Last news in Fakti

2 Февруари, 2022 14:00 9 272 26

Ексхумират починалата в Спешното във Враца Миглена

  • враца-
  • болница-
  • жена

Допълнителните действия по разследването продължават и днес

Ексхумират починалата в Спешното във Враца Миглена - 1

Появиха се още подробности около трагедията, разиграла се в болница във Враца. 43-годишната Миглена Сиреняска издъхна пред очите на детето си, докато чакаше на регистратурата.

Сега стана ясно, че под ръководството на Окръжна прокуратура – Враца се водят активни действия по разследване за смъртта на жената в спешното отделение на болницата в града.

„Във връзка със засиления обществен интерес по повод настъпилата смърт на жена в спешното отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца, Окръжна прокуратура - Враца уточнява, че след самосезиране на 01.02.2022г. е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

Деянието е квалифицирано по чл.123, ал. 1 от НК - причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност.

В рамките на вчерашния ден са разпитани свидетели, сред които и близките на починалата. Иззета е медицинската документация по случая от МБАЛ - Враца.

С оглед необходимостта от изготвяне на съдебномедицинска експертиза за установяване причината за смъртта на пострадалата, предстои извършване на ексхумация и аутопсия.

Допълнителните действия по разследването продължават и днес.

В кратки срокове следва да бъдат разпитани нови свидетели, в т.ч. длъжностни лица от структурите, относими към инцидента.

Иззетите видеозаписи от спешното отделение на болницата ще се приобщят към доказателствения материал по делото.

Изискана е документация за трудови договори и длъжностни характеристики на служители, вкл. вътрешни правилници и задължения на съответните медицински лица в МБАЛ – Враца.

Събира се допълнителна медицинска документация, касаеща здравословното състояние на починалата.

Предстои детайлен анализ на всички данни, получени от Центъра за спешна медицинска помощ – Враца, както и на приети, регистрирани и отработени повиквания на телефон 112.

Очаква се писмена информация от Изпълнителна агенция „Медицински одит“ РЗОК - Враца относно констатираното по случая.

Въз основа на получената информация в хода на досъдебното производство ще се предприемат допълнителни действия от страна на разследващите органи при Окръжен следствен отдел на Окръжна прокуратура – Враца“, уточниха разследващите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    61 1 Отговор
    Бог да я прости.
  • 2 Последния Софиянец

    82 9 Отговор
    Паметникът на НДК на жертвите на комунизма ще го направим паметник на пострадалите от бялата мафия.

    Коментиран от #4, #5, #11, #12, #17

  • 3 Мдааа....

    97 2 Отговор
    Жената си отиде...остави малко дете сираче.Започнали разследване....Колкото да им мине номера пред обществото.Такива случаи са хиляди.Ако човека не бе заснел видеото...щяха да я пишат и горката женица Ковид.Да позная... уволнената служителка след една две години пак ще я сложат в някоя болница.Сега го правят само и само да успокоят страстите.
  • 4 гост

    18 21 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    пуми@ят аре замълчи.
  • 5 АААААААААа

    46 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    При преуспялата ДЕМОКРАЦИЯ са умрели повече? Затова ПАМЕТНИК на ДЕМОКРАЦИЯТА 35 години стигат е необходимо?
  • 6 АААААААААа

    7 45 Отговор
    На ТОА снимача ще му разкатаят фамилията от разпити в МВР и съдебните заседания като свидетел? Апа ако има и някой да го пита: Вие господине какво правихте - Ми гледах ЦИРК и снимах?

    Коментиран от #13

  • 7 нннн

    48 1 Отговор
    При такъв скандал можеше.да се изчака с погребението. Даже бе задължително!
  • 8 да питам

    61 1 Отговор
    Кога почина , кога я погребаха , та да я ексхумират ?

    Коментиран от #16

  • 9 АААААААААа

    48 0 Отговор
    И ниКОЙ не пита: А защо я закопахте тази женица като няма аутопсия? Ще кажат па тя горката беше на улицата? ЦИРК за жалост. Човещина НУЛА? ЛАПАНИЦА да има?
  • 10 Дара

    30 1 Отговор
    Съдете и на казвайте тези нехайни и зли служители от спешни отделения. Да се научат как да се държат с пациенти.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 мдаааа

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Некой път на акъла ти му требе доста време , та да се намести ...
  • 13 Тоя па

    41 1 Отговор

    До коментар #6 от "АААААААААа":

    И какво да направи човекът? Да набие дежурната сестра? Да набие дежурния лекар? Да я закачи сам на системи и да и влее кръв? Какво, бе, мой? Тук не става въпрос, че са я били тази женица и той не се е намесил. Става въпрос за това, че някаква глупава сестра не е взела мерки да викне специалистите и да направят каквото могат, за да спасят женицата. А дали са щели да я спасят, е друг въпрос. Личната карта може да се опише и след извършване на важните реанимационни действия. Ама за това се иска човек да си обича професията. А повечето сестри у нас я мразят направо. Онази кукла разправяше пред камерата, че не била тя виновна, ами роднините, които не довели болната навреме в болницата. Ще я опукат, няма начин. При този шум, който се вдигна.
  • 14 СТОЯН

    22 0 Отговор
    ЧУДОВИЩА, ЖИВОТНИ!!!!
  • 15 Много лично

    16 0 Отговор
    Половината във Врачанската болница са ги избирали с конкурс за малоумни темерути, а другата половина– включая лекари, сестри и т.н., които наистина са свестни и отговорни и най– вече си вършат работата прекрасно, за огромно съжаление са подчинени на малоумниците. Преди две години ме приеха в отделение Х и заради " короната" нямаше свиждания, а даваха информация на близките само по телефона. Да уточня– хронично заболяване без опасност за живота. Звънят моите всеки ден, никой не им вдига телефона, който са им дали за връзка с въпросното отделение. На четвъртия ден брат ми се притеснява, идва лично и...санитарката ме изкарва на количка полуумирающа и неадекватна, че дори не мога да го позная. Той веднага се обажда на приятели и след два дни на ръце ме изнася и настанява в друга болница( съотв. друг град). 24 часа се борят за живота ми, но сполай на Бога, на братчето ми и на една прекрасна лекарка( тя си знае) и до ден днешен съм жива, здрава и си гледам семейството. Суперинтересно– след два месеца овъртане и висшестояща (НПО) служба се придумаха да ми дадат епикризата за престоя във Врачанското отделение. Във въпросната епикриза е посочено, че съм изписана по желание на близките в ЦВЕТУЩО здраве ( Доктори, ако прочетете и се познаете– Благодаря, че има кой навреме да ме спаси от вас! Жокер– ЕКГ – пет пъти с права линия, та решихте , че ви се е повредила техниката). Не съм завеждала съдебен иск, защото здравето ми е по– ценно от пет години експертизи и съдебни
  • 16 морски

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "да питам":

    Не са я погребали , ами журналистите са неуки и не знаят какво значи думата " ексхума̀ция"!!!
  • 17 Мхм

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Починали от комунизма са само сексуални дегенеряти и нацисти не виждам проблем
  • 18 МП4

    1 1 Отговор
    Сега тази сестра да и последва съдбата и нещата ще започнат да се нареждат. Един да го отнесе, да има правда, вс ще клекнат и ще запретнат ръкави !!
  • 19 Ексхумация

    7 1 Отговор
    голяма глупост! Но това вече си е неграмотност и пълно невежество. И единственият човек, който ще го отнесе е сестрата на регистратурата, която наистина е изпълнявала точно сегашните сбъркани правила. Няма съд за министър, който ги е създал
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    БОГ да я прости МИР на ДУШАТАи
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    задържаха мъжът подал на ТЕЛ 112 ФАЛШИВ СИГНАЛ ЗА ПОСТАВЕНА БОМБА във ВРАЧАНСКАТА БОЛНИЦА
    бг войсе бг
  • 22 Един там

    8 1 Отговор
    Мангъров каза, че такива убийства на пациенти се случват всеки ден пред спешните отделения. Просто в този случай някой е снимал и се видя какво се случва. В повечето случай никой не снима и всичко се потулва. Сега също ще се потули и най-много някакво наказание да отнесе администраторката, която не е невинна, но е изпълнявала процедурите спуснати от началниците. Самият факт, че веднага са я погребали жената без аутопсия говори достатъчно за това, че нещата се потулват. Ето това е бяла мафия и медицински фашизъм в чиста форма. От Възраждане се задействаха и заради това нещата няма да останат така. Дано успеят да се преборят, че става дума за много пари. За милиарди всяка година...

    Коментиран от #26

  • 23 ВАЖНОТО Е ЧЕ МИНИСТЪРКАТА СЕ ХИЛИ

    5 0 Отговор
    ПО СТУДИЯТА И КАЗВА ЧЕ Е НЕВИННА !
  • 24 АУТОПСИЯТА Е ИЗЛИШНА - ПРОБЛЕМА

    4 0 Отговор
    Е ДРУГАДЕ - МЕДИЦИНАТА НИ Е ДЪЛБОКО ЗАГЕРБЕНА ! ВСЯКАКВА ЛОГИКА ЛИПСВА ЗАРАДИ КРАДЦИ УПРАВЛЯВАЛИ 32 ГОДИНИ !
  • 25 Бог да прости

    1 1 Отговор
    жената! Ама то бива бива измислици и медийни манипулации само за да се оплюе едва кретащото ни здравеопазване ама толокоз не бива. Жената е приета и е починала в клиниката, а не в коридора. Момичето на регистратурата денонощно е заплашвано и малтретирано от всякакви боклуци които плюят лекарите, нападат ги, а после що не ги били лекували, е га ти наглостта. Ами лекувайте се в къщи тогава!
  • 26 Ей ти там

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Един там":

    ти в чужбина ли се лакуваш като толкоз си настървен срещу лекарите и медицинския персонал у нас? Причината за краха на родното здравеопазване е една и се казва болница ООД! И знаеш ли кога стана това, кой беше на власт? Тия след него да направиха нещо по въпроса? За сведение тази партия и в момента е на власт. Следствието от това е, че не останаха лекари и сестри в България. А ти там чакай промяна! Мангъров е ненормален, онзи другият пък стана шоумен - това ни е медицината...