Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 11:17 2 780 7

Известен бандит е арестуван за въоръжения обир в Катуница

  • катуница-
  • обир-
  • поща

Рупеца си е осигурил алиби като след обира е отишъл на разпивка с други мъже

Известен бандит е арестуван за въоръжения обир в Катуница - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Двама са арестувани за дръзкия обир в пловдивското село Катуница.

Единият е местен жител - Васил Николов - Рупеца. Той е 34 - годишен, безработен, многократно залавян с наркотици и за кражби. Осъждан е. Живее с майка си.

Торбата с парите задигнати от пощата е намерена в негови приятели. Рупеца си е осигурил алиби като след обира е отишъл на разпивка с други мъже.

По непотвърдена информация вторият задържан е помагач и е от съседно село. Той също е с богато криминално досие. Кметът на Катуница - Красимир Юруков каза, че в момента в пощата се прави ревизия и по-късно през деня пенсионерите ще могат да получат парите си.

Той разказа, че първоначално касиерката е отказала да даде пари и извършителят е произвел изстрел с газов пистолет. В предверието на пощенския клон е имало двамата или трима човека, които са били застрашени, добави кметът.

Кметът разкри още, че снощи преди да бъдат открити парите, са му се обадили няколко бизнесмена от селото, пожелали анонимност. Те са изразили готовност да възстановят откраднатите средства, за да не останат пенсионерите без пари.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мразя крадливи патладжани!

    15 1 Отговор
    В урановите мини доживот!

    Коментиран от #7

  • 2 ЖалкиНщожества

    19 2 Отговор
    А друг бандит спокойно се наслаждава на пълното си с пачки и кюлчета нощно шкафче в БанкИ, и му дреме на шапката,че зароби с дългове внуците и правнуците ни .
  • 3 Емо

    21 0 Отговор
    Да ограбиш пощата в селото, в което живееш говори за доста нисък интелект.

    Коментиран от #4

  • 4 Кики

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Емо":

    мдааа, но пък рзходите за логистика са по-малко
  • 5 Не мога да разбера

    7 0 Отговор
    "ИЗВЕСТЕН БАНДИТ" ...ми звучи ,като ..."дървено желязо" ...Някакво противоречие явно има ... Първо , ако е "БАНДИТ" и е "ИЗВЕСТЕН" то той трябва да е там, където му е мястото... А иначе, ако е БАНДИТ и продължава да "шета" ...пишете ,че е ...НЕУЛОВИМ :)
  • 6 Никой

    1 0 Отговор
    Известните бандити както е известно по цял свят съд не ги лови така и тук в Бандистан.Като прочетох ,че бизнесмени му се обадили на кмета да въстановят 3000 то хиляди лева за пенсионерите и се разплаках.Бизнесмен,пари хора не повярвах.Хората са излишни в последното изречение.
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мразя крадливи патладжани!":

    Какъв доживот ? Такива не трябва да съществуват след трето престъпление !!!