Last news in Fakti

23 Януари, 2022 12:09 6 468 12

Експерт: От самото начало са решили да я лишат от живота ѝ

  • русе-
  • убийство-
  • еранухи пехливанян

Извършителите имат повече криминални деяния, отколкото са известни, убеден е Тодор Тодоров

Експерт: От самото начало са решили да я лишат от живота ѝ - 1
Снимка: БГНЕС

Брутално убийство беляза тази седмица. Една жена в Русе загуби живота си. А ние не можехме да намерим обяснение какво може да извади от хората такава жестокост.

В началото на седмицата собственичка на верига аптеки в града и съпруга на общински съветник от ГЕРБ- Еранухи Пехливанян, е открита убита по особено жесток начин. Тялото на жената е било намерени в река Русенски Лом. 10 дни по-рано жената е изчезнала, а сигналът в полицията е подаден на 14 януари.

Двама души правят пълни самопризнанията за жестокото убийство. Жената е била следена около месец от извършители, които научили, че обикновено носи в себе си голяма сума пари в брой. Във фаталния ден я причакват в близост до аптека. Извършителите твърдят, че са решили да я убият в хода на грабежа.

„Още първоначално са решили да я лишат да живота ѝ. Щом не вземаш мерки да се прикриеш, планировката е била да вземат каквото могат от нея и след това да я лишат от живота“, коментира криминалният психолог Тодор Тодоров в „Тази неделя“.

Според него извършителите имат много повече криминални деяния в своето минало, отколкото е известно.

„В тази работа има градация. Не се става престъпник от вчера за днес. Щом си решил да убиеш за някакви пари, които не са много, за теб човешкият живот няма никаква стойност, а само парите“, коментира Тодоров.

По думите му обаче те не са били достатъчно "добри логистици", за да могат да следят жертвата си цял месец и най-вероятно са събирали информация за нея от други хора.

Що се отнася до твърденията на познати на един от извършителите, че той е спокоен и тих човек, криминалният психолог отбеляза, че не се си спомня в своята кариера някой убиец да е бил описван от познатите си като лош човек – „те винаги си плащат сметките и поздравяват“.

Според Тодоров твърденията на единият извършител, че е бил принуден от своя съучастник със заплаха да участва в убийството са „нелепи“. По думите му той е имал достатъчно време, за да реагира.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    17 1 Отговор
    Пак няма да има Наказани! Колкото по голямо изтъпление направиш, толкова по Невинен си на територията.
  • 2 сила

    21 3 Отговор
    вижте мъжа и какви ги е вършил.......помните ли взривената аптекарка на Шишман пред 7 мо училище.....общински съветник от ГЕРБ
  • 3 9337

    37 7 Отговор
    Беднотията и мизерията водят до оскотяване. Госпожата е водила щастлив живот, покрай бизнеса, поръчките, партията, но идва Видовден и се плаща цената за това. Тук ще стане като Колумбия и Венецуела, ще започнат да убиват хора за маратонки, за торба с хранителни продукти, а всеки с повече от 5 лева в джоба ще е враг. Паралиите ще живеят в един квартал и няма да смеят да си покажат носа навън, че ще ги стрелят на общо основание. Всичко ще е затънало в кредити, дългове, лихви и наркотици.

    Коментиран от #4, #8

  • 4 сила

    21 9 Отговор

    До коментар #3 от "9337":

    ти си като конник на Апокалипсиса бе......карай го по полека и не залитай толкова по религията , просто си сипи голема водка и сложи некво мезе
  • 5 НЕЩО НЕ Е НАРЕД

    18 0 Отговор
    в цялата история.Версията за кражба издиша.

    Коментиран от #11

  • 6 !!!!

    5 1 Отговор
    Прочети за некадърността на НОИ
    dunavmost.com/novini/pensioner-dokaza-che-edna-chast-ot-balgarite-poluchavat-nepravilno-izchisleni-pensii
  • 7 Кики

    14 7 Отговор
    Един паразит по малко, не е голяма загуба, недейте рева на чужд гроб
  • 8 Много точно

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "9337":

    ние оскотяваме и деградираме. Това е истината, след като ценностната система е заличена за последните 30 години. Дано не ни доведе до канибализъм.
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 2 Отговор
    не мога да разбера ...Какво чакат???Ако бе в династията Мин...Щяха първо да им вземат цялото имущество и децата ,жените на тези щяха да са на улицата !!тях щяха да геи разчекнат между 4коня и толкоз.Нито щяха да коментират нито да ги съдят и те да се оправдават???накрая,както сте я подкарали ще излезе,че тези двамата са направили добро на жертвата
  • 10 Роза

    13 1 Отговор
    Отнемането на човешки живот по каквито и да е причини води до лоша карма,която за съжаление се предава и на следващите поколения.Ако тези умрат в затвора,за тях това ще бъде идеалният край!Пожелавам им го от сърце!
  • 11 Умен по цялата глава

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "НЕЩО НЕ Е НАРЕД":

    Абсолютно си прав.Отвсякъде " мирише" ,че жената е "Поръчана" и най - подозрителния е Съпруга й...Разнася КЕШ парите от бизнеса насам- натам...Млад любовник,ревнив съпруг....Арменска Справедливост.....Мокра поръчка отвсякъде!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    те са психопати садисти чудовишщни изроди