съгражданина му Милен Валянов. Още в първите часове на разследването са били събрани множество доказателства, материали и гласни свидетелства, в това число и на лица от Тутракан.

Днес Апелативният съд във Варна определи като неоснователен частния протест на прокуратурата срещу изменената мярка за неотклонение на Кръстев. Въззивният съд сподели изводите на ВОС за наличието на обосновано предположение, че Мартин е съпричастен към производството на синтетичната дрога, предназначена за продажба. Съдът намира обаче, че втората законова предпоставка за постоянния арест на този обвиняем вече не е налична и няма опасност Кръстев да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление. Всички процесуално следствени действия вече са извършени и се очаква единствено заключението на Физико-химичната експертиза, назначена в София. Мартин е съдействал от самото начало на разследващите и има чисто съдебно минало.

Определението на Апелативния съд във Варна, с което е потвърдена „паричната гаранция” в размер на 3000 лева спрямо Мартин Кръстев, разследван за производство на синтетична дрога, предназначена за продажба е окончателно.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivaylo mihaylov

    0 0 Отговор
    Той ги изкарва за 3 вечери тези 3000 лв,виж ако му сложат 300 000 може да не успее да плати,или ако духне ще напълни поне хазната. Смешно е когато съдят някой за 2 млн. злоупотреба да му слагат гаранция 5 или 10 хл. лв. В САЩ ако са те хванали с дрога за 1500 длр. ти слагат 100 хл. гаранция. Няма като тука подигравки.