9 Февруари, 2022 09:10 8 589 48

Съпругата на пребития до смърт пастир проговори за зверството

  • село антон-
  • пастир-
  • убийство

В деня на убийството 28-годишният мъж е поискал от работодателя си 50 лв

Съпругата на пребития до смърт пастир проговори за зверството - 1

Жестоко убийство на 28-годишен пастир в софийското село Антон. За деянието е задържан крупният арендатор Дончо Петров, който е бил работодател на убития, както и брат му Красимир Петров.

От Окръжна прокуратура - София заявиха, че убийството е извършено по особено жесток начин. Според аутопсията по тялото на пастира Иван е имало много тежки наранявания и той е починал от вътрешен кръвоизлив. Мотивите за престъплението се изясняват.

„Не са имали никакви конфликти, Дончо винаги е бил коректен откъм заплащане, поне аз не знам да е имало спорове между тях. Излязох да търся мъжа си, защото Иван обича да си попийва и да излиза, отидох до негов колега и той ми каза, че Иван го няма там. Спряха ме полицаите и ми казаха, че „Иван е свършил курса“. Видяха, че бебето ми беше с мен в колата, помолиха ме да изляза и ми казаха, че е починал“, разказа съпругата му Елеонора.

В деня на убийството 28-годишният мъж е поискал от работодателя си 50 лв.

Елеонора очаква справедливост за случилото се: „Все пак оставиха 11-месечно бебе сираче“. Искам да благодаря на кмета на селото, който прикрива едни убийци и той има бебе - нека се постави на моето място“, добави тя.

От полицията съобщиха за bTV, че има седем жалби срещу брата на арендатора и една срещу Дончо.

„Имали сме големи спорове с Красимир Петров, той искаше да се откажем от земеделието, да вземат те всички пасища. Идвал е вкъщи с нож, с брадви. Хиляди жалби сме пускали до полиция и прокуратура. И нищо, покриват се. Къде е прокуратурата на Пирдоп, те ги защитават“, разказа Константин Николов, който от 12 г. се занимава със земеделие.

В момента районният прокурор е под карантина, но сигналите и жалбите се проверяват. Три от преписките са прекратени поради липса на доказателства, по четири преписки продължава да се работи.

„Главните убийци са полицаите, които ги защитаваха и закриляха. Красимир ме среща, показва ми среден пръст, плюе по колата ми, детето ми е вътре, псува, с нож в ръката“, добави друг жител на селото.

„Имали сме опит да ни изблъскат от пътя с личния си автомобил. След жалбата, естествено, липса на доказателства. Винаги е така. Имаме градина, която от 5 г. унищожават регулярно. Те се чувстват безнаказани, защото системата им позволява. Бившият шеф на полицията и бившия шеф на КАТ те ги покриваха“, добави друг жител, който също се занимава със земеделие.

Вчера екип на bTV е направил многократни опити да се свърже със съпругата на Дончо Петров, но близките са отказали коментар.

В момента Дончо Петров е в ареста, Красимир Петров е задържан за 24 ч. и предстои наблюдаващ прокурор да прецени дали и на него ще му бъде повдигнато обвинение, като евентуален съучастник в убийството.

Приятел на убития е в неизвестност от няколко дни.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПСР

    186 0 Отговор
    Местните самозабравили се,феодали.Те са на ти с кмета,с полицията,със съдията....те са над всичко и всички.
    Каквото и да е станало-случилото се е нечовешко.На 28 години,чрез побой да отнемат живот....никак не е нормално.
    Имам известен опит с подобни представители на зърнарската класа в малък провинциален град.Мощни,вече напълно покварени и арогантни.
    Сигурно,не всички са такива.

    Коментиран от #44

  • 2 боклуци

    155 0 Отговор
    смъртна присъда за такива животни

    Коментиран от #23

  • 3 Е текиви

    104 1 Отговор
    Агресори като Дончо искам в обтагона .Ще забрави и пари и власт и няма да знае къде е след 2 минутки .Непонасям насилие и агресия .

    Коментиран от #13

  • 4 Display

    142 0 Отговор
    В дивия запад не е било толкова диво, както е в България..........срам..........

    Коментиран от #14, #40

  • 5 Помощ 112

    83 25 Отговор
    За българския полицаи, лекар, прокурор и съдя ти си просто един дето е "свършил курса". Кире, Киреее, гола вода сте бачи! Вие в управлението си нямате разлика с ГЕРБ, даже вече си мисля, че сте им патерица, в мойте очи сте все едно си бил в зайчарника и сте се разбрали " ще изчегъртам твойте ушким за пред хората, после ще сложа мойте калинки и ти бате Бойко пак ще си взимаш процента"
  • 6 Харесвам 🎃, само сготвени

    113 5 Отговор
    Това е реалността в селата след "ерата" ге.п.
  • 7 Европа

    89 0 Отговор
    Бърза процедура. ПРИСЪДА. ОКО ЗА ОКО....
  • 8 свидетел

    74 5 Отговор
    на тиквата дерибеите !
  • 9 Зззз

    97 1 Отговор
    Едно време мечка се правеше на такива като братята и си сядаха на някои части,а сега толкова жалби, толкова мъже от толкова години и как пък не се събраха да ги нашибат хубаво ,а не да пискат като жени! Резултатът от жалбите е налице.

    Коментиран от #45

  • 10 поп Богомил

    86 3 Отговор
    Да не разчита за възмездие от българското правосъдие, а да търсят вендета. С такива феодали и робовладелци трябва така да се действа, иначе всичко ще е потулено и забравено!
  • 11 време да метем

    87 1 Отговор
    Приличат ми на самозабравили се мутромилиционерски паревенюта и новомилионери, които преди 20-тина години са нямали нищо и са си броели стотинките за цигари Арда, които са решили да се правят на "господи".
    Много такива безнаказани и смаозабравли се ги има на Територията.
    .....
    И ако закрилата им свише не беше от Прокуратурата, картинката нямашпе да е пълна.
  • 12 Капитализъм

    49 6 Отговор
    В действие
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    60 0 Отговор

    До коментар #4 от "Display":

    Абе диво си е било и там,ама всеки е ходил с пушки и пищови,та е имало някаква рагулация,прав си тука си е диващината
  • 15 феодалите на БКП

    28 31 Отговор
    Феодалите на БКП тероризират българите от 100 години бият колят завземат земите на хората и ги гонят от домовете им това се прави със знанието на всички управляващи до сега и никой не прави нищо даже и в Европа знаят и не им пука

    Коментиран от #17

  • 16 промяна - сега!

    59 0 Отговор
    Погвайте корумпираните шайкаджийски "бинесмени", бюрократи и кметове. Какво ги бавите?

    Бива ли през 22-а година по време на "промяната" човек да бъде убит от рекетьори, разчитащи на прокурорски чарър (поне според статията е такова положението)
  • 17 прав си

    44 5 Отговор

    До коментар #15 от "феодалите на БКП":

    Ако под БКП имаш предвид ГЕРП.
    Някой не им правят разлика, други казват, че ГЕРП е най-ужасното и деградиралото от БКП

    Коментиран от #24

  • 18 Срам

    54 0 Отговор
    Из цяла България е така но София е далече и изобщо невижда и нечува това. Закони само на хартия и то написани в защита на престъпниците. Пропаднала територия пълна сотрепки ибоклук наведен слугински
  • 19 Гост

    60 8 Отговор
    "Идвал е вкъщи с нож, с брадви. Хиляди жалби сме пускали до полиция и прокуратура. ", "кмета на селото, който прикрива едни убийци", "Главните убийци са полицаите, които ги защитаваха и закриляха. Красимир ме среща, показва ми среден пръст, плюе по колата ми, детето ми е вътре, псува, с нож в ръката." Мила родна картина. Надали нещо ще се промени в нея близките 80 години. Отказът от цивилизация в една държава се плаща тройно и ще трябват 3 пъти повече време да се върнеш в изходна позиция. И сега кво, да апелираме към децата ни да се върнат в България, след толкова години преход? Не деца. Стойте си в чужбина и да не сте и помислили да стъпите в тази л--няна дупка. Апелът ми към всеки читав и образован човек е да започне да мисли за емиграция или най-малкото да изнесе най-ценното си - децата, докато не са ги затрили или не са станали сираци. България е загубена кауза и колкото по-бързо се осъзнае това, толкова по-предвидим може да бъде живота.
  • 20 Пфу

    50 0 Отговор
    Прокурора прикривал золумите, нарвано с убийците в кауша.
  • 21 Наркос

    30 2 Отговор
    Какви 7 жалби, какви побоища и убийства? Не си ли е да ловиш пакетчета с трева , чиста работа, а и пагоните си остават цели !
  • 22 Уточнение

    60 1 Отговор
    Това с арендата на земеделските земи за получаване на субсидии е фокус на ГЕРБ! Навсякъде настаниха партийни проксита и смучат като кърлежи! Това са истинските стожери на партията на Бойко!
  • 23 Наркос

    33 2 Отговор

    До коментар #2 от "боклуци":

    В момента убиеца си пие кафето на барчето в селото, чете ти коментара и се смее 🤣
  • 24 Анонимен от Пв

    27 6 Отговор

    До коментар #17 от "прав си":

    Тия същите дето ги споменаваш са и в ПП ПП! Провери, ама не в НЕТ-а, а в Пловдив и едно близко до Пловдив село кой и какъв е Атанас Пеканов - дядото на Наско Пеканов /борец против фашизма и изтъкнат член на ОК на БКП в Пловдив/! Ако сериозно, както трябва се разровиш и провериш и други днешни министри и зам.министри чии наследници са ........!?
  • 25 Един

    41 0 Отговор
    За съжаление това го има във всяко едно село.Местните феодали покровителствани от кметове и селски полицаи тормозят бедните селяни за парче земя . Прокуратурата и полицията е пропита от корупция.Там всеки един е човек на някой си.Жалко за детенцето....За бедния и обикновен човек остава само надеждата,че има божие наказание,защото родното правосъдие дефакто са престъпници,или покровители на убийци.
  • 26 За протокола

    43 0 Отговор
    В много малки населени места е същото - полицията защитава бракониерите и престъпниците, защото те им се отчитат. Като че ли са взели на концесия съответното населено място. Само дето не плащат на държавата, а тя им плаща и заплати.
  • 27 Некой

    36 1 Отговор
    "Приятел на убития е в неизвестност от няколко дни" - дали няма още едно убийство ?
  • 28 Тра-ла-ла

    33 2 Отговор
    Незнам какво може да се коментира тук. Каквото и да каже човек, само ще отвори няколко други теми! Просто Ужас!
  • 29 Перо

    32 0 Отговор
    До като не се ликвидира мутренската държавна администрация,оправия в завладяната държава не може да има!
  • 30 Където има Престъпници не наказани

    25 0 Отговор
    Прокуратурата е винаги там, за да си вземе, "своето"!! Тази, сегашната е Ортак на "неправилните" да видиме, като си замине ГЕШЕВ, какво ще се промени!??

    Коментиран от #37

  • 31 Механик

    35 0 Отговор
    Жалко за човекът! Жалко, че има хора (самозабравили се), които могат да извършат това! Жалко, че има едни други хора, които понеже са овластени, покровителстват такива феодали!
    п.п.
    И се извинявам за коментрът си вчера,където казах, че тия най-вероятно са римляни.
    Не съм бил прав.
  • 32 Абе

    22 0 Отговор
    Това се получава, защото хората по селата мълчат...страх ги е от такива селски величия...Щом полицията и прокуратурата си затваря очите за такива ..викат медиите и тръбят за да се знае какво точно се случва
  • 33 само питам

    24 0 Отговор
    Това са БГ милицията и БГ прокуратурата. За 10 лв. или дреха от магазин ще разкъсат човек и ще му изтръгнат душата, а на богатите местни дерибеи всичко им е позволено. За простосмъртните Рашков и квартални милиционери е подготвил, и ДС връща, за да отвличат хора от улицата и да ги хвърлят в участъковите мазета за неопределено време, без знанието на близките- безследно изчезнал. А местните дерибеи са с опънат чадър.
  • 34 Коментар

    28 0 Отговор
    Бог да прости убития.

    В цяла България има такива "недосегаеми", които считат всичко за бащиния!
    Данс да издирят всички самозабравили се във всички населени места! Такива като Ценко Чоков, като Иван-пилето и мн други примери на самозабравили се мутри!
    Ако МВР няма капацитет, поради незаинтересованост, или корупция, да се въвежда военно положение и да се издирват всички престъпници! Всички нарушители на закона в затвора, а рецидивистите за мн дълго в трудови лагери (щото няма да ги хрантутят безплатно я)!!!
    Толкова ми е писнало от анархията в БГ, че си викам добре, че законът за оръжията не е като в сащ!
    Ако всяка къща имаше оръжие, дали щяха мутрите да си правят каквото щат?! Народът винаги ще бъде по-силен от всяка мафия, когато е обединен, просто трябва да го осъзнае!!!

    Коментиран от #36

  • 35 само питам

    18 1 Отговор
    Бедна ви е фантазията какви ги вършат и охранителите фирми заедно с милиция и прокуратура! Трябва ли да умират хора, за да се даде гласност на произвола, който вършат местните дерибеи, прокуратура и милиционери? Нещо ще се промени ли? Прокуратурата ще се промени ли? НЕ! Рашков е подготвил още по- голям милиционерски произвол, развързвайки ръцете на милицията за издевателства и гаври без контрол.

    Коментиран от #41

  • 36 бб4ж

    18 0 Отговор

    До коментар #34 от "Коментар":

    Никой не се интересува от произвола на прокуратурата, полицията, охранителите и местните феодали/ работодатели в провинцията. Провинцията е идеално място за властови произвол, за гавра на силовите структури над обикновените хора.
  • 37 бб4ж

    17 1 Отговор

    До коментар #30 от "Където има Престъпници не наказани":

    И да сменят Гешев, прокуратурата и полицията в ПРОВИНЦИЯТА няма да се променят- ще продължат да се гаврят с хората, защото им е дадена такава власт.
  • 38 1234

    16 0 Отговор
    Така е вьв всички сфери в Бьлгария, има няколко безнаказани тартори разполагащи сьс сьдбите на всички и прокурорите ги пазят ако някой реши да се защити от тях!
  • 39 123

    16 0 Отговор
    Доживотен за тези изроди! Такива герберски феодали мутрата Борисов създаде във всяко населено място.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 123

    18 1 Отговор

    До коментар #35 от "само питам":

    По-голям мутренски произвол от борисовия няма. Като влезе в затвора, ще започне нормализация!
  • 42 ИВАН

    15 0 Отговор
    Еми главния толуп на Република България като беше мутра, намножиха се и негови последователи, а нали и полицията си беше негова, а нашите европейски братя гледаха умилително и ни се радваха, че сме с тях, а не с Русия
  • 43 Роза

    18 0 Отговор
    Винаги е така-трябва да умре някой,за да се размърдат.Преди години бях написала един коментар,за който ми нацвъкаха много минуси.Коментарът беше следният:"Която и партия да дойде на власт,ще бъде все същото.Не се надявайте на по-добро!"За съжаление се оказах права!Това,което си извоюваш сам-това е!На никакви партии и властници не трябва да се разчита!
  • 44 Гост

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "ПСР":

    Тирпи се търпи се. много се търпи.... народът е казал - на грешка - прошка, на две тояжка. Ако беше убита някоя някъде щяха да ревнат 10000 гърла ...домашно насили , конвенции.... а това какво е? системен тормоз...жалби ... 0 (нула) резултат и накрая убийство.... всички свръзани със жалбите. полицаи , прокурори...на съд и в дранголника... а за останалите българи..... 1, 2 жалби ако не подействат...... саморазправа. изпреварете ги , за да останете живи вие, а те да гният. .... живият си е жив дори и в затвора.
  • 45 Човек

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "Зззз":

    Ква мечка, това си е мафия. Полиция, кмет, сигурно и някой магистрат. Парите ги правят все силни. Не знам някъде да има аграрна мафия, освен в България. Така е в почти всички региони на страната.
  • 46 vasik atanasova

    8 0 Отговор
    човешкия живот 50 лева ли е ?
  • 47 Незабавно

    11 0 Отговор
    Разследване на прокурора, прекратил преписките. Той е косвеният убиец.
  • 48 Кмета

    1 0 Отговор
    Дано бъдат наказани!!