2 Февруари, 2022 09:00 37 655 81

Проговори мъжът, заснел клипа със смъртта на млада жена пред спешното отделение във Враца

  • враца-
  • смърт-
  • жена-
  • болница

По думите на очевидеца жената от регистратурата е започнала да забърква нещо за COVID тест

Проговори мъжът, заснел клипа със смъртта на млада жена пред спешното отделение във Враца - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Млада жена почина пред спешното отделение във Враца преди да бъде приета за лечение. Според очевидци, вместо незабавна медицинска помощ дежурната сестра на регистратурата започва да прави тест за коронавирус и да иска лични данни на пациентката, докато тя изпада в клинична смърт.

Ситуацията се разиграва пред очите на сина ѝ. Скандалният случай стана известен, след публикуването на клип в социалната мрежа от очевидеца на инцидента Иван Илиев.

„Във въпросната нощ жена ми получи сърдечен пристъп, извикахме Бърза помощ и така се озовахме в спешното отделение. За щастие, я приеха веднага. Бях в коридора, когато се получи тази грозна гледка“, разказа той пред bTV.

„Спря автомобил на рампата на Бърза помощ и някакъв човек се развика: „Хайде бе, хайде, колко време ще я чакаме тази Бърза помощ? Аз я карам, а няма кой да ми помогне да я свалим“. Момичето от регистратурата отиде и му помогна. Тя започна да го пита за документи, за лична карта. Човекът се притисни и изпусна портмонето на земята, не може да намери нищо“, добави той.

По думите на очевидеца жената от регистратурата е започнала да забърква нещо за COVID тест.

„Главата на жената падна назад, тя вече умираше. Не познавам семейството, оказах се случаен свидетел. За мен поведението на служителката е неадекватна работа, трябваше с влизането да се извикат медиците и да вкара в спешното отделение. Беше безпредметна манипулация с тези документи и тестове“, добави Иван.

От болницата във Враца определиха случая като недопустим и заявиха, че ще уволнят служителката си. Междувременно тя сама е подала молба за напускане. Пред bTV заяви, че съжалява за случилото се.

Тепърва ще се обяснява защо Спешна помощ не е отишла до дома на починалата жена, въпреки че е бил викан и е било обяснено, че вече не може да диша.

Министърът на здравеопазването възложи проверка. Самосезира се и окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

Тази вечер пред болницата отново ще има протест.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Макрон

    184 3 Отговор
    Какво сега, служителката е виновна за бюрокрацията в държавата ли? Това е пореден случай, демонстриращ до какво води бюрокрацията в сектори, които се занимават със сериозни неща. Не може докторите да стоят с часове и да пишат хартии вместо да лекуват болните. БХК и всякакви третополови организации да седят и да пишат по цял ден и нощ ако искат, държавните служители работещи в "институции" с абревиетури, който никой, дори самите те, не знаят какво значат, нека пишат, но не и хората, които могат да бъдат полезни на обществото.

    Пред отделението в града, в който живея, хората чакат по 7-8-9 часа на студа пред отделенията в държавната болница, защото процедурата по изписвне и приемане на пациент е трагично тежко.

    В 21 век живеем, а организацията ни е, като от 1933 година. Срам.

    Коментиран от #35, #52

  • 4 Тъпо

    195 0 Отговор
    Едни направиха докторите търговци и администратори, за да си направятчастни клиники и да грабят от здравната каса. И се справиха чудесно. А болните кучета ги яли. Жалко, много жалко

    Коментиран от #73

  • 5 Крум

    94 3 Отговор
    А нека това да се случи с някоя индиийка !

    Коментиран от #9, #14

  • 6 всеки

    47 0 Отговор
    иска да е шеф..
  • 7 БОЛШЕВИК

    125 1 Отговор
    BG бялата мафия пак ще се измъкне суха и болниците ще останат търговски дружества и пак ще начисляват здравни осигуровки на безработни без доходи!
  • 8 Ковид има но...

    113 8 Отговор

    До коментар #2 от "Ковид":

    Това е най-големия пример за здравеопазване, защо в Дания например, при повече заразени умират по-малко от колкото в България. Ваксинацията тук роля не играе.

    Коментиран от #21, #55

  • 9 БОЛШЕВИК

    100 2 Отговор

    До коментар #5 от "Крум":

    Преди години в самата Индия, един самозабравил се богаташ беше забил плащането на работниците си, след два дни само, работниците запалиха палата къде живее богаташа и цялото му семейство заедно с него изгоряха като факли!
  • 10 т6т6

    155 1 Отговор
    Ако ти се наложи да отидеш до спешното отделение, изобщо няма да те приемат спешно. Ще откараш там най- малкото 1-2 часа, за после не се знае. Който не е ходил по болници, той не знае какво безразличие към човека цари там. И колко безпомощен се чувства пациентът, когато се сблъска с лекарско безразличие.
  • 11 Дивок

    38 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ковид":

    Ти ако смяташ, че мерките трябва да бъдат премахнати, когато вече няма случаи с неможещи да дишат, значи никога няма да се вдигнат тези мерки.
  • 12 Алфа херинга

    128 5 Отговор
    Това е борбата с ковида. Харчене на пари за пропаганда на ваксините и бюрокрация на максимум. Не можеш да влезеш в болница без ковид тест, няма значение дали умираш или не. Не е виновна служителката, тя си следва протоколите които са и дали. Проблемът е в цялата система. Питам за пореден път, защо в бг няма поне една болница само за ковид болни? Защото в Сърбия има три, а те не получават помощи от ЕС. Жената умира пред очите на детето и. Това е недопустимо, а сега ще я вкарат и нея в ковид статистиката. Сербезова вместо да се усмихва ехидно, като и казаха че зелените сертификати са глупост, да се заеме с важните неща.

    Коментиран от #24

  • 13 Covid

    105 1 Отговор
    Изверги . Освен парите за нищо друго не им пука
    Краварска робовладелска здравна система
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 мислещ

    107 1 Отговор
    Хм, по разказа защо ли имам "усещането", че ще хвърлят вината на рецепционистката, пък кови-фашизмът, разбира се, няма нищо общо. Сериозно ли някой вярва, че ако бяха дошли "доктори", те нямаше да кажат същото - да се чака ковид-тест? Не казвам, че всички там не са виновни, включително рецепционистката, защото послушно изпълняват цирковите номера, които са им спуснати, обаче не забравяйте да обвините и сценаристите на цирка. Защото на практика ако те обърнат внимание на пациентката, ще е защото не са действали според предписанията на главните циркаджии и точно това е основният проблем.
  • 16 Пишман

    86 0 Отговор
    Докато са търговски дружества ще е така че и по-зле!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Крум

    33 0 Отговор

    До коментар #14 от "питам":

    Така де, те отдавна са хвана ли цаката на здравната система !
  • 19 Не трябва да сме

    69 1 Отговор
    безучастни,защото утре може и с нас да се случи.Ужас- горкото детенце,милото.

    Коментиран от #48

  • 20 Fakt

    70 1 Отговор
    Нищо чудно. На днешно време не е нажно от какво си болен, важното е да имаш първо тест за Ковид. И сертификат за ваксина. Мои близки не могат да влязат в болница в Германия, ако не първо не покажат тия документи, сертификат за ваксина и тест за деня. Та значи и тая служителка, а и болницата явно са на европейско ниво.

    .
  • 21 питам

    19 33 Отговор

    До коментар #8 от "Ковид има но...":

    Защо постоянно отклонявате темата към ваксините и заразените? След малко ще напишат някоя статия за ваксинираните или за Мънгаров, там ще си пишете колкото искате по проблема. Постоянно разводнявате статиите.

    Коментиран от #57, #80

  • 22 Европа

    56 1 Отговор
    Човешкото бездушие и търговския подход, алчността на медиците и заблудата, че всичко се прави за и в името на ЧОВЕКА. Пълно фиаско. Кой ще обясни на това дете, че ще трябва да расте без майка. КОЙ, ДОКОГА С ТОВА САМ ОУБИЙСТВЕНО ПОВЕДЕНИЕ
  • 23 рамбо

    103 4 Отговор
    Някои лекари пищят като ги бият, но кажете ми , как по друг начин човек може да реагира в такива случаи? Има хора, които си заслужават боя на 100%, понеже в България така или иначе правосъдие няма. Осъдени лекари няма! А иначе си искат ковид бонусите и настояват да им ръкопляскяме за това, че си вършат работата. На мен някой ръкопляска ли ми, когато работя?

    Коментиран от #51, #54

  • 24 Зелен

    2 15 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа херинга":

    Имаш един минус само заради зелените сертификати, с всичко друго написано съм съгласен.
  • 25 Имаш ли кибритче?

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ковид":

    Знаеш ли лафа за мутрите и що е то логика?

    Коментиран от #39

  • 26 ТЕСЛАТА

    4 31 Отговор
    този бек на луната да бе кацнал ,толкова нямаше да го дават по тАлавизора ,сеирджийски народ
  • 27 Европа

    58 1 Отговор
    До Нинова къде е законопроекта за болниците да не са търговски дружества. ОБЕЩАЛА СИ ИЗПЪЛНЯВАЙ
  • 28 Поп Кръстю

    52 0 Отговор
    Защо няма нито един усъден служител във болница ,а имаме много смъртни случаи във болниците. За това ще умарат още болни без даим се окаже помощ.
  • 29 Поредният

    67 0 Отговор
    случай който ще развълнува блатото за около ден и след това ще бъде заметен. И пак ще започнат плещенията Македония,Гешев, Цацаров, Радев, НС и тн глупотевини. А народът ни се топи като априлски сняг.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Васил

    60 2 Отговор
    България се превърна в една огромна гробница нашите касапи в бели престилки хем искат пари а не искат да лекуват така не става.
  • 33 Асен

    60 0 Отговор
    Срам ма че живея в такава дьржава
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Гост

    38 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ковид":

    Не бе..... то преди Ковида "нямаше" инфаркти и инсулти?! Сега служителката "виновна" за неадекватните доФтори! Ако не беше тя, най-вероятно Пенка чистачката щеше да го отнесе!
  • 37 питам

    30 4 Отговор

    До коментар #30 от "Пешо линейката":

    Ти знаеш ли, че белодробната емболия се развива за минути? И такъв човек не се мести. Защо линейката не е дошла?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Кажи го де...?!

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Имаш ли кибритче?":

    Не го знаем...
  • 40 питам

    31 0 Отговор
    Защо триете коментари, които с нищо не нарушават правилата?

    Коментиран от #44

  • 41 Наркос

    45 0 Отговор
    Нали много ми ги хвалите лекари, полицаи и прочие ,) Заплати с бонуси , първи линии и накрая ковчег за вас 🤣
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 де юре

    18 0 Отговор

    До коментар #40 от "питам":

    Защото са подлоги на задкулисието !
  • 45 Войникът 🇧🇬

    40 0 Отговор
    Протест до дупка ! Съд и затвор! Или ще ни лекуват,или да се махат!🇧🇬 Нас ни трябват лекари и здравни работници ,а не бизнесмени и компаньонки! 🇧🇬
  • 46 Фют

    25 2 Отговор
    Проверка означава,врата в пустинята.Замитане на престъпление.
  • 47 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 0 Отговор
    БОГ да я прости МАЙКАТА МИГЛНА МИР на ДУШАТА и
  • 48 Със всеки

    32 2 Отговор

    До коментар #19 от "Не трябва да сме":

    Се е случвало, сигурна съм, че всеки има загубен близък със съдействието на тези убийци, цинични, нагли лекари убийци!
  • 49 Перо

    36 1 Отговор
    Персонала е от случайници,които не знаят какви са им задълженията и какво да правят. Директорите на болничните заведения са само едни фигуранти,които се занимават само с приходите и обществените поръчки!
  • 50 нннн

    16 0 Отговор
    А какъв е резултатът от теста?.. Ид...ти!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Перо

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "Макрон":

    На всякъде е така,не само в болничните заведения. Същият хаос,опашки и въртележки има в МВР за лични документи!
  • 53 Наркос

    34 0 Отговор
    "Докторе помощ стяга ме сърцето , не мога да дишам"
    "Чакай сега да видим , аа щом не можеш да дишаш требва тестче за корона"
    "Ама докторе май е сърдечен пристъп"
    "Няма да те пипам , виж там първо тестчето да направим , аа лична карта и осигуровки имаш ли?"
    "Оох имам , имам сърдечен масаж няма ли да направим , че умирам"
    "ХМ СЪРДЕЧЕН МАСАЖ ? КАКВО БЕШЕ ТОВА? Абе нищо ти няма вземи това тестче тук, аз ще попълвам бланки"
    "Оох RIP"
    "Аа ето намерих я тая бланка точно на време Час на смърта 9:00, пристъп на задушаване , 2 пропуснати вноски, причина за смъртта: ковид"
  • 54 Епа ти

    2 6 Отговор

    До коментар #23 от "рамбо":

    работиш ли за да ти ръкопляскаме?
    СИгурно нещо умствено, анализатор на стокови борси и високо-рискови пазари?
  • 55 Перо

    26 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ковид има но...":

    БГ беше на първо място в света по смъртност,преди Ковида, сега болестите от стандарта се явяват “съпътстващи заболявания”, усложнени от вируса! От там идва по-високата смъртност,в сравнение с Дания!
  • 56 Осетила е дебелия 🤣🤣🤣

    19 6 Отговор
    И се само уволнила🤮🤮мишката грозна . Трябва да я осъдят за убийство
  • 57 Аватар

    32 1 Отговор

    До коментар #21 от "питам":

    Защото не можеш да бъдеш приет за болнично лечение без да имаш отрицателен тест за ковид.Това е валидно за всички болници на територията .Вместо да се извика лекар,който да прецени състоянието на пациента се губи време за тест и чекиране към НЗОК.Ковид истерията и липсата на превенция в доболничната помощ ще взимат още много жертви.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Някой си

    28 1 Отговор
    Вместо да са вече в затвора главния лекар, дежурния и директора, те уволнили регистраторката. Пълен леш е в тая държава. Казал съм.. лекарите са най-безсрамната мафия в България, отдавна са надминали бакшишите по наглост и дебелоочие. След тях непосредствено са милицаите. А мислех да се прибирам...добре че не направих тая грешка.

    Коментиран от #69

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Аватар

    16 0 Отговор

    До коментар #34 от "Не е можела да диша":

    Симптом на белодробната емболия е задух.Дълбока венозна тромбоза е причина за тромб,който преминава през сърцето ,след което запушва белодробната артерия.Не всичко е ковид.Ако няма спешни мерки при първи симптоми изходът е летален .
  • 66 √(n&Варна)

    4 6 Отговор
    Цитат от статията: "Тепърва ще се обяснява защо Спешна ...."
    А теВТОРА кво ще се прави?
    Ква е таз дума "тепърва", че не мога да я разбера?
    От шопския диалект ли е, от друг ли?
  • 67 Насапонисана подмяна

    14 2 Отговор
    Оставки трябва да летят от правителството до най ниските звена замесени! А не всяко чудо за три дни!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 АААААААААа

    5 2 Отговор
    Този дето е заснел клипа, ще му се стъжни живота: Поне 10 години ще обикаля по съдебни заседания (проведени и не проведени) като свидетел?
  • 71 Христо

    14 1 Отговор
    Хората мрат - като мухи, пред здравните заведения, но... на онези, които точат парите от "Здравната каса" им е - все тази! Я, се сетете, когата простата кърджалийска пка катастрофира със служебният мерцедес на НСО, какво направи държавата? Изпрати хиликоптер чак до Шумен, защото си натъртила безценното рамо, а в същото време, едно девет-годишно момиченце умира, от безхаберието на псевдо-докторите, но... за него хеликоптери - НЯМА!
  • 72 Нона

    19 0 Отговор
    Боже,боже!Сестрата ли е виновна?Без лична карта не те приемат в болницата, това е факт!Преболедувах ковид,развих тежка пневмония и как съм чакала в студения коридор 2.30 часа само аз си знам.С мен чакаха и още четири човека, за приемане в болницата, беше кошмарно.За съжаление обаче, никое правителство не се нагърбва да започне промени, касаещи болниците.
  • 73 Бяс

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тъпо":

    То в българските болници е така от 35 години, постоянно изнудване на болни и страдащи хора за пари - това е истината, и няма що да се правят на учудени и изненадани, всичко се знае, но никой не иска да го промени. А после защо хората бягали от България, ами защото тук не става за живеене, за това бягат. Защото, който има пари за доктори, ходи на частни прегледи, за да го сполети съдбата на тази клета жена - мир на душата и.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Да бее.

    21 0 Отговор
    И после защо сме били първи по смъртност. Какъв ковид, какви пет лева бре!? Умират хората от збърканата ни здравна система, която си е чиста търговия отдавна.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Rock

    15 0 Отговор

    До коментар #68 от "Другия с коня":

    Станало е късно защото са се гаврили с болната вместо да и окажат помощ както при повикването на линейката,така и пред регистрацията.

    Коментиран от #78

  • 78 Другия с коня

    2 6 Отговор

    До коментар #77 от "Rock":

    Нали трябва да регистрират лицето по лична карта бе....Тва ли е проблема при една Емболия???? Как една мед сестра ще я реанимира....Що са дремали до тогава и не са потърсили помощ навреме???Докато приемаха жена ми докараха ПЕТ с линейки на носилки с маски кислород....Не могат да смогнат да докарват в Спешно Антиваксъри...Управляват ни Престъпници без никакви Мерки да защитят Народа...После мед.сестрите виновни.....
  • 79 тежкаря

    0 2 Отговор
    виновен си братле и ти че вместо да снимаш си могъл да потърсиш доктор и са помогнеш
  • 80 Петър

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "питам":

    Не разводняват темата, защото с Ковида се въведох такива правила и момичето на регистратурата просто изпълнява правилата. А какво ще каже утрепката която снима, като дежурния лекар обслужва жена му. Той с какво помогна, освен, че заради него това момиче остава без работа, а то просто спазва правилата, но ще поеме негативите на системата. Нали никои не вярва, че са дежурен 50 лекари и чакат на вратата пациентите...
  • 81 Незначим

    3 0 Отговор
    Ако проблема беше само в 1 мед.сестра,почти всички са с подобно отношение,вълнуват ги само парите,особено лекарите... С майка обикалям по болници,аз имам здравословни проблеми,това отношение е навсякъде... цялата ми заплата отива по лекари и аптеки,за съжаление... сестрите-все недоволни,санитарките-още по-зле,а лекарите-само за пари ламтят...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове